reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Po drzemce się troszkę uspokoiłam i mam lepszy nastrój:) Poza tym Daniel na poprawienie nastroju, kupił mi makowiec, który uwielbiam:happy:
Karolinkare Gratuluje!!!!;-)
Kerna nie przejmuj się, ja czuje nieregularnie maluszka i zwykle gdy jestem zrelaksowana i nie myśle o tym:)

Witam nowe wrześnióweczki:)

Korba widze ze u Ciebie też sie poprawił nastrój:-)

A teraz zycze dobrej nocy i spadam do łóżeczka, bo mój już śpi;-)

my tez idziemy na wesele 8ego maja ,nie wiem na ile potancze a bank sie najem haha
Olcia, ale masz fajnie. Też bym poszła na weselicho. Ale jedyne w tym roku mam na początku października, więc chyba nici, bo dzidzi będzie maleńkie.

Karolinkare super wieści, gratuluje parki.
No Magi w koncu avatar zmieniony i widac, jak choc troche jak wygladasz :-)

Wlasnie - Benjaminko napisz, jak to z tym twardnieniem brzucha - bo zdaje sie, ze brzuchy ciazowe to w ogole sa twarde jakies a jesli ma byc jakis mocno twardy to, jak to zinterpretowac? :-)

ps. wiecie, jak u mnie zimnooooo!!! normalnie pozna jesien - wczesna zima.. szokers.
Onionek sama też nie wiem jak to jest z tym twardnieniem brzucha. Ale podobno nie powinien być twardy. Mojej siostrze, w pierwszej ciąży, ale to w 34 tyg. twardniał brzuch i jak pojechała do gina to okazało się ze to skurcze. Tłumaczyła mi że czuje takie napinanie i to jest niby to twardnienie.

Dziewczyny niby to nie średniowiecze, jak któraś z Was napisała, jeśli chodzi o rozpoznanie płci, ale jak się dzidziuś odwróci to chyba można nie wiedzieć do urodzenia o płci. Moja siostra ma termin na maja i nie wie. I wszystko kupuje w neutralnych kolorach. Chyba, że jej lekarz ma kijowy sprzęt:eek:

Miłej nocki (podobno ma być zimna) pa

Sapik3 witaj na forum, rozgość się i pisz z nami :-)
Karolinkare wspaniałe wieści, gratuluję serdecznie pareczki , wow! :-D

Pytałyście dziewczyny co to jest twardnienie brzuszka- inaczej "stawianie się macicy". Lekarz mówił mi , że jeśli taki skurcz macicy występuję krótko i ok. 2-3x dziennie to jest to norma- trening macicy przed porodem(skurcze Braxtona Hicksa). Jednak zbyt długie trwanie macicy w skurczu jest nie dosyć, że bolesne to jeszcze daje taki dyskomfort napięcia mięsni jak z przećwiczenia. Mnie najczęściej łapie nad ranem gdy pęcherz mam pełny i w ciągu dnia gdy za długo nie odpoczywam. Dlatego mam brać nospę 80 mg 2x dziennie lub w razie potrzeby częściej, jako suplement magnez z B6.
U mnie stawianie się macicy może być związane ze skracającą się szyjką, z powodu której założyli mi pessar.
Na początku jakiś tydzień temu myślałam, że to ruchy maluszka , ale to był skurcz macicy bo teraz to odróżniam.
Brzuszek nie powinien być caly czas twardy i nie mówię tu o dobrze wyćwiczonych mięśniach, bo to inna bajka i super stan mięsni po prostu, ale właśnie to wewnętrzne twardnienie- napięcie, skurcz-czasem lekko bolesny, a czasem wcale nie boli.
Innych leków np hormonalnych nie dostałam, gdyż jak stwierdził- nie krwawię, więc to bezcelowe. W pierwszej ciąży byłam długo na fenoterolu, ale to było po krwawieniu. Teraz nie przewiduję, jestem dobrej myśli :-)
Dobranoc wrześnióweczki! :-)

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie
Tez miewam bole w pachwinach zwłaszcza kiedy po siedzeniu chcę wstac gwałtowniej oj to boli
Dzis zauważyłam na piersiach żyły :szok: dziwnie to wygląda
ja tez mam żyły ale takie długie i większe, ja je odrazu widze a mąż mówi że mam " cycuszki jak z plejboja" :) chyba przez rozmiar bo przez ciązą miałam C a teraz E... oby mi liter w alfabecie starczyło :)

Cześć dziewczyny!
Całą noc mi sie takie głupoty śniły że sie przez to nie wyspałam. W 1 trymestrze spałam jak niemowle a teraz sie budze po 3-4 w nocy albo mi sie koszmary śnią. Macie jakieś dobre sposoby na mocny sen w ciąży?
Trixi do lekarza dzwoń a jutro do laboratorium mocz nieś. Miejmy nadzieje że to kręgosłup pracuje i tak promieniuje.
Beti rutinoscorbin 2 x dziennie po 2 tabletki na krwawienie z noska.
ja też mam dziwne sny, śniło mi się, że mnie mąż zdraza i że mnie bejsbolem, tata chciał natłuc,

:-( mam strasznego doła... prawie popłakałam się dziś w pracy i nie mogę poradzić sobie z moimi problemami... moje dziecko jeszcze się nie urodziło a ja już jestem beznadziejną matką :-( nie potrafię zadbać o przyszłość swoją i maleństwa... Mój mąż wyjechał w poszukiwaniu pracy a ja jakoś się nie łudzę że ją znajdzie a mi bez niego jest bardzo ciężko. Wiem że powinnam być silna dla dziecka i naprawdę mi go żal bo mam dla niego tylko miłosć... już nie potrafię się cieszyć i dopada mnie taki nastrój jak na początku ciąży (to nie było nasze planowane dziecko)... wogóle to jest bez sensu i szkoda wam zawracać głowę...
Justynka głowa do góry, wiem że cięzko bez męża, ale na pewno sie wszystko ułoży i będziecie razem cieszyć się "małym szczęściem"

my tez idziemy na wesele 8ego maja ,nie wiem na ile potancze a bank sie najem haha

No i witam sie z rana dziewczyny
u nas jak na złość w tym roku wesela obrodziły, mamy 29 maja, 23 lipca i jakoś tak 18 wrzesnia. Także dzidzia juz w brzuszku bedzie miała niezłe imprezy:)

witam dziewczeta.. ja dzis nie najlepiej zaczelam dzien! z glowa w kiblu masakra....czesciej mi sie to zdarza niz na poczatku czy ktos tak ma tez?
mi w poniedziałek tez jeszcze się trafiło, ale mysle że to takie raczej przypadkowe

Czesc dziewuszki... tak na szybciutko wpadłam do was..... bo jestem po wizycie i pani dr powiedziala ze mam w brzuszku chlopca i dziewczynke :)) jeju jestesmy tak niesamowicie szczesliwi ze az trudno to wyrazic. Ogolne powiem w skrocie pani dr zmierzyla bable kazde wazy 165g wiec moze dlatego taki maly brzuszek... wszystko na jej doswiadczone oko wyglada prawidlowo i serduszko i caly maluszek/maluszka( bo nie pytalam z emocji ktore ma to cholerne NT podwyzszone) zrobila kolejny pomiar i nt sie zmniejszylo wychodzi okol 5 wiec mozemodlitwy pomagaja...... boze obie na koniec powiedzialysmy ze fantastycznie ze parka oby tylko zdrowa parka ..... jeju no musi byc zdrowa nie ma innego wyjscia buziaczki i do poniedzialku bo w weekend odpoczywam od internetku.....
Karolinkare ale super, gratuluje i ciesze się z całego serca
mój chrzesniak 5-letni wczoraj mnie pyta kiedy dzidzia z brzuszka wyjdzie, ja mówie że po wakacjach i pytam go co by chciał czy braciszka czy siostrzyczke? a on że i to i to. ja mu że tak się nie da a on robak kochanu" Paula sie da, sie da" i tak mnie tym rozbawił. wiec Karolinka dla mojego chrzesniaka byś byłą wymarzoną ciocią, ja nieststy go zawiodę troszeczke :)

Cześć dziewczyny.
Karolinkare ciesze sie baaaaaaaardzo i coś czuję że niedługo będziemy cieszyć się jeszcze bardziej:tak::tak::tak:
A ja stresa mam cholernego. Przez cały czas nie przejmowałam się brakiem ruchów. A teraz niestety tak i to bardzo. To już 19tc a ja nic nie czuję. Poczułam wtedy raz i tyle..teraz się zastanawiam czy to w ogóle było to. Przecież to jest druga ciaża i powinnam czuć szybciej. Ale jeszcze to by mnie tak nie martwiło jak fakt, że od miesiąca miałam mnóstwo stresów aż do łez i boję sie czy dzidzia to wytrzymała...po prostu czarne myśli w głowie...Dziewczyny czy przez stres mogło się coś dzidzi stać????????????????:-(
Kerna sie nie martw, ja poczyłam tydzien temu w piątek, a potem weekend miałam strsznie stresujący i poniedziałek sobie uświadomiłam że teraz nie czuje, poczułam znowu dopiero we wtorek pod wieczór, na pewno i na ciebie przyjdzie czas. choć pewnie tak jak ty bym poddenerwowana chodziła

ja byłam w czwartek na wizycie, usg nie zrobił, na 6 maja wyznaczył, ale słuchałam serduszka maluszka, i dostałam na obciązenie glukozą, ale w ten piątek ide prywatnie na połówkowe wiec juz dni odliczam

hej mamuśki :-)
jakiś czas temu tu zaglądałam ale przy mojej pracy nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić :-p
we wtorek dowiedziałam się ze będziemy mieli syna :-D szaleje ze szczęścia :laugh2:
karolinkare super że parka za 1 razem misja wykonana :-p:rofl2:

widziałam ze pisałyście o ruchach, mój maluszek narazie sobie tak pływa tu się wypchnie tam też ale nie mocno takie to delikatne:sorry: lekarka mi powiedziała ze już za ok1 tydz będzie już bardzo wyraźnie kopał

witam z rana :happy:
wczoraj tak sie rozpisałam o wózkach że aż z moim P pojechaliśmy obejrzeć je na "Zywo" w sklepie... no i juz sie zdecydowaliśmy który chcemy, na allegro jest on tańszy o 300zl:szok::szok: a używany w bardzo dobrym stanie to już wogóle za bezcen mozna kupic... tylko to jest nowy model i tylko jeden uzywany jest wystawiony.. no i bede go licytowac wiem ze to szybciutko ale moge niezle zaoszczędzić...
Piękny weekend sie zapowiada :happy:

Kochana nie przejmujcie sie brakiem ruchów za 2 tyg juz wszystkie bedziemy czuć....

reklama
Jestem. Zrobiłam jak radziłyście, jadłam kromkę z miodkiem i oglądnęłam sobie pretty mena;-)
Pouciaskałam brzuszek tu i tam i dostałam serię naprawde mocnych kopniaków:tak::tak::tak:
ale fakt, przestałam uciskać i nie czułam nic. ale to mi wystarczy!! Jestem spokojna i szczęśliwa:tak::tak:
dzięki kochane!!! Naprawde!!!
bałam się dotykać brzuszka, bo wiadomo nie powinno się szczególnie w moim stanie, ale to pomogło:tak:

Do góry