reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

no i zachwalałam to moje dziecię i się popsuło, już druga noc z rzędu pobudka o 2 i dalej spać nie chce, muszę ją zabrać do łóżka, a spała już tak ładnie do 5-tej :-( no ale może ze dwa dni i jej przejdzie, kto wie???

nie chwaląc się ja wszystkie pioseneczki - kołysanki na pamięć znam.

czy wy też usypiacie swoje maleństwa ze smoczkiem?? moja niuńka tylko tak zasypia i jak się przebudzi to bez smoka nie wróci do snu, czy jest szansa że kiedyś się tego oduczy????

reklama
kasialle my bez smoka raczej a czasem chce, ale ostatnio pluje nim jak najęty, zresztą nigdy nie przepadal za smokiem, próbowaliśmy go nauczyc ale się nie dało, i sporadycznie zassał sobie

asiek u mnie 4 kilo na plusie a wyglądam jakbym 14 na plusie miała, brzuch mam tragiczny ze szok, tyłek i uda też wielkie;/

no i wkońcu padła moja julka po kilkugodzinnym marudzeniu,hmm ale zobaczymy na jak długo ;-)
kasialle moja tez zasypia ze smoczkiem inaczej nie ma szans -niestety
Gusia asiek nie przejmujcie sie nie jestescie same ja mam do zrzucenia jakies 7 a juz zrzuciłam 22 ;-) ale najgorsze jest to ze waga stoi w miejscu,biodra i dupe to ja tez mam,oj mam ,a brzuch mam jak w 4 miesiacu ciazy ;-)

aha gusia jak ty dajesz rade uspic małego??? moja tak wyje ze serce mi peka no i co....ląduje na rekach,ach ta konsekwencja

Witam mamusie..
u nas wszystko ok..chrzciny udane:)
synek odsypia wczorajszy dzien pelen wrazen..ja mam bolesci zoladka ale wzielam juz krople..jak sie objadlam to wygladalam jakbym byla w 5 miesiacu ciazy..

a wlasnie jadlyscie ciasto shrek? bo ja wczoraj dopiero pierwszy raz jadlam i jest tak pyszne ze brak mi slow:D

lece Was poczytac..

karolina ja nie mam juz sił jak płacze i biore na rece, usypa migiem, kłade do łózeczka i marudzi ale ja wtedy juz go nie biore chyba ze zacznie płakac, więc u mnie to na tym polega, teraz śpi na kanapie, a niech spi, zasnał z butlą i nie chciał puscic skubaniec, pewnie zaraz sie obudzi bo caly dzień spiocha po pól godziny, na spacerze jednak nie bylismy bo leje strasznie;/ tak wiec nie miał sie kiedy wyspac
ja juz schudłam 19 kilo, brzuch jak w 4 miesiacu wyglada;/

malos fanie ze imprezka udana, a co to za ciasto? ja nie słyszalam

Olaf sie obudził ide dac mu reszte butli, pospał 10 minut:(

super, ze Wasze imprezki udane ;-) Małgoś, ja nie jadłam tego ciasta ale wysperałam przepis na necie i mega fajnie musi smakować :-) ja niestety albo stety dla innych nie piekę, ale może kiedys spróbuję :-) ale to pewnie dopiero dla Małej a to jak wiadomo za jakiś czas :-D
mojej pojawiło się parę krostek i ja oczywiście panika zwłaszcza po poprzedniej wysypce.. posmarowałam linomagiem i po dwóch godzinkach to zeszło.. mogło to byc uczuleniowe jak tak zeszło???
a miałam już dawno zapytac.. Beniaminko Ty często piszesz, ze karmisz na śpiocha.. czyli jak? mała śpi i je?? i jak wtedy z odbiciem, nie wybudza jej? w ogóle jak to tak technicznie wygląda?
spokojnego popołudnia

jestem ponownie,
właśnie Maksia usypiam ;) Ciekawe ile pośpi, bo dzis np 1,5 godzinki spał ale cały czas siedziałam przy łóżeczku i jak sie budził to bujałam nim i spał dalej bo tak to max 10 minut i po spaniu.
No i nie mam koncepcji jak nauczyc go cycania tak po 2-3 godzinkach bo on jak z zegarkiem w reku dzis co 1,5 godzinki i nie idzie odwrócić mu uwagi bo drze się jak opętany, czy na rękach czy gadam do niego, śpiewam itp, za cholerę nie pomaga zamyka oczy i mega power ryk ;)

