reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Czesc mamusie:)

Zaczne od Ciebie Karolinkare..mimo ze nie bylam w tak okropnej i ciezkiej sytuacji to bardzo Wam wspolczuje tych nerwow i strachu;/ mam nadzieje ze los sie wkoncu odmieni i wszystko dobrze sie ulozy:) tego zycze z calego serca.

Ale macie piekne pupile..a ten norweski lesny cudowny:) ja mam 4 koty i 2 psy..i tez odkad pamietam zawsze w domu bylo pelno zwierzat bo wszyscy je bardzo kochamy:) co do toxo to mnie lekarz tez nie skierowal ale sama zrobilam jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy wlasnie z racji tej ze od zawsze mialam koty..coz nigdy nie chorowalam i musze teraz uwazac ale kotow nie oddam..ewentualnie zmniejsze kontakt z nimi.

Mam nadzieje ze dzisiejsze wizyty byly udane:))

reklama
Witajcie wieczorkiem.
Udanych wizyt gratuluję, i fajnie że juz poznajecie płeć waszych maluszków. Ja też chcę ! :-)
Karolinkare, przychodzi mi do głowy jeszcze telefon, a najlepiej wizyta w NFZ, muszę Ci powiedzieć, że to na placówki działa jak straszak, i często bywa skuteczne. To przecież kwestia zycia i smierci, poważnych wad lub ich wykluczenia. Nienormalne...a może ta Pani doktor z ugrupowania chadeckiego, nie zgadzająca się na rozwiązania ciąży w Razie.. ? Ale tak nie powinno być, jest prawo i tego powinna się trzymać. Telefon do NFZ- tyle, ze to dopiero w pn. Ja uderzałabym do jakiejś lewicowej posłanki, a co tam, niech narobią trochę rozgłosu jak udostępnia się kobietom prawo do badań prenatalnych. Skandal.
Jesli chodzi o badanie na toxo, to mój lekarz także mi nie zalecał tego...ja się uparłam, bo mieszkam z kotkiem od niedawna, a mój wiek może wzmóc podatność na zakażenie tymże, niestety.Dał mi to skierowanie na toxo i cytomegalię. Cytomegalie przeszłam i nie choruję obecnie, natomiast toxo - jestem zupełnie bezbronna, powinnam uważać.
Gizelka sliczne masz te kociaki , Ty Tosiu także, pokaźny zwierzyniec :-) Z pieskiem także sypiam, nie daje się wyrzucić z sypialni, dziki płacz!
M iłego wieczorku mamusie :-)

witam kochane u nas dzis bylo 27 stopni normalnie tak jak lubie cieplo tak dzis po tej zimie bylo mi za cieplo. Bylam dzis u lekarza rodzinnego i dala mi kolejny przepis na domowej roboty lekarstwa na grype :) Mam nadzieje ,ze pomoze bo jak nie to bede musiala isc we wtorek ale to juz po antybiotyki jak to ona stwierdzila. Ja padam na ryjek i nie wiem czy to z ciepla czy z choroby moze i jedno i drugie. A wiecie ,ze nawet mi lekarka rodzinna powiedziala ,ze jak na ten tydzien ciazy to malenstwo sie niezle maskuje . No i co ja poradze ze taki maly domek ma :( No nic ide zrobic sobie maslo czosnkowe i grzanki -bo mam wpierdzielac czosnek w kazdej postaci az mi uszami nie wyjdzie jak to moja pani dr powiedziala :D
Korba ja podalam na kulinarnym przepis na takie lekarstwo dla kobiet w ciazy na przeziebienie, ( dostalam je od poloznej tu w Niemczech) naprawde dziala tylko musisz zdobyc imbir w korzeniu( na pewno sa w marketach). Cebula i czosnek dzialaja antybakteryjnie, cytryna -zawiera wit C, a imbir dziala rozgrzewajaco. Smakuje naprawde super i dziala ja po dwoch dniach bylam zdrowa,

Korba ja podalam na kulinarnym przepis na takie lekarstwo dla kobiet w ciazy na przeziebienie, ( dostalam je od poloznej tu w Niemczech) naprawde dziala tylko musisz zdobyc imbir w korzeniu( na pewno sa w marketach). Cebula i czosnek dzialaja antybakteryjnie, cytryna -zawiera wit C, a imbir dziala rozgrzewajaco. Smakuje naprawde super i dziala ja po dwoch dniach bylam zdrowa,

heh ja mam zrobic taki jakby kogel-mogel z miodu i cytryny i lyzke takiego roztworu rozpuscic w szklance letniej wody i pic co 2godziny, oprocz tego pelno czosnku na kanapki ,maslo czosnkowe jakas salatka poprostu ile wejdzie tyle jesc :) hmm przez weekend sprobuje tego a jak nie minieto zrobie ten Twoj :)

Karolinkare nie wiem co Ci napisać :no: masakra jakaś, a podali chociaż powód dlaczego odmówili Ci wykonania amnio? bo rozumiem że byłaś już na to umówiona. Brak słów- Polska :wściekła/y:

Ja mam dzisiaj bardzo dobry humor, ta pogoda mnie jakos pozytywnie nastraja :-) a może to ten II trymestr :-) już się nie mogę doczekać czwartkowej wizyty :tak:

reklama
witam się dziś i ja nieśmiało....
długo już nic nie pisałam ale codziennie wieczorem czytam sobie co u was kochane mamuśki...
nie chcę się zbytnio wtrącać bo i tak nigdy nie dostałam na nic odpowiedzi...:(
wreszcie postanowiłam przełamać barierę i pisać znów mam nadzieje że przyjmiecie mnie po raz drugi?! wiele się u niektórych z was dzieje ale nie martwcie sie o nic bedzie dobrze musicie byc dobrej mysli aby dziecko nie rozwijalo sie w nerwach ..! Ja byłam na początku tygodnia u lekarza ale dokładniejsze usg z pomiarami dopiero za miesiąc dowiedzialam sie tylko co nosze pod serduszkiem...:) suwaczek też to pokazuje:) piękna pogoda dzis u mnie nawet na spacerek postanowilam sie wybrac...dziewczyny mam pytanie czy wy tez macie takie bulgotania dziwne w brzuchu?

gratuleje synusia i te bulgotanie tez mam, może to znak proroczy że niedługo ruchy poczujemy

dziewczyny mam jeszcze pytanie o usg genetyczne połówkowe czy jakos tak, na czym to polega? i czy te badanie jest nieinwazyje?

Do góry