reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja własnie zjadłam duuuży kawał ciasta, masę śliwek, jabłka, pudding, winogrono, sorbet gruszkowy i żelki. Ehh i mam za swoje:zawstydzona/y: Ale mała za to będzie napewno przesłodka:-)
Trochę mnie to przeraża bo zrobił się ze mnie nie lada żarłoczek:zawstydzona/y: Cały czas mam ochotę na mięcho, od rana mogłabym zajadać się schabowym, na słodkie rzadziej ale jak mnie dopadnie to.... Przytyłam 8kg i chyba lepiej mnie ubrać niż wykarmić hehe :-)
M. mówi do mnie "mój wielorybku":szok:
A jak u was z wagą?

Witam nowe forumowiczki:-)
Angelus - ja tez mam termin na 8 września.

reklama
Angeluś- witam na forum :)
Laseczki ja się na dziś żegnam zmykam do łózia, bo kiepsko się czuje brzucholek się stawia non stop.
Jutro T. w domku więc pewnie zaliczymy jakiś spacerek o ile mnie łydki boleć przestana i pogoda pozwoli.
Juterko dzień bez kompa tak więc pewnie wieczorkiem zajrzę do was na minutkę.
Spokojnej nocki i miłego dnia jutrzejszego brzuchatki :)

Dziękuję wszystkim za miłe powitanie

witam nową mamuskę i zachęcam do pisania :)

ja sie troszkę zmęczyłam i teraz mam małe kłucia w podbrzuszu ale tylko jak chodzę bo jak leżę to ok....właśnie zjadłam prawie cała czekolade którą miałam zrobić polewę na ciasto z niej hehhe no i będzie trzeba skoczyć do sklepu :) ale i tak moje dziecię nawet po takiej dawce od kilku dni olewa mame i nie daje żadnego znaku :( mam nadzieję że jest ok bo znów włączył mi się panikarz :(

Cześć dziewczyny! :) Chciałam do Was dołączyć (o ile jeszcze można - wcześniej nie pozwolił mi strach...). Mam na imię Marta i termin wg OM mam na 24 września. To moja (NASZA) pierwsza ciąża. Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi :)

W tą środę miałam wizytę u lekarza, ale nie widziałam dzidzi na USG tylko słuchałam serduszka. Następne wizyty 17 (USG 3d) i 19 maja (u mojego lekarza zwykłe USG) :) Już się nie mogę doczekać!!! ;]

Udanego i bardzoooooo słonecznego dnia! :)

witaj i zapraszamy do pisania i pytania

Beniaminko-widze ze nie jestem sama.Wiesz ja nie wiem gdzie z tym isc mowie tylko co mi ten gin wczoraj powiedzial(ze powinnam sie przebadac kardiologicznie) i chyba tak zrobie ,dla swietego spokoju:)

to zrob dla swietego spokoju

A ja wczoraj miałam egzamin na prawko!! No i oblałam!!:crazy::wściekła/y::no::rofl2::-p Chyba ze stresu dzisiaj mnie wszystko ciągnie i boli, normalnie jakbym skurcze miała:dry::-(Za oknem piękna, słoneczna pogoda a mnie jakiś dół złapał!!:-:)-:)-(

oj szkoda,ale mniej stresu bo dzidzia wazniejsza,
nastenym razem napewno sie uda

Małpko- nie martw się, w końcu się uda:tak::tak::tak::tak:

A u nas będzie......Janek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dczyli noszę pod serduchem drugiego chłopaka:tak::tak::tak::tak::tak:cieszę się ogromnie, mimo, że teraz miała być Tośka, ale przynajmniej Jacek będzie miał kompana do zabawy, a jak się uda za trzecim razem córa, to będzie już miała niezłą ochronę hihih;-);-);-):tak::tak::tak::tak:no i plus ogromny wyprawkę już mamy:tak::tak::tak::tak::tak:parę rzeczy tylko będzie trzeba dokupić, ale to raczej drobiazgów;-)
No i niestety mam się oszczędzać, bo 0,5cm. rozwarcia mam:baffled::-:)-(i to możę być trudne przy naszym Jacku, ale jakoś się postaram, teoretycznie luteina chroni, mam się bardzo nie martwić, bo wewnętrznie wszystko gra, rozwira się na zewnątrz, ale mimo to zawsze jakiś to stres:-:)-:)-:)-(
Życzę dobrego dnai wszystkim wrześniówkom:tak::tak::tak::tak:

