reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
mi dzis się śniło że siedze na BB i że TAKA JA napisała że wlasnie robi pączki, i że byłam taka zadowolona że przy małym dziecku się da jeszcze pączki zrobić hihi
:-D:-D:-D:-D:-D Dobry sen! Myślę, że na początku, jak maluch dużo śpi, to można zrobić pączki, pytanie tylko, czy mamie po porodzie by się chciało...;-)

dziewczyny mnie niepokoji jedna sprawa jeszcze, czy takiego maluszka kilkudniowego, odrazu po szpitalu, mogą odwiedzac dzieci które chodzą do przedszkola, się boje żeby jakiegoś wirusa nie przyniosły, czy ja poprostu już schizuje???
Ja mam przedszkolaka w domu, no ale rodzeństwo to co innego. Natomiast wizyt grupy przedszkolnej nie planuję;-)

Mówiłam o tym kłuciu w dole brzucha - mówiła, ze to normalne, bo dziecko już spore i naciska na krocze i to stąd.
Normalne, ale jakie nieprzyjemne buuu...:-(

ANGELUS! Trzymam kciuki!!!!!!!!!!

LILU! Dzięki za pozdrowienia!

MONIA! Natchnęłaś mnie do nastawienia ostatniej porcji prania.:tak:

Witam porannie :) Wlasnie wrocilam od rodzinnego ,EKG , mocz , krew (4 wielkie probowki !) Jutro po wyniki a w poniedzialek do gina i anastezjologa z wynikami.
Angelus kciuki mooocno zacisniete !!! Tez mialam dzisiaj noc do niczego , snilo mi sie ze wody mi odeszly i to jakies takie brunatne , wiec budzilam sie co chwila i sprawdzalam czy lozki suche - koszmar .
Milego dnia Brzuchatki

GRATULACJE DAGNA !!! :-) Teraz musisz skoczyc do Bacowki po duze ilosci kielbaski - zeby zelazo poprawic :-)

Świruska! :-)

Dzięki dziewczyny! Jakoś tak się uspokoiłam po tej wizycie, chociaż dalej mnie kłuje, więc nie wiem jak dojadę do pracy, zaraz koło mojego urzędu jest plac targowy i autobusy są zapełnione staruszkami z siatami i nikt mi miejsca nie ustąpi.

A co do Bacówki Onionku i Martuś - to wiem, że mam świra, ale chyba ze 2 dni temu mój stary chciał tam pójść zobaczyć, bo tyle żarcia stamtąd przynoszę. Zakochał się w tym miejscu, wymęczył babeczkę w sklepie milionem pytań - a skąd to, a z czego to, a co to... itd, w dodatku jak weszliśmy to od progu mówi, że bardzo się cieszy, że może wreszcie zobaczyć, gdzie żona takie dobre obiady gotuje ;-)I oczywiście wybrał dla siebie jakiś "smolec ze skwareckami", kiełbasę, ogórki małosolne, a ja wzięłam drożdżaka ze śliwkami - jeszcze ciepły chwilę wcześniej przywieźli :-)

Witajcie dziewczyny

Gratuleje mamusia ktore najgorsze maja juz za soba:)Oj ale wam fajnie:)

dorotko-ja mam tak samo ze na tylku wysiedziec nie moge tylko wstaje i sie zastanawiam jak wypelnic sobie dzien,a jak nie mam za duzo do roboty to od razu homorek gorszy hihi ,wariatka ze mnie ale coz ...

a wieczorem to juz myslalam ze nie wyrobie te moje plecy (az gorace od bolu),w nocy mnie bolal brzuch (jak na okres) wzielam paracetamol bo szczerze to juz nie moglam wytrzymac,ale to guzik daje.Ale tak jak dagna pisala to normalne wiec trzeba wytrzymac...

Angelus-oby ci poszlo szybko i bezbolesnie

tego tez wam wszystkim i sobie zycze:)

Hejka :-)
Zjadłam śniadanko przy ciekawej lekturze naszego BB forum.
To machina ruszyła i dzisiaj pojechała Angelus....Jednak nie odpuściło jej, mocno będziemy trzymac kciuki! Ślę dobre myśli, trzymaj się!
Ja pas poporodowy nosiłam zaraz po wyjściu ze szpitala, tzn po tygodniu. Miałam cc i na drugi dzień po cc przychodzi rehabilitantka-pomaga przy chodzeniu i udziela instrukcji i kazała od razu kupić pas i nosić po wyjściu ze szpitala.

Witam porannie:-)
Dziś czuję się lepiej niż wczoraj, chyba to opadania brzucha tak mnie bolało, mój brzuch zwisa mi teraz okropnie.
Angelus, Beniaminko trzymajcie się.
Powodzenia dla nas wszystkich, bo lawina ruszyła i ciekawe, która następna:-)
Dziękuję , sie trzymam , zwłaszcza nogi ściśnięte ;-)
O widzisz Anitas, dobrze wiedziec , ze po CC rehabilitantka zaleciła pas, bo ja sie przymierzałam do niego, ale nie wiedzialam czy wlasnie po CC od razu mozna- bo ta rana.. Czyli zakupie, wiem ze pas zapobiega przepuklinom na szwie, wiec pewno sie zda i na to. :-)

Jak te nasze Maluchy będą dalej utrzymywały takie tempo, to chyba trzeba będzie zmienić temat działu z Wrzesień 2010 na Sierpień/Wrzesień 2010, hihi ;)
Tak się wczoraj naczytałam o tych porodach, że aż dzisiaj śnił mi się szpital i sala porodowa.
Miłego dnia i udanych wizyt.
Alienko, Ty śniłas i mój P tez dzisiaj śnił o naszym wspólnym porodzie, jak to dzielnie mnie słowami trzymał na duchu- no juz ponoc rodzilismy , hihihi. Naopowiadalam mu o naszych maluszkach z wczoraj i sie widac przejął :-)

Dagna,jak dobrze,że sie odezwałaś, myślałam o Tobie, jak tam po wizycie.
Widzę, że nasze królewny obie takie filigranowe :-) To chyba nie jest nieprawidłowe, skoro lekarze nic nam nie trują ? :-) No to teraz jemy tłusto ;-) Poszukam Bacówki :-D
Musisz żelaza dostarczyc, teraz dzieci najbardziej magazynuja zelazo do cialka, i pewnie stad nasze spadki. Ja mam zrobic ostatnia morfologie i mocz teraz na wizyte 1 wrzesnia.I czekam na telefoniczne wyniki z paciorkowca.Ponoc jak jest paciorkowiec w pochwie , to i w moczu bywaja czesto te bakterie, stad czasem stany zapalne pecherza. Zobaczymy, ja jak na razie nie mialam nic w moczu, tfu, tfu, tfu.
Ja dzisiaj mam o 17 SR, spotkanie z położnikiem. We wtorek byla Pani pediatra, sporo ciekawych rzeczy, ale najwazniejsze to wlasnie to zeby jednak zbadac czy nie ma paciorka i go leczyc szybko, jak jest. No i poleca spirytus na pępek, stara szkoła, choc kobietka mloda dosyc. I nacisk na szczepienia, bleee....

Miłego dnia Dziewczyny ! :-) Udanych wizyt, badan i uwazajcie na siebie :-)

Dorotka - udanego , ostatniego dnia pracy :-) Pewnie jakies male pożegnanie będzie :-)

reklama
Dagna,jak dobrze,że sie odezwałaś, myślałam o Tobie, jak tam po wizycie.
Widzę, że nasze królewny obie takie filigranowe :-) To chyba nie jest nieprawidłowe, skoro lekarze nic nam nie trują ? :-) No to teraz jemy tłusto ;-) Poszukam Bacówki :-D
Musisz żelaza dostarczyc, teraz dzieci najbardziej magazynuja zelazo do cialka, i pewnie stad nasze spadki. Ja mam zrobic ostatnia morfologie i mocz teraz na wizyte 1 wrzesnia.I czekam na telefoniczne wyniki z paciorkowca.Ponoc jak jest paciorkowiec w pochwie , to i w moczu bywaja czesto te bakterie, stad czasem stany zapalne pecherza. Zobaczymy, ja jak na razie nie mialam nic w moczu, tfu, tfu, tfu.

Dzięki Beniaminko!

Moja lekarka mówiła, że mała chociaż mała, to w normie. Że jest przerażona tym, że teraz maluchy rodzą się 4kilogramowe, a nasza powinna dobić do 3 kg a nawet jakby nie doszła, to nadgoni potem i nie ma się co martwić. Po prostu będziemy miały filigranowe, malutkie dziewczyny :-) A żelazo faktycznie - muszę zacząć zażywać i pewnie pietruchę jeść... bleeee
Trzymam kciuki, żeby paciorkowca nie było!

Zmykam dziewczyny!

Aaaaaa przypomniało mi się coś - ale miałam sen, śniło mi się, że mój B mnie zdradza (znowu), tym razem z położną ze szkoły rodzenia :-)

Do góry