reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Świruska! :-)

Dzięki dziewczyny! Jakoś tak się uspokoiłam po tej wizycie, chociaż dalej mnie kłuje, więc nie wiem jak dojadę do pracy, zaraz koło mojego urzędu jest plac targowy i autobusy są zapełnione staruszkami z siatami i nikt mi miejsca nie ustąpi.

A co do Bacówki Onionku i Martuś - to wiem, że mam świra, ale chyba ze 2 dni temu mój stary chciał tam pójść zobaczyć, bo tyle żarcia stamtąd przynoszę. Zakochał się w tym miejscu, wymęczył babeczkę w sklepie milionem pytań - a skąd to, a z czego to, a co to... itd, w dodatku jak weszliśmy to od progu mówi, że bardzo się cieszy, że może wreszcie zobaczyć, gdzie żona takie dobre obiady gotuje ;-)I oczywiście wybrał dla siebie jakiś "smolec ze skwareckami", kiełbasę, ogórki małosolne, a ja wzięłam drożdżaka ze śliwkami - jeszcze ciepły chwilę wcześniej przywieźli :-)

Takiego smaka mi narobiłaś, że chyba wybiorę się we Wrocławiu do Bacówki!!! :D A teraz zjem jakieś badziewie co mam w domu ;P

reklama
dzień dobry :-)
Dagna, gratki wizyty
Dorotka, miłego dnia w pracy
Angelus, trzymam kciuki
ja właśnie wróciłam z siedliska wampirów, ale to już ostatnia porcja, więc niech mają.. wyniki mi jutro M odbierze, zobaczym czy będziem żyć ;-)
od 4-tej nie spałam, bo trzymałam siuśki i nie dałam rady zasnąć... dla poprawy humorku kupiłam sobie rafaello, pączka i drożdżówkę, ale to piszę z pamięci, bo już wszystko zjadłam...
dobrego dnia

Dagna - ja sie nie dziwie, ze Twojemu B. podobalo sie w tym sklepie.. Moj tez bylby pewnie zachwycony, bo "postawny jest" i lubi zjesc hehe..
A co do snu - to zwykle jest na odwrot.. wiec badz spokojna. Ale tak by the way: ta polozna ze sr jakas fajna lufa? hehe ..

Tosia - ja tez juz powciagalam rozne slodkosci.. jeszcze kolezanka zapowiedziala sie z paczkami a ja sama polecialam po rurki z nadzieniem orzechowym ... a dupa rośnieeee...

Dagna to fakt kiedyś dzieci powyżej 4 kilo to norma a kiedyś... na moim 2 forum (wrzesniowe mamy 2007) jest chłopiec który urodził sie jako wcześniak z wagą 2600 a teraz jest u nas "największy" ma juz 101cm, przegonił nasze wszystkie dzieciaczki :)

dziewczynki męczy mnie pewnie temat.... odnośnie AGAMATI... wiem ze juz kiedys był poruszany ten temat... myślę , że powinnyśmy ją i jej córeczkę umieścić na wątku ( jeśli sobie ona tego życzy oczywiście)... bo przecież pamiętamy :((

dobra zmykam sie wykapać i ogolić ( nie wiem jak ja to zrobie :/) bo trzeba sie do dzisiejszej wizyty przygotować...

Dagna gratuluję udanej wizyty!!

Ja mojego P. wypchnełam z mama na zakupy bo dziś mnei tak w pachwinach strzyka że nie dam rady ani chodzić ani prowadzić, a jak siedzę to mnie roznosi od środka ehh chyba mam dzień na marudzenie. I proszę mi tu o słodkościach nie rozpisywać się bo ślinka leci a nie wolno :(.

Ja ostatnio mam takie sny że hej już we śnie rodziłąm naturalnie tej nocy mi cesarkę robili więc nie wiem w najbliższym czasie to chyba poród w wodzie mi się przyśni hehe

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty i wyniki!!!

czesc Kobietki:)

ale macie sny..a myslalam, ze tylko ja taka nienormalna...

Dagna- gratuluje wizyty:)

Angelus - kciukasy:)moze za pozno?

u mnie dzisiaj dzien sprzatania i nie ma, ze boli!!!!!!ale Kochanie w pracy, jego dziecko wyjechalo, wiec w takich warunkach to ja moge dzialac:)))wczoraj prasowalam pare godzin, a dzisiaj powtorka z rozrywki...ja naprawde wspolczuje Kobietom, ,ktore kiedys tylko na tetrze jechaly..a moja Mama przy bliznietach?ja wczoraj wyprasowalam moze 15 pieluch, posciel, reczniki itp i mialam serdecznie dosyc!!!!!
u mnie na sr bylo o karmieniu...bardzo ciekawie jak dla mnie.. a na koniec przyszla mama z 5-tygodniowym bobaskiem, poodpowiadac na nasze pytania?a nikt sie do niej nie odzywal , tylko wszyscy zauroczeni na dzdziusia patrzyli!!!zwlaszcza faceci:))0zebyscie widzialy ich miny, jak sie obudzil i zaczal sobie ziewac i sie przeciagac???????panowie sie rozplywali....
co do nowinek z irlandzkiej szkoly karmienia piersia!pierwsza - mozna jesc wszystko, poza alkoholem!jesli dziecko jest przyzwyczajone do tego co jadlysmy w ciazy- nie powinno byc problemow!ale obserwowac oczywiscie i jak cos szkodzi odstawic!i takie praktyczne wskazowki, o ktorych ja nie wiedzialam..np.. zmieniac pozycje, przynajmniej raz na 2 dni, bo dziecko broda uciska piers i z tej strony bardziej leci mleczko, zmieniac pieluche u parotygodniowego bobasa najlepiej w srodku karmienia - jak sie obudzi chce najpierw jesc, z kolei jak doczekamy do konca to go wybudzimy i nie bedzie chcial potem zasnac, tutaj polecaja wybudzac w dzien do karmienia, jesli spi dluzej niz 4 godziny, absolutnie w nocy - wtedy pozwalamy mu spac ile chce i pare innych rad...ktore dla niektorych Mam sa zapewne oczywiste, ale dla mnie byly niezla nowoscia:)))

oj, milego dnia dziewczynki:)dzisiaj bede zagladac reguralnie, bo wczoraj prawie z krzesla spadlam, jak wlaczylam lapka dopiero na wieczor:))))

Hej laseczki:) Wczoraj tu sie sporo dzialo:) a dzis wchodze na bb i Angelus nastepna pojechala:D trzymam kciuki oczywiscie:)
Ja z tych nudow jak leze to ogladam w necie seriale i tak mnie wciagnely ze nawet fajnie mi sie lezy:) a psina oczywiscie ze mna:) wiernie dotrzymuje mi towarzystwa:D noc nawet fajnie minela bo mimo ze wstawalam siku to nic mnie nie bolalo i spalam jak zabita:) dzis nic nie planuje.

Asiek, Saraa zycze udanych wizyt:)

Dagna a Tobie gratki po wizycie..nasze niunki nie beda duze ale napewno nadgonia po porodzie:)

Dorotka jestes niemozliwa:) podziwiam Cie i mysle ze w wolnym czasie bedziesz robila wiele zeby juz urodzic:)

Asiek co do Agamati nie mam nic przeciwko:)

reklama
Do góry