reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Boże, Saro bardzo ciężka sytuacja, stan teściowej tragiczny :( Obsluga 24 na dobę, karmienie sądą, pilnowanie rurki tracheotomicznej ...w ogole non stop praca i opieka, jak Ty sobie biedulku poradzisz ?Dobrze , ze w Niemczech chociaz tak gratyfikuja opieke nad rodzina w stanie obłożnym, u nas dziadowanie na starość, okrutne to jest :( Pewnie tesciowa z zyciu by nie pomyslala, ze bedzie zdana na Twoja opieke, a zycie pisze wlasne scenariusze. Duzo siły Saro! Jestem pelna podziwu.
Anja, wlasnie Julka dostala jablko z marchwia i raz z jagodami, moze te jagody jej nie pasowaly, to znaczy brzuszkowi.Tez musze ja uczyc powoli, bo powrot do pracy nieuchronny :(

reklama
Madziunka, super te czapeczki, czy Ty przypadkiem nie robisz tez opasek na główki nienowlaczków? :) Bo ja kupilam na Allegro kilka opasek, i ta osoba miala podobne czapeczki jak Twoje, kto wie czy nie u Ciebie kupiłam :)

dziękuję :) póki co to nie robię opasek ale mam nadzieję że w ciągu następnego tygodnia się nauczę bo przyjeżdża do mnie prababcia Zuzi i pokaże mi co i jak ;) na allegro nie wystawiałam jeszcze swoich czapeczek ale niebawem pewnie to uczynię :) na allegro jest ktoś kto sprzedaje takie same czapeczki i ja niektóre kopiuję na tyle ile pozwala mi moja szydełkowa wiedza :) oprócz czapeczek tak jak wspominałam mam zamiar robić opaski i czapeczki na wiosnę i lato, do tego może jakieś torebeczki dla naszych małoletnich modniś, sie jeszcze okaże :D

Sara przykro mi że spadł na Ciebie taki ciężki obowiązek, jestem z Tobą i wierzę że dasz radę :)

Kerna trzymam kciuki za dobre wyniki konsultacji!!!!

Kasik wypocznijcie i zajrzyjcie do nas jak najszybciej !!!

Przyszłamamo również gratuluję ząbka!!!

Asiek przepiękne te Twoje królewny :-)

Zuźka od 3 dni jest tak nieznośna, że (wiem że nie powinnam tego pisać) mam jej dość...:angry::angry::angry: sama nie wie czego chce, ciągle marudzi i jęczy, ma problem z wieczornym zasypianiem (na szczęście jak już zaśnie to śpi i nawet nie budzi się często na cyca) zastanawiam się wogóle czy po tym tygodniu żywienia się butlą, moje mleko jej wystarcza, bo mam wrażenie że jest ciągle głodna (a przystawiam ją średnio co 1-1,5h) i czy by nie zacząć już jej dawać np marchewke... Sama już nie wiem, poradzcie mi coś proszę :-(

Aha przesyłam najnowsze czapeczki które zrobiłam w przerwach między marudzeniami Zuzi :-)

Dobranoc mamuśki :*

Załączniki

• S7300546.jpg
    S7300546.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 37
Saraa jak Ty dasz rade... chyba bedziesz musiała zatrudnić kogoś do pomocy...

Marta ja często podczytuje posty agamatii - dopinguje jej strasznie przy kolejnej ciązy... wiem ze sie starają oby sie udało tym razem...

Madziunka mój żarłok też tak często wcina cyca i wygląda już jak jedna wielka klucha... ja juz jej zaczełam podawać pokarmy stałe, dostaje pół słoiczka i cycka na dopicie :)

Julcia juz lepiej a Lenka odpukać nic chyba nie załapała...
dla dziadków nic nie mam bo uziemiona w domu jestem :/ dzis miałobyc przedstawienie dla nich w przedszkolu ale wiadomo chorowitka nie puszcze...

