reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Anna12-79 Witamy

Moja szwagierka powtarzała, że to wstawanie nocne siusiu przygotowało ją do wstawania później do malutkiej :) Ja w nocy wstaję 2 razy :-:)crazy:

o żesz ja wstaję tak średnio 6 razy w nocy:angry::angry::crazy::crazy:

dzień dobry :-)

ja właśnie wróciłam z siedliska wampirów, ale to już ostatnia porcja, więc niech mają.. wyniki mi jutro M odbierze, zobaczym czy będziem żyć ;-)
od 4-tej nie spałam, bo trzymałam siuśki i nie dałam rady zasnąć... dla poprawy humorku kupiłam sobie rafaello, pączka i drożdżówkę, ale to piszę z pamięci, bo już wszystko zjadłam...
dobrego dnia

ha ha :-Dja też jak mam oddać siuśki to z reguły tak od 3- 4 trzymam co by mieć czym pojemnik nakarmić, a czasem nie daje rady wytrzymać i już o 4 mam nalane :-D

A tak poza tym wczoraj wieczorem lewa stopa mi spuchła -normalnie gira jak u żony shreka:szok: ( tylko kolor inny) przez noc trochę zeszło ale coś widzę ,że będę z taka kopciuszkową stópką dziś cały dzień się obnosić :eek:

Dagna gratki z okazji wizyty

reklama
2000 stron!!!!!!!!!!;))))))
wiecie , jak by ktos wpadl na pomysl, zeby to zredagowac i opublkowac, wyszla by niezla ksiazka:)taki zbiorowy pamietnik ciazowy?

Witam sie i ja :D No kochane piszemy jak szalone jeszcze niedawno swietowalysmy 1000 :) a tu juz 2000 :) Angelus byle poszlo jak najlagodniej i najszybciej sie da :) Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciukasy za wyniki badan i kolejne wizyty. Witam tez nowa mamuske na forum :) A co do mnie to dzis udalo mi sie w koncu umowic do ortopedy jakas paranoja wakacyjna dzwonilam chyba do 20 lekarzy i kazdy na urlopie przynajmniej do 10 wrzesnia. Az do momentu ostatniego lekarza jakiego znalazlam i hurra jest na poniedzialek :) Zobaczymy co mi powie. Ja uciekam zrobic mezowi drugie sniadanko i moze pojde na spacerek po ryneczku zgarniajac jakies owoce :) Milego dnia kochane

witam mamusie ja dziś maiałam okropną noc walczyłamdo 3 zanim zasnęłam wogóle a jua już zasnęłam to się budziłam co chwila dziś po ścianach będę chyba chodzić widzę że kolejne maleństwo pcha się na świat maiejmy nadzieję że Angeluś jest już po i wszystko jest w porządku i tuli maleńką w ramionach
ja dziś mam wizytę o 17 mam nadzieję że już ostatnią...
a chciałam was zapytać bo dziś chciałam zabrać do gina to zaświadczenie do becikowego myślicie że by mi dziś wypisał?

Idę dziś na ostatnią wizytę do mojego wrednego lekarza, którego zmieniam na 100 % tylko zobaczę jak mi wyniki badań powychodziły bo u mnie od razu do lekarza wyniki trafiają i nie trzeba odbierać. Potem się spakuję do szpitala i jutro z rana małż mnie odwiezie, a w sobotę (mam nadzieję) przywiezie z powrotem.
W nocy jak nie śpię to mam wielkie schizy i wymyślam czarne scenariusze. W dzień lepiej. Mam nadzieję, że w sobotę nerwówka mi się skończy i badania wyjdą ok.
Ja również wznoszę toast za 2000 stronę.

witam mamusie ja dziś maiałam okropną noc walczyłamdo 3 zanim zasnęłam wogóle a jua już zasnęłam to się budziłam co chwila dziś po ścianach będę chyba chodzić widzę że kolejne maleństwo pcha się na świat maiejmy nadzieję że Angeluś jest już po i wszystko jest w porządku i tuli maleńką w ramionach
ja dziś mam wizytę o 17 mam nadzieję że już ostatnią...
a chciałam was zapytać bo dziś chciałam zabrać do gina to zaświadczenie do becikowego myślicie że by mi dziś wypisał?

Z tymi zaświadczeniami od lekarza, to nie jest tak, że wymóg ich przedstawienia został zawieszony do 31 grudnia 2011 r.?

Edit:
Jednak trzeba.
"MINISTERSTWO ZDROWIA Warszawa, 3 lutego 2010 r. Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w porozumieniu z Ministerstwem Zdrowia postanowiły zmienić przepisy dotyczące wypłacania tzw. becikowego: kobiety które po 1 listopada 2009 roku wystąpiły lub wystąpią o wypłatę becikowego nie będą musiały udowadniać, że najpóźniej od 10 tygodnia ciąży były pod opieką lekarza ginekologa lub położnej. Jedynym warunkiem otrzymania pieniędzy będzie okazanie przez rodzica zaświadczenia lekarskiego, które potwierdzi co najmniej jedną wizytę ciężarnej u lekarza ginekologa lub położnej."

Zawieszone zostało tylko przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu.

Ostatnia edycja:
reklama
o ile dobrze wyczytałam z tego co akderek tu wstawiła to trzeba mieć takie zaświadczenie wydrukuje je i się dziś zapytam lekarza czy mi je podpisze co mi szkodzi się zapytać no nie ale wydaje mi się że nie będzie robiła problemów bo nie chciałabym latać jeszcze póżniej po porodzie jak bede składała o becikowe wszystkie dokumenty
a dziewczyny mam do was jeszcze jedno pytanie powiedzcie mi jak to jest po urodzeniu dziecka z tymi wszystkimi formalnościami bo ja się w tym gubię po prostu najpierwtrzeba ść zameldować w usc a np jeżeli chodzi o przychodnię w której jestem czy muszę tam iść zgłosić urodzenie i z tymi wszystkimi pielęgniarkami środowskowymi ja wogóle się gubie proszę was o pomoc

Do góry