reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

dziendobry dziewczynki... mam pytanko bo w sumie przez cale te czekanie na wyniki i na amnio calkiem zaniedbalam morfologie i mocz nawet krzywej cukrowej czy jak to sie nazywa nie mam zrobionej.... sluchajcie powinnam to robic w miedzyczasie oczekiwan bo z tego wszystkiego nie pytalam zadnego z 5 lekarzy ktorych mnie ogladalo.....??

Hmm może warto żebyś któregoś zapytała albo zrobiła sobie chociaż morfologię i mocz...

reklama
Witam:) Pogoda piękna, sloneczeko swieci i ani jednej chmurki na niebie:)
Gratuluje wczorajszych udanych wizyt i poznanych płci:).
Ja umówiłam się do ginka na wtorek popołudniu i może uda mi sie poznac płeć maluszka:)
msdracula gratuluje napisanej pracy i zazdroszcze, ze masz to już za sobą:)
Miłego dnia

no to moze jutro rano pojade zrobic sobie badanie krwi i mocz tak dla wlasnego spokoju............ :tak:
wszystkim mamom gratuluje wizyt i poznania plci .......:-)

no to moze jutro rano pojade zrobic sobie badanie krwi i mocz tak dla wlasnego spokoju............ :tak:

myslę że to nie głupi pomysł wiesz ja mam co miesiąc wizyte i na kazdą mam mieć badanie zrobione a ta glukoze to chyba najwczesniej od 26 tc sie robi chyba że z wywiadu w rodzinie była cukrzyca to ponoc dają wcześniej ale nie wiem ile z tego prawdy....

a gdzie chodzisz do lekarza bo widze że jesteś z gdyni...ja chodzę do gamety niedawno ja otworzyli...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
grtuluje :)

gratuluję :) pozycja miednicowa to jest chtba do porodu przodem nogmi bedzie wychodzić ...tak mi się wydaje że to to moja siostra miała tak rodziła 10 lat temu ale wcale nie cc tylko siłami natury i to był szok jak sie darła a oni jej kazali tak urodzić nawet nie zaproponowali jej cc ..

z tego co wiem to pozycja miednicowa jest wskazaniem do cc tylko podczas pierwszego porodu, ale przecież jest jeszcze mnóstwo czasu do tego żeby maleństwo się obróciło, często dopiero koło 35 tygodnia przybiera prawidłową pozycję do porodu, czyli główką w dół :) nie ma co się martwić na zapas

dziendobry dziewczynki... mam pytanko bo w sumie przez cale te czekanie na wyniki i na amnio calkiem zaniedbalam morfologie i mocz nawet krzywej cukrowej czy jak to sie nazywa nie mam zrobionej.... sluchajcie powinnam to robic w miedzyczasie oczekiwan bo z tego wszystkiego nie pytalam zadnego z 5 lekarzy ktorych mnie ogladalo.....??

morfologie na pewno warto zrobić, bo anemia może być niebezpieczna, a krzywej ja nie miałam robionej...miałam tylko zwykła glukozę na czczo, a po co się robi tą krzywą? i wszyscy muszą ją robić?

Dziękuję za gratulacje :)

Mój brzuch przybierał wczoraj dziwne kształty, dzidzia tak się wierciła, że co chwilę w innym miejscy było widać takie wybrzuszenie :)

Witam przy kawci!
Gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i poznania płci maluszków.
Za mną straszna noc. Od tej porąbanej pogody pół nocy wyłam z bólu bo tak mnie wszystkie stawy bolały. Tak mi cholernie trudno wytrzymać bez tramalu. Czasem mnie nachodzą myśli czy ja wytrzymam wszystkie obowiązki mamusi. Strasznie pragneliśmy dziecka a ja teraz zastanawiam sie czy będe dobrą mamusią, co będzie jak przyjdą takie dni gdzie boli mocno. Boje się bardzo co będzie.
Sorrki że ja tak smętne od rana ale musiałam sie wygadać bo ciężko mi.

Witam!
Gratuluje dziewczyny wizyt i poznania płci!
Justynka, Ty mówisz ze masz cisnienie nieboszczyka? A ja to juz nie wiem do jakiej kategorii moje mam podpiać, ostatnio mam 96/53, 80/52...Ja musze mierzyc czesto, bo kiedys mialam wysokie i gin sie przyczepił ze trza kontrolować...
Betii, to pewnie maluszek daje Ci znaki ;)

myszka byłam na Twoim blogu... ale cuuuda robisz... dusza artysty...

Dziękować:-D:-D:-D

Witam dziewczęta przedpołudniowo (bo to już chyba nie bardzo porannie), jakaś taka jestem dziś rozlazła, chyba też muszę kawkę.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci:-), też bym już chciała wiedzieć...tyle mam pomysłów na butki, śpiworki, czapeczki że aż mnie świerzbi żeby zacząć coś dziergać, ale nie wiem jakie kolorki będą dobre....no nic, nauka cierpliwości:baffled:. Buźki i miłego dnia Wam i brzuszkom życzę

reklama
skrzat910 mysle ze wszystkie z nas maja chwile zwatpienia..nie martw sie, bo jestem pewna ze bedziesz super mamusia :)

Dzien dobry ja tez witam przy kawce, swoja droga to pozne te kawki u nas hehe

Do góry