reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Czesc Mamusie

Widze ze Dorotka juz spokojna o to gratulacje!!!!!. boze co ja bym nie dala zeby uslyszec juz ze dzidzia zdrowa i ze moge juz spokojnie oddychac .........:-(. no nic ostatni tydzien nerwow... wynikow nie ma:-:)crazy: z kierownikiem nie rozmawialismy bo w piatek jej nie zastalismy ... ale mila pani w recepcji powiedziala ze w poniedzialek lub wtorek juz powinny byc i mam dzwonic codziennie...

tylko mam zakaz od meza dzwonic sama zatem moge wam cos napisac po 16..... czekamy ale cos dzisiaj sie nie czuje za dobrze:-:)-( mam jakies takie klujace bole w podbrzuszu nie wiem stress czy co innego macica sie rozciaga hmmmm:dry:

czekamy na same dobre wiadomosci od Ciebie
moze no spe lyknij,napewno macica sie uspokoi

Super wiadomości, pewnie dziś jest najpiekniejszy dzień w Twoim życiu!!!!!
GRATULACJE!!!! Teraz wszystko będzie już dobrze!

Witam się dziewczyny, dzisiaj mam już lepszy humor i postanowiam pisac a co tam...
Dzięki wszystkim dziewczynom za miłe słowa otucha bo było mi naprawdę ciężko:-(
Cieszę się, ze jesteście....:tak:
Odezwę się później....pa

to dobrze ze humor lepszy

a co do dzisiejszej wiadomosci to rownie piekna jak 22 grudnia kiedy robilam test ciazowy

Witam wszystkie mamy :)) Kiedyś juz zaglądałam na ten wątek ale jakos na tym się skończyło. Mam nadzieje, że tym razem będzie inaczej. Termin mam na 20 wrzesnia. To nasze pierwsze, bardzo wyczekiwane dziecko :)))

Pozdrawiam :))

witaj i pisz owocniej niz wczesniej

Uwaga uwaga

Jestem po usg ............ Będziemy mieli chłopca:tak::tak::tak::tak::tak:

gratki przeogromne Calineczko

zmykam zaraz do pracy
odezwe sie wieczorem
milego dnia

Uwaga uwaga

Jestem po usg ............Będziemy mieli chłopca:tak::tak::tak::tak::tak:

Gratuluję serdecznie:tak::tak::tak::tak:

Moim zdaniem magi najlepiej teraz kiedy jeszcze nie widać brzuszka. We wniosku wpisujesz osoby na utrzymaniu. Generalnie Wasza zdolność kredytowa spada ze wzrostem liczebności rodziny-narazie dochody rozkładają się na 2 osoby. Moim zdaniem macie większe szanse na dostanie kredytu teraz -musicie tylko "ukryć" to,że spodziewacie się dziecka. To beznadziejene,ale takie mamy realia w naszym kochanym kraju,człowiek nie chce, a musi "kombinować". :angry: Formalności trwają jakiś miesiąc najdłużej, także powino się udać. W banku PKO koniecznie zapytajcie o kredyt z dofinansowaniem z budżetu Państwa. Przez 8 lat Państwo pokrywa 50% od odsetek. Co w praktyce wygląda tak,że nie płacicie na przykład 850-900 zł a 550zł przez 8 lat :tak: Dopłata niestety obejmuje tylko 50m kwadratowych dla mieszkania dla domku nie wiem. Taki kredyt oferują tylko banki z udziałem skarbu Państwa czyli PKO BP i PeKaO SA ;-)

She shu nie tylko PKo ma dopłaty, na pewno jeszcze Polbank, my teraz staramy sie w Eurobanku też z dopłatami, rata wychodzi o 300zł niższa, to dal nas dużo, a po 5 latach zawsze można przenieść kredyt, zrezygnować z programu. My teraz nie załapalismy się do Polbanku tam rata w euro wychodziła korzystniej niż rodzina na swoim, ale Polbank jako lider kredytów hipotecznych jest bardzo zasadniczy jeśli chodzi o weryfikacje, nam jeden bank zrobił numer i wpisał nas do BIKu za 45 zł(o których nas nie poinformował i które zostały uregulowane), Analityk Polbanku nie chciał żadnych wyjaśnień:baffled::baffled::baffled:Eurobank dał nam pozytywna weryfikację BIKU, pozytywną dewelopera, teraz tylko kilka dni i będziemy mieć decyzję, stersa ma jedynie, bo ja na l4 od początku, więc na zaświadczeniu z pracy ma, że jestem na l4 od ponad 30 dni, ale nasz doradca finansowy mówi, że to nie powinno mieć znaczenia, no i nasz doradca robi wszystko za nas, więc pracownicy Banku mój brzuszek zobaczą dopiero przy podpisaniu umowy, gdy decyzaj już będzie podjęta;-);-);-)

dzwonilam do warszawy
mam juz wynik dziecko nie jeste zakazone
smialam sie przez lzy jak z ta babką gadalam
dzieki za wszystkie kciuki

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UFFFF no to po nerwach;-);-);-);-)

My zaraz jedziemy do lekarza, Jacke ranbo miał 39,9 i żadnych innych objawów....:-(

Korba i Marja spoznione ale szczere zyczonka wszystkiego najlepszegio na nowej drodze zycia !!!!
Dorotka - Ciesze sie razem z Toba !!!! Przeciez wiesz ze innej opcji nie moglo byc :)
Karolinkare mam nadzieje ze TY tez bedziesz mogla sie cieszyc zdrowymi malenstwami - kciuki mocno zacisniete !!!
Beniaminka gratuluje dziewczynki a Tobie Calineczko synka.

Najpierw nie mialam neta a teraz mnie jakos checi opuscily do pisania... pogoda byle jaka, Kaska ma chyba ADHD :) jak zacznie rozrabiac to konca nie ma :)
Milego dnia brzuchatki !!

reklama
she shu z tymi doplatami od rzadu wcale nie jest kolorowo bo ratki wychodza moze ze 100 zl mniej bo sama bylam napalona na ten projekt rodzina na swoim ... a w rzeczywistosci okazalo sie ze przy pozyczce 100tysi splacic trzeba bedzie okolo 40 wiecej wiec praiwe to samo jak zwykly kredyt ( nawiasem kredyt mil byc na przebudowe garazu o pow 50 m2 na mieszkanie z ogrodem) i na koniec sie nie zdecydowalismy:no:

tutaj macie link Program Rodzina na swoim
Hmm no nie wiem-ja mam taki kredyt i spłacam go już 2 rok, 129 tys rata wychodzi mi 520-530 zł,a po 8 latach mam rozpisane w umowie,że będę spłacała po 830 zł także u mnie to jest 270-280 zł mniej, a to wiele jak dla mnie. Zawsze warto dopytać-porównać itd. Kolega ma kredyt we frankach i był happy przez długi czas do momentu jak złotówka nie padła na łeb na szyję-jest to spore ryzyko z walutami-nie dla mnie przynajmniej. Poza tym znaczenie ma fakt,gdzie magi lub jej mąż mają konto, na które spływa pensja jeśli w PKO to dodatkowy plus dla nich :-p Kredyty to cięzki temat,ale chyba teraz jest najlepszy moment dla magi by się tym zająć bo potem będzie jeszcze gorzej :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry