Hej dziewuszki :-)
Witam serdecznie nowe koleżanki, ależ nas przybywa! Bociany odlecą a nam narodzą się we wrześniu maluszki, ciekawe jak to możliwe ;-)
Miałam wczoraj wspaniały dzień, wyszło spontanicznie....Usłyszałam w Radio Plus o akcji , która się odbędzie w Sosnowcu w Plazie "Szczęsliwe Macierzyństwo" organizowanej przez Fundację Odety Moro-Figurskiej
Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Oferowali możliwość wykonania min USG 4D , konkursy i mnóstwo porad, pokazów.
Pojechaliśmy z TŻ około 15 i odrazu zapisaliśmy się na USG 4D, okazało się że jest ogromna lista kolejkowa, zaproponowali USG 2D, ale ja się uparłam, że poczekam ;-)
W tym czasie, oglądaliśmy wszystkie stoiska związane z macierzyństwem, opieką, modą, pielęgnacją dziecka. Bardzo przypadły mi do gustu pokazy wizażu dla przyszłych mam, czyli dla mnie ;-) Ciuszki prezentowała firma HappyMum (
Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe. ) - znałam te ubrania z netu, ale nie odważyłam się nic zamówić, ale tam obejrzałam te ubranka na żywo i przymierzałam. Dziewczyny , one są rewelacyjne- w gatunku, kroju, szyciu....Super. I zachorowałam na kilka szmatek, są drogie przyznam, ale coś wybiorę bo leżą fantastycznie i co ważne sa polecane do noszenia także bez brzuszka i sa śliczne.
Czekaliśmy około 1.5 h zwiedzając, oglądając stoiska, wszyscy bardzo mili, częstowali wodą mineralną, wygodne fotele dla mamuś, czasopisma za friko, odpowiedzi specjalistów na wszelakie pytania. No raj dla ciężarówek
I najważniejsze, USG - na 70 % mamy dziewuszkę , jestem przehappy
Ale jeszcze zostaje 30% wiec spokojnie, może będzie słodki synuś ;-)
Maluszek ma 260 gr, słodko bawił się noskiem, zadzierał go paluszkiem, wyglądało to przesłodko, i wyjątkowo sie wiercił , bo mamuska pojadłą wielki talerz naleśników z truskawkami i serkiem tuż przed badaniem, tam w markecie. I nie mam łądnego ujęcia dzidzi 3D, bo sa ruszone, ale za to 2 krótkie filmiki, igraszek bejbika.
I na koniec wygralismy nagrode główną w konkursie pytan, odpowiedziałam na pytania i mamy cudną wanienkę ze stelażem, termometrem i korkiem firmy DisneyBaby. Jest cuuudna, stoi teraz na środku pokoju i się nią zachwycamy i cieszymy jak dzieciaki
Dziewczyny polecam, jak bedzie taka akcja jedzcie, bo naprawdę warto ! :-)Były tez pokazy noesznia dzieci w chustach, zainteresowałam się tym bardzo.
Pozdrawiam Was cieplutko i życzę , bajkowej niedzieli ! :-)