reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam
Benjaminko rzeczywiście trafiłaś na fajną akcje.
Szkoda, że u nas takich nie ma.
Ja mega nie wyspana przez te łydki :-(
Do tego od rana non stop brzuch mi się stawia chyba muszę iść do lekarza.
Z tego co wyczytałam w necie takie częste stawianie się brzucha może być niebezpieczne i stanowić zagrożenie w postaci skracania i rozwierania się szyjki macicy a co za tym idzie wcześniejszego porodu :-(
Zauważyłam też im więcej głaszcze brzuch tym bardziej się stawia.
Te moje głaskania chyba powodują częstsze skurcze macicy.
To co ja mam w ogóle brzucha nie dotykać???? :no:
Najlepiej jest też leżeć, bo kazdy wysiłek wzmaga skurcze.
Paranoja jakaś.
Humor mam do bani leże i wyje wszystko mnie dobija już.

wiesz powiem Ci że z tego co wiem to właśnie mówią żeby za często nie głaskać brzuszków bo właśnie wzmagają skurcze macicy mówią że lepiej pogłaskać mniej a np.rękę trzymać na brzuchu zamiast głaskać tak często ....

reklama
Beniaminka gratulacje - napewno bedzie wymarzona dziewczynka, i jeszcze ta wygrana , lepiej byc nie moze

Witam
Benjaminko rzeczywiście trafiłaś na fajną akcje.
Szkoda, że u nas takich nie ma.
Ja mega nie wyspana przez te łydki :-(
Zauważyłam też im więcej głaszcze brzuch tym bardziej się stawia.
Te moje głaskania chyba powodują częstsze skurcze macicy.
To co ja mam w ogóle brzucha nie dotykać???? :no:
Najlepiej jest też leżeć, bo kazdy wysiłek wzmaga skurcze.
Paranoja jakaś.
Humor mam do bani leże i wyje wszystko mnie dobija już.
Wiesz ja tez czytalam na forum, ze polozne nie pozwalaja glaskac brzuszka bo to wywoluje skurcze, ale ile w tym prawdy to nie wiem, ja na te bole mam przepisany magnes w konskiej dawce 2x 150 mg

Buzialki niedzielne:tak::tak::tak::tak:Dziękujemy za gratulacje. Janek od razu więcej kopi, jak przestaliśmy do niego mówić Tosiu hihih:tak::tak::tak::tak:widocznie stwierdzał, że to nie do niego mowa, bo przecież on jest stuprocentowym facetem:tak::tak::tak::tak::tak:
Młodym mężatkom składam najszczersze gratulacje i życzę pięknej przygody w odkrywaniu siebie na wzajem i kochaniu się z dnai na dzień coraz mocniej:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas Jacek dostał gorączki:-:)-:)-( i nie wiem, czy to od zębisk, czy gardło, teraz śpi, po nurofenie, jak się obudzi kontrola temp. i zajrzę mu w tą małą paszczę;-);-)jak sobie da oczywiście, bo jak zęby to półbiedy, ale jak gardło to pewnie antybityk będzie:-:)-:)-(

Beniaminka - powiem Ci, że jak przeczytałam Twojego posta o tej całej aukcji to rogal mi się zrobił ogromny na buzi :D Taka jakaś radość i pozytywne emocje biją z niego - coś niesamowitego :)

Dziewczyny jak przeczytałam o tym głaskaniu brzuszka to pomyślałam sobie, że dobrze, że narazie nie głaszczę swojego :D Czasem go dotknę, ale to bardzo rzadko. Pewnie gdy brzuszek urośnie to i częstotliwość się zwiększy! :)

Uciekam gotować obiadek i zbieramy się z mężem do znajomych. Taki piękny dzień - szkoda w domku siedzieć!

Produkujecie niesamowicie dużo - w pracy mam więcej czasu to nadrobię wszystkie posty ;P

Miłej niedzieli i ucałujcie swoje kruszynki :D

Nic postaram się nie głaskać mojego dzidolka no nie wliczając wmasowywania kremu na rozstępy.
Zmykam się trochę dotlenić bo w domu już dostaję kota.
Nawet jabłka z cynamonem podduszone na miodzie i podane z bitą śmietana nie poprawiły mi humorku.

Pati26, olcia23, pysia_23, KasikN82, dorotka.1, onionek , skrzat, Beniaminka, beti14011984, Ritka, agamati1, sylwia781122, Kerna, ollga , wstretnamalpa , Taka_ja , monia.gryc , calineczka27, magdah , gosia211, tosia1, 22marietta, paulka24 , Kasias88 , myszka6184, KasikN82, JolaMi Pisze juz jako mezatka :) Kochane bardzo wam dziekuje za kciukaski i zyczenia - mam nadzieje ,ze nikogo nie pominelam :) Ślub był piękny ,normalnie bajka hehe nie obyło się bez śmiechu i przygód ale było pięknie. Juz ogarneliśmy domek i jest az albo tylko jedna sciana do malowania hehe. Teraz tylko zmiana wszystkich dokumentow czyli mniej przyjemna strona ślubu i juz oficjalnie wszedzie bede miala zmienione nazwisko heh . Zmeczona ale szczesliwa , zdjecia ze ślubu bede miala jutro albo we wtorek wiec tak jak obiecalam wstawie , wstawie tez swoj brzuszek bo jest juz spory heh :) Gratuluje poznania plci i udanych wizyt oraz witam nowe mamy.

