dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Dorotka1 powodzenia na usg, na pewno zobaczysz pieknego bobaska:-)
Dziewczyny tak mnie naszlo teraz, chyba juz padlo to pytanie na forum, ale nie mam pewnosci. Czy zastanawialyscie sie nad usg 3 lub 4d? U mojej doktorki nie ma takiego sprzetu wiec musialabym sie wybrac do innego, ale nie wiem czy badanie dzidzi w 3d moze byc bardziej wiarygodne od normalnego? I jaki jest koszt takiego badania? Kiedy sie je robi?
No, to teraz juz uciekam papa
wg mnie najlepiej miedzy 24 a 28 tc--okolo 26-27 tc dziecko juz ma tkanke tluszczową i takie tlusciutkie slodzitkie jest
Dziewczyny ja dziś po pierwszej wizycie i USG (drugie - prywatnie mam dopiero o 20.30). Zakochałam się! Wszystko było tak ładnie widac i główka symetryczna i serduszko ślicznie bije. 6,5cm długości taki to kolos :-) Ginka pomierzyła i głowkę i udka, co prawda przezierności nie mierzyła ale stwierdziła że fałd karkowy jest bardzo mały, poniżej 1mm! No i właśnie dlatego idę na jeszcze jedno badanie i do tego lekarza co byłam u niego z synkiem, on mi wydruk da i płytkę (no trzeba miec jakąś pamiątkę) a państwowo to wiecie, niby jestem spokojna ale sprawdzę jeszcze... A i najważniejsze ginka powiedziała że pisiaka to ona nie widzi <hura> Co by nasze starania na dziewczynkę się sprawdziły
hejka ja tez po usg
dlugosc crl ma 7,3 cm
przeziernosc karkowa 1mm
wiec wsio oki
o plec nie pytalam bo nawazniejsze ze ladnie rosnie i zdrowe
magi ekspresowo
czosnek z cebulką podsmażam lekko na oliwie, wrzucam dwie puszki pomidorów krojonych i duszę to..potem dorzucam mięsa z patelni albo od razu do gara. Przyprawiam i finisz:-) druga opcja zamiast mięsa tuńczyk z puszki ale mi jakoś nie wchodzi teraz..ale pychaaa
musze tak sprobowac zrobic,a ja z tunczykiem lubie,malz nie przepada
dzien dobry
u mnie pomidorowa
spadam zaraz do drugiej pracy