Acha a czy wy macie w dzień takie flakowate piersi??? Jak ja je dotykam to normalnie flaki :/

U nas noc standard pobudki co 4 godz. maluszek od rana pogodny i zadowolony, odkąd ma swój rytm dnia to jest bardziej zadowolony i spokojniejszy. Dziś przyszło akwarium z fisher price i mały oczy ma jak 5 – złotówki i uśmiecha się do rybek i guga sobie. Czyli wiem, że zakup jak najbardziej trafiony !!!:-):happy: Tak piszecie o zasypianiu , Franuś zasypia w swoim łóżeczku, zwyczajnie go kładę głaszcze po główce i wychodzę z pokoju, jak się wierci to podchodzę co parę minut żeby go za rączke chwile potrzymać kub pogłaskać i wychodzę ,nie biorę na ręce, nigdy nie brałam , najwyżej siadałam przy łóżeczku i głaskałam po główce ale to rzadko. On na szczęście dla nas noszenia na rączkach w pozycji leżącej nienawidzi:szok: ( jak miał 2 tyg uwielbiał ).Widocznie trafił mi się taki egzemplarz. Albo to zasługa tego że od początku nie ulegaliśmy marudzeniu i popłakiwaniu przy zasypianiu.

Ja dziś postanowiłam sprawić kurczaka. Ale się namęczyłam żeby go ze wszystkich kostek ograbić, bo chciałam roladę z kurczaka upiec, udało mi się go oporządzić ale podejrzewam że doświadczona osoba by pomyślała , że kurczak to chyba przez młocarkę do siana przeszedł :nerd::szok:, może kiedys się nauczę robić to jak trza.

Malgos jadlam ciasto shrek i nawet wam tu kiedys podawalam przepis fajowy ma wyglad.
Kasik w mojej Zafirze tez sie nie da wylaczyc przedniej poduszki a wiec klapa , naszescie za pol roku zmieniam auto.
Akderk ja tez czekam na to akwarium z Fisher Price (Asiek rzucila haslo na necie i zaraz szukalam uzywanego na Ebay) , udalo mi sie kupic za 1,5 € + 5 € przesylka- Zobaczymy co to przyjdzie.

Kurcze moj starszy ma w sobote OP migdala , ja chyba wyjde z siebie jak go beda usypiac.

reklama
tosiu a ten linomag to jest krem/masc na zmiany skórne??? pytam bo ja małej kupiłam krem do twarzy zeby skóre jej troszeczke natłuscić,ale niestety po kilku godzinach od nałozenia kremu wychodzą krostki,właśnie teraz zauważyłam ze znowu a na skroni ,jednego na nosie takiego wiekszego i na policzku chyba 2 i tak sie zastanawiam od czego to moze być,czyżby taka jej uroda:baffled:

Kredko jak ja ci zazdroszcze ze twoje maleństwo samo zasypia,ile bym dała zeby mja julcia tez tak zasypiała ,no ale mamy to na własna prośbe,póki co uwielbiam ją lulac i przytulac do snu ale co to bedzie jak jej waga wzrosnie do 10kg:szok:

Moja Julka po rannym przedstawieniu,zasnęła przed 14 i do teraz śpi,nawet nie zanosi sie na to aby chciała sie obudzic,mam nadzieje ze obudzi sie z lepszym humorkiem,,,ups otwiera swoje oczęta spadam szykować mleko

Do góry