reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Po drzemce się troszkę uspokoiłam i mam lepszy nastrój:) Poza tym Daniel na poprawienie nastroju, kupił mi makowiec, który uwielbiam:happy:
Karolinkare Gratuluje!!!!;-)
Kerna nie przejmuj się, ja czuje nieregularnie maluszka i zwykle gdy jestem zrelaksowana i nie myśle o tym:)

Witam nowe wrześnióweczki:)

Korba widze ze u Ciebie też sie poprawił nastrój:-)

A teraz zycze dobrej nocy i spadam do łóżeczka, bo mój już śpi;-)

my tez idziemy na wesele 8ego maja ,nie wiem na ile potancze a bank sie najem haha
Olcia, ale masz fajnie. Też bym poszła na weselicho. Ale jedyne w tym roku mam na początku października, więc chyba nici, bo dzidzi będzie maleńkie.

Karolinkare super wieści, gratuluje parki.
No Magi w koncu avatar zmieniony i widac, jak choc troche jak wygladasz :-)

Wlasnie - Benjaminko napisz, jak to z tym twardnieniem brzucha - bo zdaje sie, ze brzuchy ciazowe to w ogole sa twarde jakies a jesli ma byc jakis mocno twardy to, jak to zinterpretowac? :-)

ps. wiecie, jak u mnie zimnooooo!!! normalnie pozna jesien - wczesna zima.. szokers.
Onionek sama też nie wiem jak to jest z tym twardnieniem brzucha. Ale podobno nie powinien być twardy. Mojej siostrze, w pierwszej ciąży, ale to w 34 tyg. twardniał brzuch i jak pojechała do gina to okazało się ze to skurcze. Tłumaczyła mi że czuje takie napinanie i to jest niby to twardnienie.

Dziewczyny niby to nie średniowiecze, jak któraś z Was napisała, jeśli chodzi o rozpoznanie płci, ale jak się dzidziuś odwróci to chyba można nie wiedzieć do urodzenia o płci. Moja siostra ma termin na maja i nie wie. I wszystko kupuje w neutralnych kolorach. Chyba, że jej lekarz ma kijowy sprzęt:eek:

Miłej nocki (podobno ma być zimna) pa

Sapik3 witaj na forum, rozgość się i pisz z nami :-)
Karolinkare wspaniałe wieści, gratuluję serdecznie pareczki , wow! :-D

Pytałyście dziewczyny co to jest twardnienie brzuszka- inaczej "stawianie się macicy". Lekarz mówił mi , że jeśli taki skurcz macicy występuję krótko i ok. 2-3x dziennie to jest to norma- trening macicy przed porodem(skurcze Braxtona Hicksa). Jednak zbyt długie trwanie macicy w skurczu jest nie dosyć, że bolesne to jeszcze daje taki dyskomfort napięcia mięsni jak z przećwiczenia. Mnie najczęściej łapie nad ranem gdy pęcherz mam pełny i w ciągu dnia gdy za długo nie odpoczywam. Dlatego mam brać nospę 80 mg 2x dziennie lub w razie potrzeby częściej, jako suplement magnez z B6.
U mnie stawianie się macicy może być związane ze skracającą się szyjką, z powodu której założyli mi pessar.
Na początku jakiś tydzień temu myślałam, że to ruchy maluszka , ale to był skurcz macicy bo teraz to odróżniam.
Brzuszek nie powinien być caly czas twardy i nie mówię tu o dobrze wyćwiczonych mięśniach, bo to inna bajka i super stan mięsni po prostu, ale właśnie to wewnętrzne twardnienie- napięcie, skurcz-czasem lekko bolesny, a czasem wcale nie boli.
Innych leków np hormonalnych nie dostałam, gdyż jak stwierdził- nie krwawię, więc to bezcelowe. W pierwszej ciąży byłam długo na fenoterolu, ale to było po krwawieniu. Teraz nie przewiduję, jestem dobrej myśli :-)
Dobranoc wrześnióweczki! :-)

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie
Tez miewam bole w pachwinach zwłaszcza kiedy po siedzeniu chcę wstac gwałtowniej oj to boli
Dzis zauważyłam na piersiach żyły :szok: dziwnie to wygląda
ja tez mam żyły ale takie długie i większe, ja je odrazu widze a mąż mówi że mam " cycuszki jak z plejboja" :) chyba przez rozmiar bo przez ciązą miałam C a teraz E... oby mi liter w alfabecie starczyło :)

Cześć dziewczyny!
Całą noc mi sie takie głupoty śniły że sie przez to nie wyspałam. W 1 trymestrze spałam jak niemowle a teraz sie budze po 3-4 w nocy albo mi sie koszmary śnią. Macie jakieś dobre sposoby na mocny sen w ciąży?
Trixi do lekarza dzwoń a jutro do laboratorium mocz nieś. Miejmy nadzieje że to kręgosłup pracuje i tak promieniuje.
Beti rutinoscorbin 2 x dziennie po 2 tabletki na krwawienie z noska.
ja też mam dziwne sny, śniło mi się, że mnie mąż zdraza i że mnie bejsbolem, tata chciał natłuc,

:-( mam strasznego doła... prawie popłakałam się dziś w pracy i nie mogę poradzić sobie z moimi problemami... moje dziecko jeszcze się nie urodziło a ja już jestem beznadziejną matką :-( nie potrafię zadbać o przyszłość swoją i maleństwa... Mój mąż wyjechał w poszukiwaniu pracy a ja jakoś się nie łudzę że ją znajdzie a mi bez niego jest bardzo ciężko. Wiem że powinnam być silna dla dziecka i naprawdę mi go żal bo mam dla niego tylko miłosć... już nie potrafię się cieszyć i dopada mnie taki nastrój jak na początku ciąży (to nie było nasze planowane dziecko)... wogóle to jest bez sensu i szkoda wam zawracać głowę...
Justynka głowa do góry, wiem że cięzko bez męża, ale na pewno sie wszystko ułoży i będziecie razem cieszyć się "małym szczęściem"

my tez idziemy na wesele 8ego maja ,nie wiem na ile potancze a bank sie najem haha

No i witam sie z rana dziewczyny
u nas jak na złość w tym roku wesela obrodziły, mamy 29 maja, 23 lipca i jakoś tak 18 wrzesnia. Także dzidzia juz w brzuszku bedzie miała niezłe imprezy:)

witam dziewczeta.. ja dzis nie najlepiej zaczelam dzien! z glowa w kiblu masakra....czesciej mi sie to zdarza niz na poczatku czy ktos tak ma tez?
mi w poniedziałek tez jeszcze się trafiło, ale mysle że to takie raczej przypadkowe

Czesc dziewuszki... tak na szybciutko wpadłam do was..... bo jestem po wizycie i pani dr powiedziala ze mam w brzuszku chlopca i dziewczynke :)) jeju jestesmy tak niesamowicie szczesliwi ze az trudno to wyrazic. Ogolne powiem w skrocie pani dr zmierzyla bable kazde wazy 165g wiec moze dlatego taki maly brzuszek... wszystko na jej doswiadczone oko wyglada prawidlowo i serduszko i caly maluszek/maluszka( bo nie pytalam z emocji ktore ma to cholerne NT podwyzszone) zrobila kolejny pomiar i nt sie zmniejszylo wychodzi okol 5 wiec mozemodlitwy pomagaja...... boze obie na koniec powiedzialysmy ze fantastycznie ze parka oby tylko zdrowa parka ..... jeju no musi byc zdrowa nie ma innego wyjscia buziaczki i do poniedzialku bo w weekend odpoczywam od internetku.....
Karolinkare ale super, gratuluje i ciesze się z całego serca
mój chrzesniak 5-letni wczoraj mnie pyta kiedy dzidzia z brzuszka wyjdzie, ja mówie że po wakacjach i pytam go co by chciał czy braciszka czy siostrzyczke? a on że i to i to. ja mu że tak się nie da a on robak kochanu" Paula sie da, sie da" i tak mnie tym rozbawił. wiec Karolinka dla mojego chrzesniaka byś byłą wymarzoną ciocią, ja nieststy go zawiodę troszeczke :)

Cześć dziewczyny.
Karolinkare ciesze sie baaaaaaaardzo i coś czuję że niedługo będziemy cieszyć się jeszcze bardziej:tak::tak::tak:
A ja stresa mam cholernego. Przez cały czas nie przejmowałam się brakiem ruchów. A teraz niestety tak i to bardzo. To już 19tc a ja nic nie czuję. Poczułam wtedy raz i tyle..teraz się zastanawiam czy to w ogóle było to. Przecież to jest druga ciaża i powinnam czuć szybciej. Ale jeszcze to by mnie tak nie martwiło jak fakt, że od miesiąca miałam mnóstwo stresów aż do łez i boję sie czy dzidzia to wytrzymała...po prostu czarne myśli w głowie...Dziewczyny czy przez stres mogło się coś dzidzi stać????????????????:-(
Kerna sie nie martw, ja poczyłam tydzien temu w piątek, a potem weekend miałam strsznie stresujący i poniedziałek sobie uświadomiłam że teraz nie czuje, poczułam znowu dopiero we wtorek pod wieczór, na pewno i na ciebie przyjdzie czas. choć pewnie tak jak ty bym poddenerwowana chodziła

ja byłam w czwartek na wizycie, usg nie zrobił, na 6 maja wyznaczył, ale słuchałam serduszka maluszka, i dostałam na obciązenie glukozą, ale w ten piątek ide prywatnie na połówkowe wiec juz dni odliczam

hej mamuśki :-)
jakiś czas temu tu zaglądałam ale przy mojej pracy nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić :-p
we wtorek dowiedziałam się ze będziemy mieli syna :-D szaleje ze szczęścia :laugh2:
karolinkare super że parka za 1 razem misja wykonana :-p:rofl2:

widziałam ze pisałyście o ruchach, mój maluszek narazie sobie tak pływa tu się wypchnie tam też ale nie mocno takie to delikatne:sorry: lekarka mi powiedziała ze już za ok1 tydz będzie już bardzo wyraźnie kopał

witam z rana :happy:
wczoraj tak sie rozpisałam o wózkach że aż z moim P pojechaliśmy obejrzeć je na "Zywo" w sklepie... no i juz sie zdecydowaliśmy który chcemy, na allegro jest on tańszy o 300zl:szok::szok: a używany w bardzo dobrym stanie to już wogóle za bezcen mozna kupic... tylko to jest nowy model i tylko jeden uzywany jest wystawiony.. no i bede go licytowac wiem ze to szybciutko ale moge niezle zaoszczędzić...
Piękny weekend sie zapowiada :happy:

Kochana nie przejmujcie sie brakiem ruchów za 2 tyg juz wszystkie bedziemy czuć....

reklama
Jestem. Zrobiłam jak radziłyście, jadłam kromkę z miodkiem i oglądnęłam sobie pretty mena;-)
Pouciaskałam brzuszek tu i tam i dostałam serię naprawde mocnych kopniaków:tak::tak::tak:
ale fakt, przestałam uciskać i nie czułam nic. ale to mi wystarczy!! Jestem spokojna i szczęśliwa:tak::tak:
dzięki kochane!!! Naprawde!!!
bałam się dotykać brzuszka, bo wiadomo nie powinno się szczególnie w moim stanie, ale to pomogło:tak:

Do góry