Pati26, olcia23, pysia_23, KasikN82, dorotka.1, onionek , skrzat, Beniaminka, beti14011984, Ritka, agamati1, sylwia781122, Kerna, ollga , wstretnamalpa , Taka_ja , monia.gryc , calineczka27, magdah , gosia211, tosia1, 22marietta, paulka24 , Kasias88 , myszka6184, KasikN82, JolaMi Pisze juz jako mezatka :) Kochane bardzo wam dziekuje za kciukaski i zyczenia - mam nadzieje ,ze nikogo nie pominelam :) Ślub był piękny ,normalnie bajka hehe nie obyło się bez śmiechu i przygód ale było pięknie. Juz ogarneliśmy domek i jest az albo tylko jedna sciana do malowania hehe. Teraz tylko zmiana wszystkich dokumentow czyli mniej przyjemna strona ślubu i juz oficjalnie wszedzie bede miala zmienione nazwisko heh . Zmeczona ale szczesliwa , zdjecia ze ślubu bede miala jutro albo we wtorek wiec tak jak obiecalam wstawie , wstawie tez swoj brzuszek bo jest juz spory heh :) Gratuluje poznania plci i udanych wizyt oraz witam nowe mamy.

no to super że wszystko się udało :)teraz będziesz miała co wspominać :)
jeszcze raz wszystkiego naj naj na nowej drodze życia :)

my właśnie wróciliśmy od mamy ale się objadłam no szok heheh a teraz poleże juz nic dziś nie robię tylko się wyka[pie i leniuchowanie :)

reklama
Ale się wkurzyłam:angry:, wcięło mi posta:angry:

Hej dziewuszki :-)

Witam serdecznie nowe koleżanki, ależ nas przybywa! Bociany odlecą a nam narodzą się we wrześniu maluszki, ciekawe jak to możliwe ;-)
Miałam wczoraj wspaniały dzień, wyszło spontanicznie....Usłyszałam w Radio Plus o akcji , która się odbędzie w Sosnowcu w Plazie "Szczęsliwe Macierzyństwo" organizowanej przez Fundację Odety Moro-Figurskiej Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Oferowali możliwość wykonania min USG 4D , konkursy i mnóstwo porad, pokazów.
Pojechaliśmy z TŻ około 15 i odrazu zapisaliśmy się na USG 4D, okazało się że jest ogromna lista kolejkowa, zaproponowali USG 2D, ale ja się uparłam, że poczekam ;-)
W tym czasie, oglądaliśmy wszystkie stoiska związane z macierzyństwem, opieką, modą, pielęgnacją dziecka. Bardzo przypadły mi do gustu pokazy wizażu dla przyszłych mam, czyli dla mnie ;-) Ciuszki prezentowała firma HappyMum ( Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe. ) - znałam te ubrania z netu, ale nie odważyłam się nic zamówić, ale tam obejrzałam te ubranka na żywo i przymierzałam. Dziewczyny , one są rewelacyjne- w gatunku, kroju, szyciu....Super. I zachorowałam na kilka szmatek, są drogie przyznam, ale coś wybiorę bo leżą fantastycznie i co ważne sa polecane do noszenia także bez brzuszka i sa śliczne.
Czekaliśmy około 1.5 h zwiedzając, oglądając stoiska, wszyscy bardzo mili, częstowali wodą mineralną, wygodne fotele dla mamuś, czasopisma za friko, odpowiedzi specjalistów na wszelakie pytania. No raj dla ciężarówek :-D
I najważniejsze, USG - na 70 % mamy dziewuszkę , jestem przehappy :-D Ale jeszcze zostaje 30% wiec spokojnie, może będzie słodki synuś ;-)
Maluszek ma 260 gr, słodko bawił się noskiem, zadzierał go paluszkiem, wyglądało to przesłodko, i wyjątkowo sie wiercił , bo mamuska pojadłą wielki talerz naleśników z truskawkami i serkiem tuż przed badaniem, tam w markecie. I nie mam łądnego ujęcia dzidzi 3D, bo sa ruszone, ale za to 2 krótkie filmiki, igraszek bejbika.
I na koniec wygralismy nagrode główną w konkursie pytan, odpowiedziałam na pytania i mamy cudną wanienkę ze stelażem, termometrem i korkiem firmy DisneyBaby. Jest cuuudna, stoi teraz na środku pokoju i się nią zachwycamy i cieszymy jak dzieciaki :-D

Dziewczyny polecam, jak bedzie taka akcja jedzcie, bo naprawdę warto ! :-)Były tez pokazy noesznia dzieci w chustach, zainteresowałam się tym bardzo.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę , bajkowej niedzieli ! :-)

Beniaminko gratuluję córuni:-)
I chyba zacznę słuchać Radia Plus(ha, ha). A tak serio to fajna nagroda Ci się trafiła, zawsze jeden zakup mniej. Te ubranka o których piszesz od razu obejrzałam, też mi się podobają, ale ciut za drogie.

Buzialki niedzielne:tak::tak::tak::tak:Dziękujemy za gratulacje. Janek od razu więcej kopi, jak przestaliśmy do niego mówić Tosiu hihih:tak::tak::tak::tak:widocznie stwierdzał, że to nie do niego mowa, bo przecież on jest stuprocentowym facetem:tak::tak::tak::tak::tak:
Młodym mężatkom składam najszczersze gratulacje i życzę pięknej przygody w odkrywaniu siebie na wzajem i kochaniu się z dnai na dzień coraz mocniej:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas Jacek dostał gorączki:-:)-:)-( i nie wiem, czy to od zębisk, czy gardło, teraz śpi, po nurofenie, jak się obudzi kontrola temp. i zajrzę mu w tą małą paszczę;-);-)jak sobie da oczywiście, bo jak zęby to półbiedy, ale jak gardło to pewnie antybityk będzie:-:)-:)-(
Zdrówka życzę Jacusiowi. Oby to chodziło o ząbki.

Korba mnie to 2 razy nawet wymieniłaś:-D więc jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego

A ja już po kolacyjce, tylko jeszcze prysznic i chyba lulu.

Do góry