reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam Mamusie :D Ja dzis wstalam dosyc wczesnie bo tesciowa do domu jechala i trzeba bylo ja pozegnac i na dworzec odwiez ,tak wiec dzis koniec tesciowej rarytaskow (ale zamrozila mi troszke wiec w razie zachcianki jeszce sa :) ) Co do dzieci ostatnio urodzonych to uratuje normalnosc troszeczke ,moja przyjaciolka urodzila dziewczynke rowne 3kg i 56 cm wiec nie najgorzej :D troche dluga jak na 3 kg ale jest sliczna :D Ja zaraz uciekam na uczelnie wiec zycze milego dnia i juz niedlugo bedzie cieplej wiec nastroje sie poprawia :)

reklama
no w naszym rejonie ostatnio tez male "olbrzymy" sie porodziły:-)
Mnie sie wczoraj kolezanka zapytała czy mi juz gin powiedzial czy bede miała cesarke..:szok:...oj. No bo ja taka drobniutka i raczej takim kobietkom od razu sugeruja cc , aby sie nie meczyła...ale ja nie chce:no:a tak wogóle to pierwsze słysze:szok:

Magi ja mam tez taką drobniutką kolezankę jak Ty I ONA MIALA CESARKE:tak:
ale wszystko zalezy od wymiarow miednicy:tak:

Ja mleka nie trawię, to znaczy nie chodzi tu o smak, ale o bóle brzucha po nim. U mnie mleko kompletnie odpada, staram się nadrabiać jogurtami, kefirami i serkami :tak:

miałam napisać o spodniach jak przyjdą, są super, wymiary ok- na razie trochę luźne, ale akurat będą dobre myslę przez całą ciążę :tak:
no kurcze a moje to przyszły z 1,5 tyg opóźnieniem i jeszcze są za ciasne kurde!!!!:wściekła/y:

Magi ja mam tez taką drobniutką kolezankę jak Ty I ONA MIALA CESARKE:tak:
ale wszystko zalezy od wymiarow miednicy:tak:

no i chyba od wielkości maluszka itd itp, ja mysle ze to chyba tak na tym etapie nie powinno sie na 100% decydować jak bedzie z porodem, moja mama tez nie wielkich gabarytów( ja po niej taka jestem drobna) urodziła dwóch synów i bliźniaczki( w tym mnie ) naturalnie bez wiekszych problemów;-)

wyobraźcie sobie że moja kuzynka to co urodziła dziewczynkę 4950 kazali rodzic naturalnie a ona też jest dość szczupła szok normalnie naprawdę źle to wspominała nikomu tego nie zyczę

no i chyba od wielkości maluszka itd itp, ja mysle ze to chyba tak na tym etapie nie powinno sie na 100% decydować jak bedzie z porodem, moja mama tez nie wielkich gabarytów( ja po niej taka jestem drobna) urodziła dwóch synów i bliźniaczki( w tym mnie ) naturalnie bez wiekszych problemów;-)

mysle ze na tym etapie ciazy napewno nie
i wsio zalezy od wielkosci dziecka i rozmairow miednicy

ps ale moja kolezanka ma takie gabaryty ze nawet 3kg dziecka nie urodzilaby naturalnie,za waski kanal rodny:tak:

reklama
Do góry