reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

A ja wlasnei mamusie przyszlam zpl.zabaw z corcia posiedzielismy pol dnia wyszlala sie chyba wreszcie:) a ja naladowalam baterie sloneczkiem he wreszcie jest cieplutko az buzie mam czerwona :)ale to dobrze balda nie bede he
teraz chyba cos przekasze a najlepiej mialabym chec na slodkiego i soczystego arbuzka ...zapomnialam kupic a teraz by sie przydal:/choc dzisaj juz truskaweczki przyszne wcisnelam .
Ide zrobic jakas kolacje .
Mielgo wieczorku!!

reklama
Ja tez juz posprzatalam domek i balkon , ktory wcalen nie jest taki maly a po remoncie byl zawalony wszystkim i niczym :) Juz nie pamietam kiedy ostatnio tak lsnił :p A u mnie w piekarniku murzynek dochodzi powoli :)
Tego murzynka czuje, az tu u mnie :-)
A ja wczoraj dostalam w prezencie doniczke ze swieza bazylia i dzis caly dzien zajadam ja na kanapce z pomidorem - cos wspanialego :-)

Hej dziewczynki
A ja mam dzisiaj stresowy dzień. Rozbolał mnie aż brzuch i musiałam wziąść nospę. I przepłakałam pół dnia. Boję się, że mogło to zaszkodzić maleństwu. A że ze mnie nerwowa kobitka to trudno mi się uspokoić.

I zapomniałam jeszcze Wam napisać, że w związku, że mam dodatnie Hbs, dostałam wezwanie do sanepidu. Wiecie może o co im chodzi? Bo muszę się tam zgłosić w poniedziałek. I już mam stracha. Będę wdzięczna za odpowiedź, jeśli oczywiście coś wiecie.

agamati, KoRba , ale z Was pracowite kobitki:no:

Witam was brzuchatki po prawie tygodniu nieobecności. Niestety kilka dni spędziłam na oddziale ginekologicznym z powodu wysokiego ciśnienie:-(
Na szczęście po wszystkich badaniach jestem pewna że z dzidzią wszystko ok i waży już 320g:-)
Postaram się nadrobić zaległości, ale nie będzie łatwo bo baardzo dużo napisałyście.
Miłego dzionka
Mammi najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. Oj zajmie Ci trochę czasu to nadrabianie zaległości:rofl2::rofl2::rofl2:
Miłej niedzieli życzę Wam mamusie

Ostatnia edycja:
Podziwiam Was za energie! Ja to musze sie mocno mobilizować żeby coś zrobić bo drugi trymestr zrobił ze mnie totalnego kapcia. A i zazdroszcze wam możliwości wcinania słodkiego. U mnie sie nawet wafelek ciężko wspomina. Zostały mi tylko owoce żeby czuć coś słodkiego.

hehe no murzynek pachnie wysmienicie :) Oj no jakos tak mam ze w tygodniu ogarniam na bierząco ale w sobote to porzadki juz takie gruntowne :) Uciekam bo do mojego przyszedl kolega by omowic strone ktora robia i tak glupio bym siedziala przy komputerku :)

Witam brzuchatki
u mnie nadal brak went jako takiej na pisanie.
Cieszę się, ze u większości z was wsio dobrze, i coraz więcej z was zna płeć maluszka.
Witam nowa mamusię...
Przyszłe panny młode- nie stresujcie się tak.Co ma być to będzie.
Kerna super, że maluszek dal znać o sobie i cie uspokoił.
Mój zazwyczaj kopie, gdy się tego nie spodzieję, a gdy się ułożę wygodnie to położę ręke na brzuchu to ani drgnie pewnie tuli sie wtedy do ręki i ani myśli kopać :)
Wiecie co dziś 1 raz jadłam takie półksiężyce z ziemniaków ze skórką.
Ugotowałam ziemniaczane półksiężyce ze skórką na pół twardo i potem wrzuciłam do wooka na głęboki tłuszcz takie podgotowane obsypane przyprawą do ziemniaków i gotowe polałam sosikiem zrobionym z śmietany majonezu i przyprawy tzatzyki i podałam z udkami kurczaka pieczonymi we worku z przyprawami w kombiwarze i kapustą kiszona podsmażaną na patelni no niebo w gębie T. mama i jej P. zachwalali.
Pierwszy raz zjadłam ziemniaki ze skórką pieczone na głębokim tłuszczu :o)
Polecam taka wersję ziemniaków.Zawsze to coś innego niż zwykłe ziemniaki czy frytki.
Ja do lekarza idę we wtorek i 1 raz w tej ciąży mam dać mocz do badania :szok: to będzie 19 tydzień a wyniki poznam gdzieś koło 23 tygodnia.
Jak dla mnie trochę to późno ale cóż.
Na usg pewnie się zapisze tak koło 23-30 kwietnia to akurat bedzie 19-20 tydzien więc w sam raz na połówkowe usg
Idę przypilnować roboli co kładą mi w ogródku kostkę,mam nadzieję, że lada chwila skończą, bo muszę zmyć schody,aż na dwór bo wyglądają okropnie a przy nich ze szmata latać nie zamierzam bo kładą kostkę akurat w koło domu przy schodach też.
Chyba już dziś do was nie zajrzę wiec życzę spokojnej nocki i miłego dnia jutrzejszego

No i dowaliłam sobie, pojechałam na działkę pielić znów - teraz to naprawdę nie mam siły, jeszcze czeka mnie kąpanie dzieci, uffff ciężko mi ;) No ale samo się nie zrobi, gorzej będzie latem z brzuchem - już się widzę na czworaka między grządkami ;)

gaja wariatko...ale cóż łączmy się w bólu, bo ja się wzięłam za grabanie dokładne trawnika...omachałam się jak osioł i w nagrodę za trud zajadam pizze:-)

reklama
No i dowaliłam sobie, pojechałam na działkę pielić znów - teraz to naprawdę nie mam siły, jeszcze czeka mnie kąpanie dzieci, uffff ciężko mi ;) No ale samo się nie zrobi, gorzej będzie latem z brzuchem - już się widzę na czworaka między grządkami ;)

Nie, no za...scie!! Gratuluje strong woman! Ja bym to Ci tak po dupie pasem wojskowym dała kilka razy, to moze zaczełabyś sie oszczedzać dla dobra dzidzi.
Ja to dzis troche postalam w kuchni ale z przerwami i tak mnie plechy bolą. Dziwie sie ze Ty masz tyle siły na to wszystko, ja to taka delikatna jestem (a moze nie przyzwyczajona poprostu).

Do góry