reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

tosiu a ten linomag to jest krem/masc na zmiany skórne??? pytam bo ja małej kupiłam krem do twarzy zeby skóre jej troszeczke natłuscić,ale niestety po kilku godzinach od nałozenia kremu wychodzą krostki,właśnie teraz zauważyłam ze znowu a na skroni ,jednego na nosie takiego wiekszego i na policzku chyba 2 i tak sie zastanawiam od czego to moze być,czyżby taka jej uroda:baffled:

Kredko jak ja ci zazdroszcze ze twoje maleństwo samo zasypia,ile bym dała zeby mja julcia tez tak zasypiała ,no ale mamy to na własna prośbe,póki co uwielbiam ją lulac i przytulac do snu ale co to bedzie jak jej waga wzrosnie do 10kg:szok:

Moja Julka po rannym przedstawieniu,zasnęła przed 14 i do teraz śpi,nawet nie zanosi sie na to aby chciała sie obudzic,mam nadzieje ze obudzi sie z lepszym humorkiem,,,ups otwiera swoje oczęta spadam szykować mleko

Karolinko, ja miałam ja na tyłeczek, ale dzis sobie mysle nie zaszkodzi i pomogło.. tu masz opis LINOMAG MAŚĆ 30 G

reklama
o matko ! Co za dzień!!!
Dziś moje córy umówily się chyba że pokarzą mamusi że one też potrafią pokazać różki! O starszej to wiedziałam, ale Igusia pierwszy raz tak. W pewnym momencie obie tak płakałay że masakra. Starsza bo nie chciała poleżeć w dzień. A młodsza to chyba do towarzystwa. W pewnym momencie miałam dość i sama się rozpłakałam. Wyszłam z pokoju żeby troche się uspokoić i słysze jak Oliwka mówi do Iguni: Widzisz mama się przez naz rozpłakała. Nie płacz już. (A samej łzy jej płyneły) I o dziwo Iga przestała płakać. Ja jak to usłyszałam wróciłam do pokoju i ucałowałam moje córy. Szkoda tylko że Iga znowu uderzyła w płacz.
gaja ja też mam flaki. Chyba mnie dopadł jakiś kryzys laktacyjny. Masakra. I chyba dlatego mała taka niedobra bo mało mleka mam. Niby chwyta sutka, ale pociągnie kilka razy, pręży się, krzywi i płacz:-(
Miłego wieczoru:happy:

tosiu jak przez sen to bierzesz dzidzie jak spi, albo jak juz powoli się budzi, i karmisz, i dalej sobie spi, nie bieresz do odbicia bo spi, i na śpiocha tak powietrza się nie nałyka, ja tak czasami robiłam jak mały przebudzał się to szybko mleko i on jadł ładnie tylko wolniej,spał, zjadł i dalej spał bez wybudzenia, a jak jeszce karmiłam piersia to tez właśnie tak bez wybudzania czasem jadł,ale Beniaminka moze ci to lepiej wytłumaczy bo nie wiem czy to o to chodzi, ja napisałam jak ja robie

karolina linomag to na pupe, ja bepanthenem tez na pupe smarowałam małemu buzie i sudocremem jak miał krostki zeby wysuszyc je, ale to na noc po kapieli na dzień nie

kredeczko no to fajniutki ci sie egzemplarz trafił, na naszego nic nie działa, kilka razy zasnął sam a tak to na rękach i wtedy odkładamy i i tak się przebudza ah... a wcale nie jest dużo noszony już teraz, wcześnie wiecej był, jak miał kolki.

gosiunia, no to ostry meksyk miałaś, ja zawsze podziwiam każdego kto ma 2 małych dzieci(albo i wiecej) ale powiem ci ze masz bardzo madrą córeczkę, jak na ten wiek, i widac że baaardzo kocha mamusie:)

a my juz w trójeczkę, tata bawi się z Olafem, spoglądajac na telewizor.

Hej Dziewczyny!
My dzis w miare fajny dzien mamy - mimo,z zimno bylismy na spacerku - od jezior awialo ale sie opatulilismy i maly spokojniejszy po spacerze .
A i zaszlismy do biedronki - sa fajne wielkie paczki huggisow za 39 zl - np. 3ek jest 99 wiec sie oplaca .
Pozdrowka:-)

Witam!
caly dzien sie zbieram zeby cos naskrobac i mi nie wychodzi...
ale teraz sobie usiadlam, Filip spi, oczywiscie ululany, bo prawie godzine smial si i gaworzyl, a potem oczywiscie wielki placz...no bo przeciz jest zmeczony:)dobrze, ze w nocy takich akcji nie urzadza:)poki co;)

Beniaminko - fakt, ze Dania ma strasznie wysokie podatki, ale tak jak pisalas opieka socjalna jest doskonala...przy malym dziecku to wazne!co do zarobkow, nam oferuja duzo wiecej niz w Irlandii, wiec mimo wszystko sie oplaca..a mnie oczywiscie najbardziej kreci bliska odleglosc do Polski:)a co do tego, ze gdybys wyjechala to nie mialabys Juleczki....ja twierdze, ze nic nie jest bezcelowe!ja zawsze mowie, ze zaluje wyjazdu z Polski ze wzgledu na niezrealizowane ambicje zawodowe, ale z drugiej strony nie byloby Filipka:)w ogole pewnie inaczej wygladaloby moje zycie...u boku alkoholika lub po rozwodzie?nawet nie chce myslec....musimy miec w zyciu priorytety:)i moje teraz sie kompletnie pzrewartosciowaly...

nie jestem w stanie Wam poodpisywac, bo czytalam "na raty" i nie pamietam:(przepraszam....
tylko Saara - w Polsce juz tez istnieje internet mobilny, wiec mam nadzieje, ze szybko to zorganizujesz:)ja jesli wyjade to prawdopodobnie marzec, kwiecien...wiec jeszcze mam czas:)

i powiem Wam, ze jak uwielbiam wszelkie slodkosci, tak ciasto Shrek mi nie podpasowalo, moja Mama robila juz dosc dawno i jakos za "chemiczne" dla mnie.ale moze cos nie wyszlo;)

milego wieczoru!i spokojnej nocki:)

Cholercia mam problem!
Moja mała właśnie zrobiła zieloną jak szpinak kupe. Zmienili nam mleko na Pepti i nie wiem co mam myśleć. Czy to tak ma być od mleka czy mam lecieć do pediatry?
Pomóżcie!

Cholercia mam problem!
Moja mała właśnie zrobiła zieloną jak szpinak kupe. Zmienili nam mleko na Pepti i nie wiem co mam myśleć. Czy to tak ma być od mleka czy mam lecieć do pediatry?
Pomóżcie!

Przy zmianie mleka to może byc- też kwestia zawartości żelaza w mleku ma tu znaczenie, u nas też tak jest bo stopniowo wprowadzamy inne niż dotychczas i od tygodnia mamy zielono żółte kupy

Skrzacie przy bebilonie pepti jest to normalne ze kupki sa zielonkawe,moja jucia cały czas takie robi,a ze są zielone jak szpinak to napewno w wyniku zmiany mleka,wstrzymaj sie z wizytą u pediatry a zobaczysz ze kupki beda coraz ładniejsze,ale zielonkawe:tak:

reklama
Do dziewczyn ktore uzywaja badz uzywaly rurek Medi Globe kiedy je uzywalyscie?? kiedy maluchy mialy atak kolki czy tak poprstu w ciagu dnia?? jesli mozecie poradzcie jakas instrukcje stosowania ;)

Do góry