reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Cześć dziewczyny,
U mnie po stresach związanych z teściową mam mega doła...nic mi się nie chce...:-( więc nie będę chyba jakiś czas pisać na forum bo nie chcę Was obarczać swoim kiepskim humorem...:-(
Dobranoc...
Daj spokój szkoda nerwów na teściową- jak to mówią 'kaszanka nie wędlina teściowa nie rodzina'

kochana u nas możesz sie wyżalić z każdego problemu nawet o teściowej :)

ja zrobiłam ciacho,uszykowałam zagryche i picie dla moich chłopaków posiedziałam troszkę z nimi i przyszłam troszke poleżeć bo boli mnie brzuszek tzn podbrzusze :( no ale pewnie szybko spać nie pójdę bo jak mój zaczyna pić to nie wie kiedy skończyć :)
mój też tak ma ( właśnie pochłania ente piwko);-)

reklama
Witam w niedzielny poranek. Jakoś spać nie mogę, więc czytam co wczoraj naskrobayście.

Korba i Marja trochę z opóźnieniem życzę Wam z okazji Ślubu wszystkiego co najlepsze, dużo szczęścia, miłości, i aby każdy dzień był równie szczęśliwy jak ten wczorajszy.

Dziewczyny ja tak na moment -jestem po 3d

Mamy Coreczke!!!

Wszystko z dzidzia dobrze:)

Ja mam na razie lozysko przodujace,stad te bole ale powiedzial ze moze sie jeszcze przesunie

mam brac luterine i magnez i nospe
dostalam tez antybiotyk w globolkach.

Ale sie cieszymy:):-):-):-):-):-)
Gratulacje

.........ja jakos nie mam humorku, dzis 10.rocznica naszych zaręczyn, a on chrapie...chociaz kwiatki dostałam...25 kremowych róż ...
dobranoc i kolorowych snów zyczę
To ja podobnie, dostałam bukiet tulipanów na pierwszą rocznicę ślubu, a mężuś tak zapracowany, że głowę przyłożył do poduszki i zasnął. Nawet kolacji nie zjedliśmy razem, buu

A ja wczoraj miałam egzamin na prawko!! No i oblałam!!:crazy::wściekła/y::no::rofl2::-p Chyba ze stresu dzisiaj mnie wszystko ciągnie i boli, normalnie jakbym skurcze miała:dry::-(Za oknem piękna, słoneczna pogoda a mnie jakiś dół złapał!!:-:)-:)-(
Małpko nie martw się, następnym razem na pewno się uda. Ja też nie zdałam za pierwszym razem, a to było 10 lat temu. A teraz podobno jest trudniej.

A u nas będzie......Janek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dczyli noszę pod serduchem drugiego chłopaka:tak::tak::tak::tak::tak:cieszę się ogromnie, mimo, że teraz miała być Tośka, ale przynajmniej Jacek będzie miał kompana do zabawy, a jak się uda za trzecim razem córa, to będzie już miała niezłą ochronę hihih;-);-);-):tak::tak::tak::tak:no i plus ogromny wyprawkę już mamy:tak::tak::tak::tak::tak:parę rzeczy tylko będzie trzeba dokupić, ale to raczej drobiazgów;-)
No i niestety mam się oszczędzać, bo 0,5cm. rozwarcia mam:baffled::-:)-(i to możę być trudne przy naszym Jacku, ale jakoś się postaram, teoretycznie luteina chroni, mam się bardzo nie martwić, bo wewnętrznie wszystko gra, rozwira się na zewnątrz, ale mimo to zawsze jakiś to stres:-:)-:)-:)-(
Życzę dobrego dnai wszystkim wrześniówkom:tak::tak::tak::tak:
Gratuluje synusia

[
Strasznie się dziś nalataliśmy z Panem Kotem ale zakupów moc została poczyniona, jako że mieszkanko sobie urządzamy:). Najbardziej się cieszę z pralki, bo udało mi się upatrzeć moją wymarzoną w promocji:-D:-D:-D. A teraz jestem oględnie mówiąc nieprzytomna:baffled:. Uciekam spać kochane, śpijcie dobrze.
A dzidziusia dalej nie czuję....chyba zaczynam się martwić:-(
Myszka może Cię pociesze, też nie czuję dzidzi, a chyba jesteśmy w tym samym tyg. ciąży i to nasz pierwszy dzidziuś. Więc mam nadzieję, że jest dobrze. A wizyta dopiero we wtorek...

I witam nowe mamusie. Oj coś mi się wydaje, że wysyp wrześniowych dzieciaczków się szykuję. Ciekawe, czy zmieścimy się na porodówkach:dry:

Monia.gryc dzisiaj koniecznie dzień spacerowy, bo ładny dzień się zapowiada

Więc miłej niedzieli życzę Wam kobitki

Oj chętnie z tym dniem spacerków, ale mój jedyny spacer to będzie do szkoły i z powrotem, bo niestety weekend szkolny i wyjścia innego nie mam...

