Hejka Wrześnióweczki
Obudziłam się w nocy po 2 z mega swędzeniem pod kolanami i łokciami, to była pokrzywka. Coś mnie uczuliło okrutnie i zaczynam dociekać , po czym
Wypiłam podwójne wapno i powoli zeszło.
Zjadłam wczoraj winogrona i to sporo, a daaawno ich nie jadłam.
Także zrobiłam pastę rybną na chlebek....i dochodzi jeszcze Betadyna- globulki przepisane przez gina, na drobny stan zapalny pochwy.
Betadyna zawiera związki jodu, gdybam czy to nam nie zaszkodzi, bo na ulotce wyklucza się stosowanie u ciężarówek i karmiących. Hmm
Użyję jeszcze dzisiaj i zobaczę czy to się powtórzy, natomiast nie jem już rybki i winogron.
.
Beniaminka, ja miałam akcje po porodzie z uczuleniem tylko troszkę bardziej ostrą, bo do pokrzywki doszedł jeszcze obrzęk Quinckego również gardła i krtani, karetki jeździły ze mną w tą i z powrotem, wszyscy obstawiali, że to przez immunoglobulinę anty D, bo to obce białko, sterydami byłam leczona przez 2 tyg. i nikt nie chciał diagnozować,bo to ryzyko i nikt się nie podejmie. Ponieważ długo byłam na lekach, najpierw dożylnich, potem doustnych, nie udało mi się wrócić do karmienia, bo moje dziecko po 3 tyg. z butlą, dostawało spazmów na widok piersi, więć jakieś 2 tyg. po wyleczeniu bolała mnie głowa po ciężkiej nocce i wzięłam imbuprom, no i tak oto się sam zdiagnozowałam
przed ciążą imbuprom zawsze brałam na bóle miesiączkowe, świetnie na mnie działał, żadnych objawów nietolerancji, a co dopiero alergii
wtedy już spokojnie pojechałam n aizbę przyjęć, dali mi hydrokortyzon dożylnie i clemastyne też iv,przypisali leki. A po porodzie mi na nacięcie krocza podawali ten imbuprom..nie wiadomo możę rzeczywiście zdzałał kzyżowo, może jeszcze scopolan, który dostałam w czasie porodu, albo dolargan,ale różnie to jest, uczulenia szczególnie na leki to wstrętna sprawa...
Memu koledze przedwczoraj urodzil sie syn z waga 4900 i
63 cm !!!! Smielismy sie bo on zawsze mowil ze woli takie dzieci juz troszke odchowane
No taki 3 miesięczny smyk
witam wszystkie mamusie :-)
słuchajcie mam takie pytanko... jak to jest z przybieraniem na wadze bo mi przez ostatnie 3 tyg przybyło tylko 0,5 kg a spodziewam się bliźniaków... hmm jak to jest u was? pozdrawiam dzisiaj bez mdłości ale za to z okropną zgagą
Nie martw się, w czasie 1 trym nie trzeba mocno przybrać, często się nawet chudnie przez mdłości, no i wszystko zależy od masy początkowej przyszłej Mamusi, ja jakbym całą ciąże przybrała 10 kg.to na pewno dzidzi by nic nie było;-)
u mnie nastrój lepszy, bo słonko za oknem
a mdłóści na razie nie jest źle, ale zobaczymy popołudniu i wieczorem, wtedy jest najgorzej. Właśnie zjadłam na II śniadanko rybkę po grecku- pychotka;-)