reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

o kurde ale post mialo byc kolorowo ale cos nie wyszlo :-) i do tego z bledem ale wstyd! Nieobecnosci razem sie pisze oczywiscie :-):-):-)

Ja caly weekend bylam poza domem, pogoda super wiec w sobote bylismy nad morzem a wczoraj na obiedzie z moja mama i jej przyjacielem :tak:

Mam problem bowiem od soboty boli mnie zab madrosci rosnie, masakra mecze sie od 3 dni bo boje sie wziasc coklowiek, w domu mialam tylko panadol extra i ibuprom, apteki zamkniete, dzis dopiero ide cos zakupic jak sie ogarne, w dzien to jeszcze do przezycia najgorzej w nocy...

reklama
Witajie dziewczynki po weekendeowej nie obecnosci!

Wreszcie nadrobilam zaleglosci korba i marija gratulacje i duzo szczescia na nowej drodze zycia :)
[B]Dorotka[/B] super sie ciesze ze szczesliwej nowiny :)
[B]Karolinkare[/B] trzymamy kciuki :)

Własnie zapomnialam o szcesliwych pannach mlodych z soboty ... szczescia na nowej drodze zycia!!!

Mój Małż powoli zaczyna się martwić, że jego synuś go nie lubi... Bidulek.
Mój jak położy ręke to też cisza....ale on na to mówi że dzidzia się go boi i ze to dobrze:baffled::szok: wariat....jak to mówi wie kto tu rządzi :-D:-D:-D
Wiesz myślę ze te dzieciaki milkną bo my też zamieramy zeby nasi faceci tylko poczuli te ruchy myślę ze o to chodzi

dzwonilam do warszawy
mam juz wynik dziecko nie jeste zakazone
smialam sie przez lzy jak z ta babką gadalam
dzieki za wszystkie kciuki
Super wiadomości, pewnie dziś jest najpiekniejszy dzień w Twoim życiu!!!!!
GRATULACJE!!!! Teraz wszystko będzie już dobrze!

Witam się dziewczyny, dzisiaj mam już lepszy humor i postanowiam pisac a co tam...
Dzięki wszystkim dziewczynom za miłe słowa otucha bo było mi naprawdę ciężko:-(
Cieszę się, ze jesteście....:tak:
Odezwę się później....pa

Witam wszystkie mamy :)) Kiedyś juz zaglądałam na ten wątek ale jakos na tym się skończyło. Mam nadzieje, że tym razem będzie inaczej. Termin mam na 20 wrzesnia. To nasze pierwsze, bardzo wyczekiwane dziecko :)))

Pozdrawiam :))

Dziewczyny ja tak z innej beczki, czy orientujecie sie czy ciezarna ma szanse na kredyt mieszkaniowy w banku, np. w pko bp ?

Moim zdaniem magi najlepiej teraz kiedy jeszcze nie widać brzuszka. We wniosku wpisujesz osoby na utrzymaniu. Generalnie Wasza zdolność kredytowa spada ze wzrostem liczebności rodziny-narazie dochody rozkładają się na 2 osoby. Moim zdaniem macie większe szanse na dostanie kredytu teraz -musicie tylko "ukryć" to,że spodziewacie się dziecka. To beznadziejene,ale takie mamy realia w naszym kochanym kraju,człowiek nie chce, a musi "kombinować". :angry: Formalności trwają jakiś miesiąc najdłużej, także powino się udać. W banku PKO koniecznie zapytajcie o kredyt z dofinansowaniem z budżetu Państwa. Przez 8 lat Państwo pokrywa 50% od odsetek. Co w praktyce wygląda tak,że nie płacicie na przykład 850-900 zł a 550zł przez 8 lat :tak: Dopłata niestety obejmuje tylko 50m kwadratowych dla mieszkania dla domku nie wiem. Taki kredyt oferują tylko banki z udziałem skarbu Państwa czyli PKO BP i PeKaO SA ;-)

Beniaminka-gratuluję Córci-to cudownie,że spełniją się marzenia kolejnej z nas.
Dorotka- również się cieszę z dobrych wieści
Karolinkare-ściskam cały czas kciuki
Kasiona- biedulka mnie wychodziły jeden po drugim w liceum-masakra. A w piatek miałam leczone dwie ósemki-buzia rozdziawiona na maksa i pęknięte usta w kąciku bo leczenie tego cholerstwa wymaga zagłębienia się do samego niemal gardła przecież.
Kasfree-witam serdecznie i zachęcam do pisania

Ostatnia edycja:
Korba z niecierpliwością czekam na zdjątka z tego najpiękniejszego dnia!!:-D:-D:-D
AsiuN nasz stary w kontekście wymiany to nie myśli o odmianie i nowych wrażeniach tylko z przerażeniem pyta czy ja rzeczywiście już myslę o trzecim bąblu??:-p:-p:-p:rofl2::-D
Dorotko bardzo się cieszę twoim szczęściem a Karolinkare i ty w krótce będziesz równie uradowana co Dorotka!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak:a co do tych kłujek to ja też tak mam:dry::baffled:i takie jeszcze ciągoty w dół:-:)crazy:
sylwia781122 nie przejmuj się brakiem ruchów z pewnością nadejdą niebawem ja chyba dopiero dzisiaj w nocy cosik poczułam ale jeszcze leciutkkie takie a to moja 2 ciąża tylko ,że też mam tłuszczu dużo i tłumaczę sobie że młoda nie ma takiej mocy żeby się przez ten tłuszcz przekopać!!:-p:rofl2::-)

Moim zdaniem magi najlepiej teraz kiedy jeszcze nie widać brzuszka. We wniosku wpisujesz osoby na utrzymaniu. Generalnie Wasza zdolność kredytowa spada ze wzrostem liczebności rodziny-narazie dochody rozkładają się na 2 osoby. Moim zdaniem macie większe szanse na dostanie kredytu teraz -musicie tylko "ukryć" to,że spodziewacie się dziecka. To beznadziejene,ale takie mamy realia w naszym kochanym kraju,człowiek nie chce, a musi "kombinować". :angry: Formalności trwają jakiś miesiąc najdłużej, także powino się udać. W banku PKO koniecznie zapytajcie o kredyt z dofinansowaniem z budżetu Państwa. Przez 8 lat Państwo pokrywa 50% od odsetek. Co w praktyce wygląda tak,że nie płacicie na przykład 850-900 zł a 550zł przez 8 lat :tak: Dopłata niestety obejmuje tylko 50m kwadratowych dla mieszkania dla domku nie wiem. Taki kredyt oferują tylko banki z udziałem skarbu Państwa czyli PKO BP i PeKaO SA ;-)

Kasiona- biedulka mnie wychodziły jeden po drugim w liceum-masakra. A w piatek miałam leczone dwie ósemki-buzia rozdziawiona na maksa i pęknięte usta w kąciku bo leczenie tego cholerstwa wymaga zagłębienia się do samego niemal gardła przecież.

she shu z tymi doplatami od rzadu wcale nie jest kolorowo bo ratki wychodza moze ze 100 zl mniej bo sama bylam napalona na ten projekt rodzina na swoim ... a w rzeczywistosci okazalo sie ze przy pozyczce 100tysi splacic trzeba bedzie okolo 40 wiecej wiec praiwe to samo jak zwykly kredyt ( nawiasem kredyt mil byc na przebudowe garazu o pow 50 m2 na mieszkanie z ogrodem) i na koniec sie nie zdecydowalismy:no:

tutaj macie link Program Rodzina na swoim

she shu z tymi doplatami od rzadu wcale nie jest kolorowo bo ratki wychodza moze ze 100 zl mniej bo sama bylam napalona na ten projekt rodzina na swoim ... a w rzeczywistosci okazalo sie ze przy pozyczce 100tysi splacic trzeba bedzie okolo 40 wiecej wiec praiwe to samo jak zwykly kredyt ( nawiasem kredyt mil byc na przebudowe garazu o pow 50 m2 na mieszkanie z ogrodem) i na koniec sie nie zdecydowalismy:no:

tutaj macie link Program Rodzina na swoim

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. My sie nie kwalifikujemy na kredyt z doplatami niestety :( z tym ukrywaniem to tez tak nie do konca bo mieszkamy w małej miescinie i babki z banku znaja mnie z widzenia, wiec ukryc sie nie da na dłuzsza mete. Poprostu spróbuje nic nie mówić jak nie bede pytana ;) i juz, albo sie uda albo nie. Narazie zbieram informacje bo i tak nie wiemy na 100% czy załapiemy sie na to mieszkanie na które mamy chrapke :)

reklama
Do góry