Gratulacje drugiego synka

Sara moja niunia też od dwóch dni nie daje znaku, schizuje już strasznie, jak do jutra będzie cisza to pojadę chyba na ostry dyżur na usg bo umrę z niepokoju.

Wpadnę potem
HEJKA
napewno jest wsio oki,tylko narazie jest za malusia zebys czula
ja na przedostatniej wizycie u gina stwierdzilam ze napewno dzidzia bardzo spokojna bo wogole nic jej nie czuje,a on mi na to ze rusza sie caly czas ,tylko za mala zebym poczula
no wiec tak kolo 1 kg poczujesz porzadnie

Witajcie!
Postanowiłam zajrzeć na ten wątek, ponieważ też mam termin na wrzesień 2010:tak:
Widzę, że szczęśliwie trafiłam, bo mogę przyszłym Mamusiom złożyć serdeczne życzenia miłości, radości, spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Cieszcie się, Dziewczyny, tym szczególnym dniem!

Resztę pozdrawiam serdecznie. Mam nadzieję, że będę mogła Was lepiej poznać!
Miłego weekendu!

witaj i zapraszamy

u mnie lozysko zeszlo na przednia strone macicy i to moze byc przyczyna , ze slabiej czuje dzidzie.

.

Saara ja w poprzedniej ciazy mialam na tylniej,teraz w tej mam na przedniej i tez myslalam ze jest to powod do slabszego odczuwania ruchow,ale w sumie 2 ginow mnie z bledu wyprowadzilo,moj prowadzący i ten na amnio ze nie
po prostu są jeszcze za male
maja u nas w brzuchu jak w duzej wannie,jak bedą miec jak w misce to poczujemy

Witam serdecznie,
jestem tutaj nowa, ale nieśmiało się wpraszam. Mam termin między 8 a 10 września. Pozdrawiam...

to polecam 9,to moja rocznica slubu
witaj i pisz smialo

Kerna oj koszenie trawy,mialas odpoczywac i nie przemeczac sie bo malutka nisko tak

milego wieczoru

Witam:)
Ja tylko na chwilkę. Dzisiaj miałam zabiegany dzień i dopiero teraz odwiedziłam forum. Od rana chodzilam z moim D. i oglądaliśmy obrączki, bo jednak w czerwcu będziemy brali ślub. A własnie serdeczne życzenia wszystkiego najlepszego dużo miłości i wielu chwil szczęścia dla naszych świeżo upieczonych mężatek:). A póżniej pojechałam na uczelnie po kolejne materialy do pracy i na szybko obiado-kolacje. Jestem padnięta i pewnie zaraz pójde spać.
Witam nowe wrześnióweczki:)
Gratuluje poznanych płci maluszków:)
Miłego wieczorku:-)

Marja, Korba ,dziewczynki zycze wam zdrowka , szczesliwego pozycia malzenskiego i aby wszystko o czym marzycie sie spelnilo:-):-):-)

Dołączam z całego serca dziewczyny, miłości, miłości i jeszce raz miłości wam życzę :)
Witam nowe mamy:)

cześć Dziewczynki! witam nowe Mamusie a pozdrawiam wszystkie! :-)
Wszystkiego naj, naj nowym mężatkom.. :-)
ja mam dzis okropny dzień, strasznie nerwowy... a to co najgorsze, strasznie się zawiodłam na moim M... szkoda gadać.. wyć mi się chce i tyle... dzis mamy gości... i cóż... wszystko na mojej głowie.. tzn nic... miałam zrobić jakieś sałatki itp, ale ja się nie będę dopraszać o podstawowe rzeczy..mam dosyć usługiwania itp a w zamian słuchania tylko pretensji... cóż każdy postępuje tak jak jest wychowany.. a rodzice czasem popełniają błędy przy wychowywaniu swoich synusiów.. sorki, ale musiałam się wyżyć...

Tosiu pamiętaj że faceci są tylko o jedno ogniwko wyżej w rozwoju niż szympans, nie wymagaj za dużo, szkoda twoich nerwów ;D

Strasznie się dziś nalataliśmy z Panem Kotem ale zakupów moc została poczyniona, jako że mieszkanko sobie urządzamy:). Najbardziej się cieszę z pralki, bo udało mi się upatrzeć moją wymarzoną w promocji:-D:-D:-D. A teraz jestem oględnie mówiąc nieprzytomna:baffled:. Uciekam spać kochane, śpijcie dobrze.
A dzidziusia dalej nie czuję....chyba zaczynam się martwić:-(

Cześć dziewczyny,
U mnie po stresach związanych z teściową mam mega doła...nic mi się nie chce...:-( więc nie będę chyba jakiś czas pisać na forum bo nie chcę Was obarczać swoim kiepskim humorem...:-(
Dobranoc...

Cześć dziewczyny,
U mnie po stresach związanych z teściową mam mega doła...nic mi się nie chce...:-( więc nie będę chyba jakiś czas pisać na forum bo nie chcę Was obarczać swoim kiepskim humorem...:-(
Dobranoc...

kochana u nas możesz sie wyżalić z każdego problemu nawet o teściowej :)

ja zrobiłam ciacho,uszykowałam zagryche i picie dla moich chłopaków posiedziałam troszkę z nimi i przyszłam troszke poleżeć bo boli mnie brzuszek tzn podbrzusze :( no ale pewnie szybko spać nie pójdę bo jak mój zaczyna pić to nie wie kiedy skończyć :)

reklama
witaj i zapraszamy do pisania i pytania

to zrob dla swietego spokoju

oj szkoda,ale mniej stresu bo dzidzia wazniejsza,
nastenym razem napewno sie uda

Gratulacje drugiego synka

napewno jest wsio oki,tylko narazie jest za malusia zebys czula
ja na przedostatniej wizycie u gina stwierdzilam ze napewno dzidzia bardzo spokojna bo wogole nic jej nie czuje,a on mi na to ze rusza sie caly czas ,tylko za mala zebym poczula
no wiec tak kolo 1 kg poczujesz porzadnie

witaj i zapraszamy

Saara ja w poprzedniej ciazy mialam na tylniej,teraz w tej mam na przedniej i tez myslalam ze jest to powod do slabszego odczuwania ruchow,ale w sumie 2 ginow mnie z bledu wyprowadzilo,moj prowadzący i ten na amnio ze nie
po prostu są jeszcze za male
maja u nas w brzuchu jak w duzej wannie,jak bedą miec jak w misce to poczujemy

to polecam 9,to moja rocznica slubu
witaj i pisz smialo

Kerna oj koszenie trawy,mialas odpoczywac i nie przemeczac sie bo malutka nisko tak

milego wieczoru

Dorotka rób drugi fakultet z psychologii, potrafisz pocieszyć jak nikt...
Może ze względu na medyczne doświadczenie wzbudzasz takie zaufanie.

A ja jeszcze nie śpię, słucham Armady z mężem, na której mieliśmy być, nawet byliśmy ale odwołali imprezę ze względu na żałobę narodową, a drugi raz nie bardzo chce nam się doginać do Wrocka poza tym ja już się chyba nie nadaję(z brzucholkiem) na takie imrezki:-(
Dzidzia się odezwała( tak jak mówiłaś Dorotko) bo już schizowałam, widać w rodziców-nocny marek
Pozdrawiam wszystkich już niedzielnie i dziś zarzącam dzień spacerowy

Do góry