Co do teściowej to nie ma się czym przejmować. Moja też się ostatnio obraziła jak powiedzieliśmy jej z mężem, że nie wiemy czy będziemy chcieli wiedzieć czy to chłopak czy dziewczynka, więc się wściekła, że ona musi wiedzieć, bo jej kiedyś powiedzieliśmy, że powiemy. Kurcze, ale chyba każdy może się wachać, co? Ostatnio słyszałam kilka razy o zwyczajnych pomyłkach lekarzy (wiadomo, że na sto procent to widać po urodzeniu dopiero :) ) i nie wiem czy chcę wiedzieć. A jak się nastawię, a lekarz się pomyli?? Oczywiście tak samo będę kochać, ale chodzi o to, że się nastawię, przyzwyczaję do myśli, że to np będzie syn, a tu córka się urodzi? Zawsze to jakiś mały szok. Pewnie i tak nie wiecie o co mi chodzi, bo chyba trochę poplątałam :)

Miłego dzionka i duuużo spacerków

dzien dobry

Monia ciesze sie ze sie malutka ruszyla i ze sie uspokoilas
a swoja droga to ja ma takie dni ze normalnie mini dyskoteka w brzuchu to pikus,ale to szczegolnie wieczorami,tak miedzy 20 a 21

Hej dziewuszki :-)

Witam serdecznie nowe koleżanki, ależ nas przybywa! Bociany odlecą a nam narodzą się we wrześniu maluszki, ciekawe jak to możliwe ;-)
Miałam wczoraj wspaniały dzień, wyszło spontanicznie....Usłyszałam w Radio Plus o akcji , która się odbędzie w Sosnowcu w Plazie "Szczęsliwe Macierzyństwo" organizowanej przez Fundację Odety Moro-Figurskiej Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Oferowali możliwość wykonania min USG 4D , konkursy i mnóstwo porad, pokazów.
Pojechaliśmy z TŻ około 15 i odrazu zapisaliśmy się na USG 4D, okazało się że jest ogromna lista kolejkowa, zaproponowali USG 2D, ale ja się uparłam, że poczekam ;-)
W tym czasie, oglądaliśmy wszystkie stoiska związane z macierzyństwem, opieką, modą, pielęgnacją dziecka. Bardzo przypadły mi do gustu pokazy wizażu dla przyszłych mam, czyli dla mnie ;-) Ciuszki prezentowała firma HappyMum ( Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe. ) - znałam te ubrania z netu, ale nie odważyłam się nic zamówić, ale tam obejrzałam te ubranka na żywo i przymierzałam. Dziewczyny , one są rewelacyjne- w gatunku, kroju, szyciu....Super. I zachorowałam na kilka szmatek, są drogie przyznam, ale coś wybiorę bo leżą fantastycznie i co ważne sa polecane do noszenia także bez brzuszka i sa śliczne.
Czekaliśmy około 1.5 h zwiedzając, oglądając stoiska, wszyscy bardzo mili, częstowali wodą mineralną, wygodne fotele dla mamuś, czasopisma za friko, odpowiedzi specjalistów na wszelakie pytania. No raj dla ciężarówek :-D
I najważniejsze, USG - na 70 % mamy dziewuszkę , jestem przehappy :-D Ale jeszcze zostaje 30% wiec spokojnie, może będzie słodki synuś ;-)
Maluszek ma 260 gr, słodko bawił się noskiem, zadzierał go paluszkiem, wyglądało to przesłodko, i wyjątkowo sie wiercił , bo mamuska pojadłą wielki talerz naleśników z truskawkami i serkiem tuż przed badaniem, tam w markecie. I nie mam łądnego ujęcia dzidzi 3D, bo sa ruszone, ale za to 2 krótkie filmiki, igraszek bejbika.
I na koniec wygralismy nagrode główną w konkursie pytan, odpowiedziałam na pytania i mamy cudną wanienkę ze stelażem, termometrem i korkiem firmy DisneyBaby. Jest cuuudna, stoi teraz na środku pokoju i się nią zachwycamy i cieszymy jak dzieciaki :-D

Dziewczyny polecam, jak bedzie taka akcja jedzcie, bo naprawdę warto ! :-)Były tez pokazy noesznia dzieci w chustach, zainteresowałam się tym bardzo.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę , bajkowej niedzieli ! :-)

Hej dziewuszki :-)

