reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

no i zachwalałam to moje dziecię i się popsuło, już druga noc z rzędu pobudka o 2 i dalej spać nie chce, muszę ją zabrać do łóżka, a spała już tak ładnie do 5-tej :-( no ale może ze dwa dni i jej przejdzie, kto wie???

nie chwaląc się ja wszystkie pioseneczki - kołysanki na pamięć znam.

czy wy też usypiacie swoje maleństwa ze smoczkiem?? moja niuńka tylko tak zasypia i jak się przebudzi to bez smoka nie wróci do snu, czy jest szansa że kiedyś się tego oduczy????

reklama
kasialle my bez smoka raczej a czasem chce, ale ostatnio pluje nim jak najęty, zresztą nigdy nie przepadal za smokiem, próbowaliśmy go nauczyc ale się nie dało, i sporadycznie zassał sobie

asiek u mnie 4 kilo na plusie a wyglądam jakbym 14 na plusie miała, brzuch mam tragiczny ze szok, tyłek i uda też wielkie;/

no i wkońcu padła moja julka po kilkugodzinnym marudzeniu,hmm ale zobaczymy na jak długo ;-)
kasialle moja tez zasypia ze smoczkiem inaczej nie ma szans -niestety
Gusia asiek nie przejmujcie sie nie jestescie same ja mam do zrzucenia jakies 7 a juz zrzuciłam 22 ;-) ale najgorsze jest to ze waga stoi w miejscu,biodra i dupe to ja tez mam,oj mam ,a brzuch mam jak w 4 miesiacu ciazy ;-)

aha gusia jak ty dajesz rade uspic małego??? moja tak wyje ze serce mi peka no i co....ląduje na rekach,ach ta konsekwencja

Witam mamusie..
u nas wszystko ok..chrzciny udane:)
synek odsypia wczorajszy dzien pelen wrazen..ja mam bolesci zoladka ale wzielam juz krople..jak sie objadlam to wygladalam jakbym byla w 5 miesiacu ciazy..

a wlasnie jadlyscie ciasto shrek? bo ja wczoraj dopiero pierwszy raz jadlam i jest tak pyszne ze brak mi slow:D

lece Was poczytac..

karolina ja nie mam juz sił jak płacze i biore na rece, usypa migiem, kłade do łózeczka i marudzi ale ja wtedy juz go nie biore chyba ze zacznie płakac, więc u mnie to na tym polega, teraz śpi na kanapie, a niech spi, zasnał z butlą i nie chciał puscic skubaniec, pewnie zaraz sie obudzi bo caly dzień spiocha po pól godziny, na spacerze jednak nie bylismy bo leje strasznie;/ tak wiec nie miał sie kiedy wyspac
ja juz schudłam 19 kilo, brzuch jak w 4 miesiacu wyglada;/

malos fanie ze imprezka udana, a co to za ciasto? ja nie słyszalam

Olaf sie obudził ide dac mu reszte butli, pospał 10 minut:(

super, ze Wasze imprezki udane ;-) Małgoś, ja nie jadłam tego ciasta ale wysperałam przepis na necie i mega fajnie musi smakować :-) ja niestety albo stety dla innych nie piekę, ale może kiedys spróbuję :-) ale to pewnie dopiero dla Małej a to jak wiadomo za jakiś czas :-D
mojej pojawiło się parę krostek i ja oczywiście panika zwłaszcza po poprzedniej wysypce.. posmarowałam linomagiem i po dwóch godzinkach to zeszło.. mogło to byc uczuleniowe jak tak zeszło???
a miałam już dawno zapytac.. Beniaminko Ty często piszesz, ze karmisz na śpiocha.. czyli jak? mała śpi i je?? i jak wtedy z odbiciem, nie wybudza jej? w ogóle jak to tak technicznie wygląda?
spokojnego popołudnia

jestem ponownie,
właśnie Maksia usypiam ;) Ciekawe ile pośpi, bo dzis np 1,5 godzinki spał ale cały czas siedziałam przy łóżeczku i jak sie budził to bujałam nim i spał dalej bo tak to max 10 minut i po spaniu.
No i nie mam koncepcji jak nauczyc go cycania tak po 2-3 godzinkach bo on jak z zegarkiem w reku dzis co 1,5 godzinki i nie idzie odwrócić mu uwagi bo drze się jak opętany, czy na rękach czy gadam do niego, śpiewam itp, za cholerę nie pomaga zamyka oczy i mega power ryk ;)

