reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ja tak z 6 lat temu znalazłam dwa miesiacę pod rząd po 100 zł :) i myslałam że to comiesięczna pensja spada mi z nieba heheh ale już na 3 miesiąc chyba mnie zwolnili bo już nie znalazłam hehe...u nas tam gdzie mieszkałam to wszędzie pieniądze na ziemi bo obok pracowały robole co budowali statki a w pracy jak dostawali wypłaty to pili a potem kasiore gubili :)

reklama
ja czasami wlasnie takie farty znajduje
ostatnio w zeszlym roku znalazlam 20 zl na ulicy jak bylismy nad morzem,a jak bylismy w maju zakopanem to w sklepie znalazlam zloty lancuszek,stanelam na niego

o to mi się przypomniało jak jechałam z moim na pogrzeb do jego babci szlismy kupić wiązankę on miał 20 zł a ja 10 heh wchodzimy do kwiaciarni szukamy jakiejś taniej wiązanki a tam ceny kosmos dosłownie brak słów,ja patrze a tam na kwiatku 20 zł i mówię mojemu że go zakryje a on niech bierze....ludzi było pełno i że nikt nie widział? no i chyba babcia nam z nieba żuciła te brakujące pieniadze :) za to miała piekną wiązankę :)

Witam przy kawusi!
Pogoda u mnie świetna, pewnie się gdzieś wybiore.
W nocy omało Męża nie zepchnęłam z łóżka bo cały czas miałam wrażenie że jest mi ciasno. On mi rano mówi że sie boi bo brzuszek mały a już śpi na kawałku a co będzie jak przyjdzie prawdziwy duży brzuch to będzie musiał sie przenieść na kanape.:-D
Dorotko gratulacje szczęściaro. Ja to może ze 2 razy w życiu coś znalazłam ale za to mój brat to ma farta. Nie ma miesiąca żeby nie przyniósł do domu to komórki, pieniędzy albo czegoś innego wartościowego. Kiedyś miał taki miesiąc że wracając z nocnej zmiany przez 1 tydzień 600zl znalazł:szok:.
Na obiadek u mnie na życzenie Męża goloneczki gotowane.

Dziewczyny niby to nie średniowiecze, jak któraś z Was napisała, jeśli chodzi o rozpoznanie płci, ale jak się dzidziuś odwróci to chyba można nie wiedzieć do urodzenia o płci. Moja siostra ma termin na maja i nie wie. I wszystko kupuje w neutralnych kolorach. Chyba, że jej lekarz ma kijowy sprzęt:eek:

Miłej nocki (podobno ma być zimna) pa
Sredniowiecze nie , ale sama nie wiem czy po pierwszym okresleniu plci zaufam lekarzowi. Wczoraj rozmawialam z moja kolezanka ktora jest w 26 tyg. Moja ginka powiedziala jej w 20 t ze na 98 % dziewczynka wiec, moja kumpela szczesliwa do sklepow i wszystko na rozowo, a przed dwoma tyg miala znowu usg i okazalo sie , ze dopiero zeszly jaderka i jest chlopczyk- rozczarowanie na calej lini.

no widzisz super,naprawde sie ciesze ze sie uspokoilas

ja typowych kopniakow to nie czuje,bo wg mnie dzidzia jeszcze za mala zeby tak nogą machnac,tylko takie wypychanie brzucha jak sie przekreca--ja to tak odbieram

a wiecie co wracalam ze sklepu z zakupow i znalazlam na klatce 50 zl,takie zwiniete,niezle co
Gratki, masz dzis szczesliwy dzien, sprobuj moze w totka zagrac:-):-):-)

Kerna napewno sie uspokoilas, ciesze sie , ze poczulas , bo ja tez mam takie obawy. A przeczytalam na jakims forum, ze maz na tym etapie ciazy moze uslyszec bicie serduszka dziecka przykladajac ucho do brzucha. Dzis sprobuje a moze przez sluchawki lekarskie?

Witam was brzuchatki po prawie tygodniu nieobecności. Niestety kilka dni spędziłam na oddziale ginekologicznym z powodu wysokiego ciśnienie:-(
Na szczęście po wszystkich badaniach jestem pewna że z dzidzią wszystko ok i waży już 320g:-)
Postaram się nadrobić zaległości, ale nie będzie łatwo bo baardzo dużo napisałyście.
Miłego dzionka:rofl2:

Witam slonecznie :) ja dzis w nocy do 2 bylam budzona przez mojego 4x bo mial jakas korespondencje zagraniczna na necie i gadal , niestety tak glosno ,ze jak juz mnie za 4x obudzil to mu powiedzialam ,ze jak mnie jeszcze raz obudzi to mimo iz mi sie nie chce rusze tylek i wylacze mu kompa. No i chyba widzial ,ze bylam zla bo obudzilam sie dopiero rano :) U nas piekne slonko wiec mimo tego ,ze jest do posprzatania balkon to pojde na spacerek naladowac akumulatorki i pelna energi wezme sie do roboty :)
Kasias – tak tak :) mój humor pod wieczor był lepszy :)
Marja – mnie osobiście zaczyta to powoli przerazac :D Dzis mi się snil slub i ze moja babcia siedziała obok w pokoju obrazona i za nic nie chciala przyjść do wszystkich.
Kerna- ciesze sie ,ze wszystko juz ok :)

Hejo

U mnie dzis pogoda wreszcie zadowalajaca - swieci slonko, jestem juz po spacerku i zakupach.

Benjaminiko - dzieki za obszerne wyjasnienie tego twardego brzusia :-)

Karolinkare - super nowinka z ta parka :-)

Kerna - extra, ze juz czujesz w koncu kopniaki..

Dorotka - rzeczywiscie szczesciara z Ciebie, ja tez bym chetnie znalazla jakas gotowke hehe..

Poza tym wszystkim pozostalym gratuluje udanych wizyt i dobrych nowinek.

Pozdrowionka

reklama
Witam!
Clio gratuluje synusia:-)
Kerna ;-).
Dorotka zagraj w totka:-)
Witam nowa wrzesniówke:tak:
Mammi pilnuj sie z cisnieniem;-), ja tez musze zapisywać sobie, z tym ze ja mam teraz niskie ale kiedys miałam problemy z wysokim cisnieniem i puls powyzej 100 to norma była.
Betii ale historie :-D

Do góry