Witam serdecznie nowe koleżanki, ależ nas przybywa! Bociany odlecą a nam narodzą się we wrześniu maluszki, ciekawe jak to możliwe ;-)
Miałam wczoraj wspaniały dzień, wyszło spontanicznie....Usłyszałam w Radio Plus o akcji , która się odbędzie w Sosnowcu w Plazie "Szczęsliwe Macierzyństwo" organizowanej przez Fundację Odety Moro-Figurskiej Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Oferowali możliwość wykonania min USG 4D , konkursy i mnóstwo porad, pokazów.
Pojechaliśmy z TŻ około 15 i odrazu zapisaliśmy się na USG 4D, okazało się że jest ogromna lista kolejkowa, zaproponowali USG 2D, ale ja się uparłam, że poczekam ;-)
W tym czasie, oglądaliśmy wszystkie stoiska związane z macierzyństwem, opieką, modą, pielęgnacją dziecka. Bardzo przypadły mi do gustu pokazy wizażu dla przyszłych mam, czyli dla mnie ;-) Ciuszki prezentowała firma HappyMum ( Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe. ) - znałam te ubrania z netu, ale nie odważyłam się nic zamówić, ale tam obejrzałam te ubranka na żywo i przymierzałam. Dziewczyny , one są rewelacyjne- w gatunku, kroju, szyciu....Super. I zachorowałam na kilka szmatek, są drogie przyznam, ale coś wybiorę bo leżą fantastycznie i co ważne sa polecane do noszenia także bez brzuszka i sa śliczne.
Czekaliśmy około 1.5 h zwiedzając, oglądając stoiska, wszyscy bardzo mili, częstowali wodą mineralną, wygodne fotele dla mamuś, czasopisma za friko, odpowiedzi specjalistów na wszelakie pytania. No raj dla ciężarówek :-D
I najważniejsze, USG - na 70 % mamy dziewuszkę , jestem przehappy :-D Ale jeszcze zostaje 30% wiec spokojnie, może będzie słodki synuś ;-)
Maluszek ma 260 gr, słodko bawił się noskiem, zadzierał go paluszkiem, wyglądało to przesłodko, i wyjątkowo sie wiercił , bo mamuska pojadłą wielki talerz naleśników z truskawkami i serkiem tuż przed badaniem, tam w markecie. I nie mam łądnego ujęcia dzidzi 3D, bo sa ruszone, ale za to 2 krótkie filmiki, igraszek bejbika.
I na koniec wygralismy nagrode główną w konkursie pytan, odpowiedziałam na pytania i mamy cudną wanienkę ze stelażem, termometrem i korkiem firmy DisneyBaby. Jest cuuudna, stoi teraz na środku pokoju i się nią zachwycamy i cieszymy jak dzieciaki :-D

Dziewczyny polecam, jak bedzie taka akcja jedzcie, bo naprawdę warto ! :-)Były tez pokazy noesznia dzieci w chustach, zainteresowałam się tym bardzo.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę , bajkowej niedzieli ! :-)

no napewno ciekawe rzeczy na takiej akcji sie mozna dowiedzieć :) pewnie kochana chciałabyś dziewuszkę bo chłopa już masz :) super niech z każdą wizytą rosną procenty do 100 na dziewuszkę :)

ja sie witam niedzielnie....
mój pił do 24 no szok heheh tak szybko,a ja sie na całą noc nastawiłam hehe no ale dobrze że kuzyn był z psem i musiał lecieć :) także było spokojnie posiedziałam potem z nimi jak przeszedł mały ból brzucha po robocie .... i po 24 poszlismy do łóżeczka :) a dziś się czuję jak na kacu gigancie heheh tak mnie boli głowa ,no mój mówi ze pewnie podpijałam tam pod stołem heh...na 14 jedziemy do mojej mamy na obiadek a jak wróce to może posprzatam w szafie bo już wieszaki mi się wyginają heh,pogoda ładna no w końcu ma byc ciepło ale na południu to dopiero lato a u nas na pomoprzu zawsze wieje chłodem heheh :)

Witam
Benjaminko rzeczywiście trafiłaś na fajną akcje.
Szkoda, że u nas takich nie ma.
Ja mega nie wyspana przez te łydki :-(
Do tego od rana non stop brzuch mi się stawia chyba muszę iść do lekarza.
Z tego co wyczytałam w necie takie częste stawianie się brzucha może być niebezpieczne i stanowić zagrożenie w postaci skracania i rozwierania się szyjki macicy a co za tym idzie wcześniejszego porodu :-(
Zauważyłam też im więcej głaszcze brzuch tym bardziej się stawia.
Te moje głaskania chyba powodują częstsze skurcze macicy.
To co ja mam w ogóle brzucha nie dotykać???? :no:
Najlepiej jest też leżeć, bo kazdy wysiłek wzmaga skurcze.
Paranoja jakaś.
Humor mam do bani leże i wyje wszystko mnie dobija już.

Witam słonecznie.
Młodym mężatkom wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Beniaminko cudownie taka akcja. Jeśli kiedyś będziesz coś wiedzieć na ten temat daj znać. Też bym podjechała sobie. Widzisz nawet byłaby okazja się spotkać.
Miłego dnia.

reklama
Jolu, dzisiaj jest ciąg dalszy akcji w Rudzie Śląskiej Plaza, słuchaj radia Plus,reklamuja akcję, ja jechałam az do Sosnowca, tez kawał drogi, ale warto było :-) W Rudzie Śl miało być to USG 4D od 10 rano, bo mnie wczoraj proponowali jakbym sie nie zmiescila w kolejce oczekujących. Tylko, dam Ci radę, bo Oni wykonują USG 4D od 22 t.c , to upieraj sie ze Ci zalezy- wiek itd ;) Mnie zrobili :-)

Do góry