reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Czesc Mamusie

Widze ze Dorotka juz spokojna o to gratulacje!!!!!. boze co ja bym nie dala zeby uslyszec juz ze dzidzia zdrowa i ze moge juz spokojnie oddychac .........:-(. no nic ostatni tydzien nerwow... wynikow nie ma:-:)crazy: z kierownikiem nie rozmawialismy bo w piatek jej nie zastalismy ... ale mila pani w recepcji powiedziala ze w poniedzialek lub wtorek juz powinny byc i mam dzwonic codziennie...

tylko mam zakaz od meza dzwonic sama zatem moge wam cos napisac po 16..... czekamy ale cos dzisiaj sie nie czuje za dobrze:-:)-( mam jakies takie klujace bole w podbrzuszu nie wiem stress czy co innego macica sie rozciaga hmmmm:dry:

czekamy na same dobre wiadomosci od Ciebie
moze no spe lyknij,napewno macica sie uspokoi

Super wiadomości, pewnie dziś jest najpiekniejszy dzień w Twoim życiu!!!!!
GRATULACJE!!!! Teraz wszystko będzie już dobrze!

Witam się dziewczyny, dzisiaj mam już lepszy humor i postanowiam pisac a co tam...
Dzięki wszystkim dziewczynom za miłe słowa otucha bo było mi naprawdę ciężko:-(
Cieszę się, ze jesteście....:tak:
Odezwę się później....pa

to dobrze ze humor lepszy

a co do dzisiejszej wiadomosci to rownie piekna jak 22 grudnia kiedy robilam test ciazowy

Witam wszystkie mamy :)) Kiedyś juz zaglądałam na ten wątek ale jakos na tym się skończyło. Mam nadzieje, że tym razem będzie inaczej. Termin mam na 20 wrzesnia. To nasze pierwsze, bardzo wyczekiwane dziecko :)))

Pozdrawiam :))

witaj i pisz owocniej niz wczesniej

Uwaga uwaga

Jestem po usg ............ Będziemy mieli chłopca:tak::tak::tak::tak::tak:

gratki przeogromne Calineczko

zmykam zaraz do pracy
odezwe sie wieczorem
milego dnia

Uwaga uwaga

Jestem po usg ............Będziemy mieli chłopca:tak::tak::tak::tak::tak:

Gratuluję serdecznie:tak::tak::tak::tak:

Moim zdaniem magi najlepiej teraz kiedy jeszcze nie widać brzuszka. We wniosku wpisujesz osoby na utrzymaniu. Generalnie Wasza zdolność kredytowa spada ze wzrostem liczebności rodziny-narazie dochody rozkładają się na 2 osoby. Moim zdaniem macie większe szanse na dostanie kredytu teraz -musicie tylko "ukryć" to,że spodziewacie się dziecka. To beznadziejene,ale takie mamy realia w naszym kochanym kraju,człowiek nie chce, a musi "kombinować". :angry: Formalności trwają jakiś miesiąc najdłużej, także powino się udać. W banku PKO koniecznie zapytajcie o kredyt z dofinansowaniem z budżetu Państwa. Przez 8 lat Państwo pokrywa 50% od odsetek. Co w praktyce wygląda tak,że nie płacicie na przykład 850-900 zł a 550zł przez 8 lat :tak: Dopłata niestety obejmuje tylko 50m kwadratowych dla mieszkania dla domku nie wiem. Taki kredyt oferują tylko banki z udziałem skarbu Państwa czyli PKO BP i PeKaO SA ;-)

She shu nie tylko PKo ma dopłaty, na pewno jeszcze Polbank, my teraz staramy sie w Eurobanku też z dopłatami, rata wychodzi o 300zł niższa, to dal nas dużo, a po 5 latach zawsze można przenieść kredyt, zrezygnować z programu. My teraz nie załapalismy się do Polbanku tam rata w euro wychodziła korzystniej niż rodzina na swoim, ale Polbank jako lider kredytów hipotecznych jest bardzo zasadniczy jeśli chodzi o weryfikacje, nam jeden bank zrobił numer i wpisał nas do BIKu za 45 zł(o których nas nie poinformował i które zostały uregulowane), Analityk Polbanku nie chciał żadnych wyjaśnień:baffled::baffled::baffled:Eurobank dał nam pozytywna weryfikację BIKU, pozytywną dewelopera, teraz tylko kilka dni i będziemy mieć decyzję, stersa ma jedynie, bo ja na l4 od początku, więc na zaświadczeniu z pracy ma, że jestem na l4 od ponad 30 dni, ale nasz doradca finansowy mówi, że to nie powinno mieć znaczenia, no i nasz doradca robi wszystko za nas, więc pracownicy Banku mój brzuszek zobaczą dopiero przy podpisaniu umowy, gdy decyzaj już będzie podjęta;-);-);-)

dzwonilam do warszawy
mam juz wynik dziecko nie jeste zakazone
smialam sie przez lzy jak z ta babką gadalam
dzieki za wszystkie kciuki

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UFFFF no to po nerwach;-);-);-);-)

My zaraz jedziemy do lekarza, Jacke ranbo miał 39,9 i żadnych innych objawów....:-(

Korba i Marja spoznione ale szczere zyczonka wszystkiego najlepszegio na nowej drodze zycia !!!!
Dorotka - Ciesze sie razem z Toba !!!! Przeciez wiesz ze innej opcji nie moglo byc :)
Karolinkare mam nadzieje ze TY tez bedziesz mogla sie cieszyc zdrowymi malenstwami - kciuki mocno zacisniete !!!
Beniaminka gratuluje dziewczynki a Tobie Calineczko synka.

Najpierw nie mialam neta a teraz mnie jakos checi opuscily do pisania... pogoda byle jaka, Kaska ma chyba ADHD :) jak zacznie rozrabiac to konca nie ma :)
Milego dnia brzuchatki !!

reklama
she shu z tymi doplatami od rzadu wcale nie jest kolorowo bo ratki wychodza moze ze 100 zl mniej bo sama bylam napalona na ten projekt rodzina na swoim ... a w rzeczywistosci okazalo sie ze przy pozyczce 100tysi splacic trzeba bedzie okolo 40 wiecej wiec praiwe to samo jak zwykly kredyt ( nawiasem kredyt mil byc na przebudowe garazu o pow 50 m2 na mieszkanie z ogrodem) i na koniec sie nie zdecydowalismy:no:

tutaj macie link Program Rodzina na swoim
Hmm no nie wiem-ja mam taki kredyt i spłacam go już 2 rok, 129 tys rata wychodzi mi 520-530 zł,a po 8 latach mam rozpisane w umowie,że będę spłacała po 830 zł także u mnie to jest 270-280 zł mniej, a to wiele jak dla mnie. Zawsze warto dopytać-porównać itd. Kolega ma kredyt we frankach i był happy przez długi czas do momentu jak złotówka nie padła na łeb na szyję-jest to spore ryzyko z walutami-nie dla mnie przynajmniej. Poza tym znaczenie ma fakt,gdzie magi lub jej mąż mają konto, na które spływa pensja jeśli w PKO to dodatkowy plus dla nich :-p Kredyty to cięzki temat,ale chyba teraz jest najlepszy moment dla magi by się tym zająć bo potem będzie jeszcze gorzej :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry