reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

własnie wyczytalam ze w niektórych bankch wymagaja oswiadczenia ze wrócisz po urlopie maciezynskim do pracy, a w innych wogóle nie chca ciezarnym dać (oczywiscie tu wchodzi w gre ciezarna przebywajaca na L4), a co do pko bp nic nie mogłam znaleźć, ale bede dzwonic.

reklama
własnie wyczytalam ze w niektórych bankch wymagaja oswiadczenia ze wrócisz po urlopie maciezynskim do pracy, a w innych wogóle nie chca ciezarnym dać (oczywiscie tu wchodzi w gre ciezarna przebywajaca na L4), a co do pko bp nic nie mogłam znaleźć, ale bede dzwonic.

no bo w sumie jak jesteś na l4 to zarobki od razu są mniejsze...najepiej zadzwoń, a Tż nie może wziąć tego kredytu?

no zarobki nie sa mniejsze bo wypłacaja 100%, mój nie moze wziąść, a pozatym nie jestesmy małzeństwem

ja myslałam, ze przez ileś tam dni zwolnienia jest 100% a po tym czasie jak nadal się jest na zwolnieniu to jest mniej. Zresztą nie znam się dobrze na tym. Skoro są takie same to w czym bank ma problem? bezsensu, jak się ma umowę na stałe to co za różnica czy jest się w ciaży czy nie? tylko na wychowawczym są już mniejsze zarobki...Nie jesteście małżeństwem ale mieszkanie kupujecie wspólne, to chyba bez różnicy kto weźmie ( no poza tym kto więcej zarabia) To trzymam kciuki żeby się udało :)

ja myslałam, ze przez ileś tam dni zwolnienia jest 100% a po tym czasie jak nadal się jest na zwolnieniu to jest mniej. Zresztą nie znam się dobrze na tym. Skoro są takie same to w czym bank ma problem? bezsensu, jak się ma umowę na stałe to co za różnica czy jest się w ciaży czy nie? tylko na wychowawczym są już mniejsze zarobki...Nie jesteście małżeństwem ale mieszkanie kupujecie wspólne, to chyba bez różnicy kto weźmie ( no poza tym kto więcej zarabia) To trzymam kciuki żeby się udało :)

Ja tez nie roumie w czym problem ma bank, no pewnie jakies głupie przepisy. No cóz bede sprawdzac. A mój nie moze, bo zmienił prace i nie ma umowy na stałe. A pozatym ja wiecej od niego zarabiam.:) Jaa juz kiedys brałam kredyt mieszkaniowy na to w ktorym mieszkamy, takze wiem jak to mniej wiecej sie odbywa, tylko teraz jestem w ciazy i to juz dla niektórych banków jest problem. Myslałam ze moze któras sie troche orientuje i czegos sie dowiem. ;)

Kochane witam,
jestem zła że nie mam ostatnio czasu dla was :/ Mam nadzieję , że na l4 będzie z tym lepiej. Z pracki bym napisała jak do tej pory ale młoda siedzi tak że widzi co robię to nie chcę aby potem może gadała że na forum siedzę w pracy :/
Generalnie wstałam strasznie zmęczona, właśnie kawkę spijam aby jakoś egzystować. Wczoraj działeczkę zaliczyliśmy i to do tego na pieszo, a to jakieś 2-3 km w jedną stronę to dziś nogi w zakwasach.

Witam.
Magi78 z tego co wiem to chyba nie ma znaczenia , że jesteś w ciązy przecież w wniosku tego nie ma. A PKO udziela kredytów nawet osobom nie zamężnym jeśli razem kupujecie mieszkanie. Zaloguj się na stronce PKO tam poczytaj i tam można zapytać a oni oddzwonią. ALbo po prostu podejdź do PKO i popytaj.

reklama
Czesc dziewczynki
ja dzisiaj wyspana ,juz po sniadanku)))
no i zaczelam fisiowac, bo wszystkieczuja ruchy dziecka a ja nie (((((, co prawda to moja 1 tak wysoka ciaza, no i jestem "przy kosci" ale zaczynam wpadac w panike

Do góry