Witam mamusie
U nas nocka dzis do bani... Malutka spac nie mogla bo nosek zapchany:( kicha mi cos i pokasluje Teraz zmierzylam temp i ma 37 no i wyniki krwi nie najlepsze wyszly, malo granulocytow, duzo limfocytów. Wiec idzie dzis z tata do lekarza, bo nasza pani dr dzis po poludniu. Dodatkowo w nocy kupola strzelila i tak wkoncu wtszlo ze jak sie zbudzila ok.24 tak do 4 wojowala wiec ja dzis mam oczy na zapalki.
Wczoraj dodatkowo poklocilam sie z M i taka bylam zla ze jak mala zaczela w nocy kwekac to wzielam ja z lozeczka i poszlysmy razem do innego pokoju bo jakos w tej zlosci nie chcialo mi sie M prosic zeby dupe sunal i zrobil miejsca dla malej u nas w lozku. Wczraj mi wypominal ile to on robi a ile ja!!!! i ze ja to niby nic w domu nie robie jak siedze sama w domu z mala a on to wielki pracus i niby sprzata. Tylko ja odniesienie kubkow z pokoju i wlaczenie zmywarki nie uwazam za sprzatanie!!!! Dalej mnie nosi jak sobie wczorajsza jego gadke przypomne. I sie do niego nie odzywam od wczraj to dzis jak sie zbudzil sam w lozku to juz mi od rana smsy sle z pracy ze przeprasza... grrrr!!!!!!!!!
gaja fajnie ze masz jeszcze mlaeczka duzo. Ja sciagam ale widze ze juz coraz mniej wiec niedlugo chyba bede konczyc.
jojo super macie ta pania z opieki spolecznej :)
gosiunia fanie ze wyniki ok i powodzenia dzis na USG!
asiek sliczne dziwczyny te Twoje cory!!! Musisz miec jeszcze trzecia :)
kredka gratulacje udanego pierwszego obiadku :)
przyszla mamo
gratulacje zabka :)
kasik jak dobrze ze juz jestescie w domku Zdrowka dla Malego Niech szybko wraca do siebie!!!
sara bardzo mi przykro z powodu Twojej tesciowej. Bedziesz miala teraz ciezki czas zeby wszystko pogodzic i sie z wszystkim uporac, dlatego zycze Ci duzo sily, cierpliwosci i wytrwalosci.
madziunka juz ssie nie moge doczekac Twojej wiosennej kolekcji czapeczek :)

Hej!
Poranek w miare fajny. Anielka gada do zabawek a ja siedze przy kawie. Poza tym brzuchol mnie boli.

Kasik ciesze sie że jesteście już w domku. Jak już odsapniesz po tych przeżyciach to napisz do nas.
Przyszłamamo gratulacje ząbka!
Marta ja jakiś czas temu oglądałam stare posty Pati i Agamati i też mi sie łezka w oku zakręciła. Ale ciesze sie że Agamati walczy o dzieciątko. Tym razem musi sie udać.
Asiek super że Jula już dochodzi do siebie!
Gosheek nie ma co sie chłopami przejmować. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Malutkiej!

Miłego dnia!

hejka
Mały Franek jak poznał sie ze swoimi stópkami, to ciagle je łapie, a ja wkoncu mam chociaz czas zjesc rano sniadanie...uf
I my z zasypianiem mamy jeden wielki meksyk...oj, i w dzien marudzenie ogromne przy zasypianiu , a wieczorem to taki ryk i budzi sie juz trzeci dzień godzine po uspieniu i ryk i juz nie wiem czy od tej alergi zaczeły sie kolki, czy to te dziasełka.

Gosheek zdrówka dla małej.
Madziunka, to jeszcze bedzie wiosenna kolekcja? To ja poczekam bo własnie na wiosnenke chciałam dla syncia czape.

gosheek jak bym słyszała swojego wrrr jakies dwa tyg temu tez miałam z nim taką "miła" rozmowe... ze bałagan w domu ze ja nic nie robie a on taki zajebisty- ale mnie wkurzył
czasem myśle ze rola ojca jest znacznie trudniejsza niz matki... my to mamy jakos w genach przekazane a oni musza sie bardziej napracowac... kiedys było naturalne ze facet nie zmienił pieluchy, nie wykapał, nie nakarmił... kobieta siedziała w domu z dziecmi i wszystko robiła teraz czesto oboje rodziców musi pracować i rola ojca w rodzinie zmieniła sie drastycznie i chyba czasem troche ciezko im sie w tym odnaleźć ...

dziewczynki dziekuje za komplementy ale kurcze trzecia córa- zwariowałyście ;))))))

Kasik no świetnie, że jest ok i jesteście już z nami :tak: :tak: :tak:
Saraa współczuję trudnej sytuacji.

