reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dorotka1 powodzenia na usg, na pewno zobaczysz pieknego bobaska:-)

Dziewczyny tak mnie naszlo teraz, chyba juz padlo to pytanie na forum, ale nie mam pewnosci. Czy zastanawialyscie sie nad usg 3 lub 4d? U mojej doktorki nie ma takiego sprzetu wiec musialabym sie wybrac do innego, ale nie wiem czy badanie dzidzi w 3d moze byc bardziej wiarygodne od normalnego? I jaki jest koszt takiego badania? Kiedy sie je robi?
No, to teraz juz uciekam papa;)

wg mnie najlepiej miedzy 24 a 28 tc--okolo 26-27 tc dziecko juz ma tkanke tluszczową i takie tlusciutkie slodzitkie jest:tak:

Dziewczyny ja dziś po pierwszej wizycie i USG (drugie - prywatnie mam dopiero o 20.30). Zakochałam się! Wszystko było tak ładnie widac i główka symetryczna i serduszko ślicznie bije. 6,5cm długości taki to kolos :-) Ginka pomierzyła i głowkę i udka, co prawda przezierności nie mierzyła ale stwierdziła że fałd karkowy jest bardzo mały, poniżej 1mm! No i właśnie dlatego idę na jeszcze jedno badanie i do tego lekarza co byłam u niego z synkiem, on mi wydruk da i płytkę (no trzeba miec jakąś pamiątkę) a państwowo to wiecie, niby jestem spokojna ale sprawdzę jeszcze... A i najważniejsze ginka powiedziała że pisiaka to ona nie widzi <hura> Co by nasze starania na dziewczynkę się sprawdziły :szok:

hejka ja tez po usg

dlugosc crl ma 7,3 cm
przeziernosc karkowa 1mm

wiec wsio oki
o plec nie pytalam bo nawazniejsze ze ladnie rosnie i zdrowe:tak:

magi ekspresowo:tak:
czosnek z cebulką podsmażam lekko na oliwie, wrzucam dwie puszki pomidorów krojonych i duszę to..potem dorzucam mięsa z patelni albo od razu do gara. Przyprawiam i finisz:-) druga opcja zamiast mięsa tuńczyk z puszki ale mi jakoś nie wchodzi teraz..ale pychaaa:tak:

musze tak sprobowac zrobic,a ja z tunczykiem lubie,malz nie przepada:tak:

dzien dobry
u mnie pomidorowa
spadam zaraz do drugiej pracy:tak:

reklama
Postanowiłam napisać bo chyba potrzebuję wsparcia psychicznego :/ W pierwszej ciąży poroniłam...okazało się, że ciąża obumarła i niestety przez cały miesiąc nosiłam nieżywy zarodek. Czy to normalne, że wczoraj i dzisiaj nie czuję w ogóle bym była w ciąży ? Nie czuję w brzuchu nic...dosłownie nic...a i jak na złość od paru dni nie wstaję w nocu siusiu bo mi się w ogóle nie chce :/
Halo ja cie rozumiem calkowicie ja poronilam juz 3 razy wiec teraz naprawde nie umiem sie jeszcze cieszyc ta ciaza , zyje w ciaglam strachu . W zeszlym tygodniu rowniez nie czulam zadnych objawow , piersi zrobily sie miekkie i nie bolaly , ale okazalo sie , ze z dzidza wszystko super. Tak , wiec musimy przezyc te 12 tygodnie stresu bo potem to juz jest male prawdopodobienstwo na poronienie.

Cześć:-) JA odebrałam wyniki i w sumie wszystko w normie. Tylko w moczu napisano bakterie dość liczne...:eek: no i teraz nie wiem....
Wiesz mi kazano wypic 2 l wody , zeby wyplukac bakterie i pomoglo( nawazniejsze jest duzo pic) . Sprobuj z sokiem z zurawiny.

Ja od wczoraj przezywalam znowu szok. Caly dzien i noc bolal mnie brzuch jak przed miesiaczka, do tego stopnia , ze nie spalam cala noc. Na szczescie mialam na dzis umowiana wizyte. Z dzidzia jest ok ma juz 5,40 cm , serce bije 180 .
Ale badania prenatalne mam za tydzien w centrum prenatologii. No i niestety musze duzo lezec bo mam przedwczesne skurcze. Dostalam konska dawke magnezu ok 300mg na dobe i juz jest lepiej ( mowila , ze skurcze lepiej leczyc magnezem niz Nospa- tu nie wolno podawac nospy)

Ostatnia edycja:
kasialle nie ty jedna głodna ;-)
Pociesza mnie fakt że juz mniej niż więce4j pozostało do wyjścia:tak:
Szkoda tylko że śnieg sypie - mam szczerze dosyć tej zimy:confused2: Zwłaszcza że teraz w kozakach na obcasie śmigam i już mi ciężko a kupiłam sobie super czerwone skórkowe płaskie butki cichobieżki na wiosnę i jej wypatruję:-)

A ja na obiadek mielone suróweczka lub buraczki i ziemniaczki.
Moja mama uwielbia mielone smażone ja bym zjadła takie gotowane z warzywami tartymi na tarce i w sosie śmietankowo-koperkowym.
W ogóle mam mega ochotę na chipsy o smaku kebaba lody waniliowe i cole.Musze T. wysłać na zakupy.:-D
Najbardziej to bym zjadła naleśniczka z twarogiem i polanego sosem truskawkowym, ale takim z zmiksowanych truskawek pychocia.Takie to tylko latem u T. w pracy wszamać.:rofl2:
Jutro na obiadzik zrobię ryż z warzywami i kurczakiem w sosie śmietanowo-ziołowym.To taka moja wersja uproszczona kurczaka po chińsku :-D

reklama
No lody i truskawki to za mna chodza juz z 2 tygodnie . Juz nawet w sklepie truskawki widzialam ale takei te mega konserwowane , bo sprowadzone z RPA wiec nic pewnie z truskawkami wspolnego nie maja . Ale lody tez i chyba dzis zmiekne i sobie kupie , mniam mniam:-)))

Do góry