Acha a czy wy macie w dzień takie flakowate piersi??? Jak ja je dotykam to normalnie flaki :/

U nas noc standard pobudki co 4 godz. maluszek od rana pogodny i zadowolony, odkąd ma swój rytm dnia to jest bardziej zadowolony i spokojniejszy. Dziś przyszło akwarium z fisher price i mały oczy ma jak 5 – złotówki i uśmiecha się do rybek i guga sobie. Czyli wiem, że zakup jak najbardziej trafiony !!!:-):happy: Tak piszecie o zasypianiu , Franuś zasypia w swoim łóżeczku, zwyczajnie go kładę głaszcze po główce i wychodzę z pokoju, jak się wierci to podchodzę co parę minut żeby go za rączke chwile potrzymać kub pogłaskać i wychodzę ,nie biorę na ręce, nigdy nie brałam , najwyżej siadałam przy łóżeczku i głaskałam po główce ale to rzadko. On na szczęście dla nas noszenia na rączkach w pozycji leżącej nienawidzi:szok: ( jak miał 2 tyg uwielbiał ).Widocznie trafił mi się taki egzemplarz. Albo to zasługa tego że od początku nie ulegaliśmy marudzeniu i popłakiwaniu przy zasypianiu.

Ja dziś postanowiłam sprawić kurczaka. Ale się namęczyłam żeby go ze wszystkich kostek ograbić, bo chciałam roladę z kurczaka upiec, udało mi się go oporządzić ale podejrzewam że doświadczona osoba by pomyślała , że kurczak to chyba przez młocarkę do siana przeszedł :nerd::szok:, może kiedys się nauczę robić to jak trza.

Malgos jadlam ciasto shrek i nawet wam tu kiedys podawalam przepis fajowy ma wyglad.
Kasik w mojej Zafirze tez sie nie da wylaczyc przedniej poduszki a wiec klapa , naszescie za pol roku zmieniam auto.
Akderk ja tez czekam na to akwarium z Fisher Price (Asiek rzucila haslo na necie i zaraz szukalam uzywanego na Ebay) , udalo mi sie kupic za 1,5 € + 5 € przesylka- Zobaczymy co to przyjdzie.

Kurcze moj starszy ma w sobote OP migdala , ja chyba wyjde z siebie jak go beda usypiac.

reklama
tosiu a ten linomag to jest krem/masc na zmiany skórne??? pytam bo ja małej kupiłam krem do twarzy zeby skóre jej troszeczke natłuscić,ale niestety po kilku godzinach od nałozenia kremu wychodzą krostki,właśnie teraz zauważyłam ze znowu a na skroni ,jednego na nosie takiego wiekszego i na policzku chyba 2 i tak sie zastanawiam od czego to moze być,czyżby taka jej uroda:baffled:

Kredko jak ja ci zazdroszcze ze twoje maleństwo samo zasypia,ile bym dała zeby mja julcia tez tak zasypiała ,no ale mamy to na własna prośbe,póki co uwielbiam ją lulac i przytulac do snu ale co to bedzie jak jej waga wzrosnie do 10kg:szok:

Moja Julka po rannym przedstawieniu,zasnęła przed 14 i do teraz śpi,nawet nie zanosi sie na to aby chciała sie obudzic,mam nadzieje ze obudzi sie z lepszym humorkiem,,,ups otwiera swoje oczęta spadam szykować mleko

Do góry