Max znowu dzisiaj nie chce jeść. No zupełnie nie wiem co się dzieje...

Magi, to budzenie tuz po zasnieciu wieczornym to widze chyba standarcik ;-) To jak schemta teraz, zasypia a po 10 min do godziny wielki krzyk, wtedy pomaga cycus, chociaz dopiero co sie najadła, widocznie nie ;-) Czasem ze 2 razy robi takie powtórki z rozrywki i juz zasypia na noc, ale dzisiejszej nocy jadla czesto wiec pobudki byly co 2 h, ale ja juz karmie na leząco, zasypiam wiec nie jest najgorzej.
Asiek, dzieki za info o Agamati, czetso o niej myslalam, pamietam jak przyszla nam powiedziec, ze jest w ciazy , ze udalo sie ...I daj Panie Boże jej slicznego, zdrowego dzidziusia !
Hasufrau, moze ząbkuje, u nas tez takie dni ze prawie nie je, a potem kilka dni odrabia w polu, non stop na cycu, ponoc dziecko sie nie zaglodzi ( mowimy o zdrowych dzieciach bez chorob metabolicznych)i czasem tak jak dorosły po prostu ma gorsze dni i nie ma apetytu. Spokojnie, jeszcze bedziemy kiedys chipsy chowac ;-)
Asiek...:-D To może być śliczny chlopczyk, po co Ci 3 dziewczynka ? ;-) Zartuję :)
Gosheek, mój sie nie odważył tak mi powiedziec, bo przegiął by na całej długości, bo w domu mało sprząta, czasem odkurzy, łazienka może 3x umyta, ale jak sie juz wkurzam, to zostawiam naczynia w zlewie, zmywarka nie zamontowana, bo nie ma jak...(kaloryfer wisi, spoldzielnia nie pozwla wymontowac, chyba ze z kara 200% za CO :-/ ) wiec mus czasem pozmywac, ale nawet nie piśnie, to raczej ja robię małą awanture i działa, ale inne hasła za to ma które mnie do furii doprowadzają....ech no tak słodko nie może być ;-) :-D

reklama
witam,
Gosheek widzę że nie tylko u nas problem z facetem i lenistwem ;-)faceci myślą że dziecko nie potrzebuje uwagi przecież je śpi i się bawi ale jak ich się zostawi na dłuższy czas z maleństwem to panika i co 15 min. tel.:-Dskąd ja to znam :)
Saraa podziwiam i powodzenia życzę.
Asiek może teraz chłopczyk żeby dziewczynką nie brakowało braciszka ;-), masz rację z tymi facetami ale wtedy utrzymywali cała rodzinę i zapychali ciężko bardzo często w jednej pracy a potem się pomagało innym a kobiety zajmowały się domem i wychowaniem dziećmi.A teraz niby równouprawnienie ale troche mało równe i jesteśmy bardziej dyskryminowane więcej obowiązków mamy a Ci jeszcze będą sapać:wściekła/y:
Hausfrau u nas też był tydzień niejadka poszliśmy do lekarz i powiedział że jak nie spada z wagi to widocznie nie potrzebuje więcej niż zjada, nadrobi za jakiś czas. u nas przeszło po tyg. wcinał po 40 co 3 godz. a po tyg. po 110 też co 2-3 h;-)a dziś zjadł 150:szok:pierwszy raz.

u nas nocka ,nawet do 5 spoko ale potem coś chyba mu się śniło bo płakał przez sen a jak podeszłam do łóżeczka i trzymał za palucha to spokojny i tak spędziłam prawie godzinę stania nad łóżeczkiem gdy już smutaski przeszły spanko do 7.50 :szok:
a teraz mamusia na kompie a dzidzia na podwórku się wietrzy z dziadziusiem :zawstydzona/y:
nic lecę okna umyć , życzę miłego popołudnia

Do góry