reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

cześć Kwiatuszki!
no i zapowiadali 7 stopni a tu cudna pogoda.. :-) humorek mi dziś tym bardziej dopisuje, bo mam wreszcie krótkie włoski... zrobiłyśmy wczoraj drastyczne cięcie.. ;-D M nie był zadowolony, ale już mu troszkę przeszło i nawet powiedział, ze mu się podoba.. no cóż.. miałam ochotę na odmiane i zrobiłam co chciałam.. aaaa... i muszę się pochwalić... zaczęłam badania do pracy.. teraz potrzeba mi samozaparcia a przede wszystkim konsekwencji.. zobaczymy czy to sie da zrobić.. :-D byłam dziś na spacerku z Maluszkiem kuzynki i powiem, że godzinka dala mi tak w tyłek, ze teraz padam... co to będzie potem ??? :-)

reklama
A mnie tak wzięło na spanie że chyba zaraz zasnę i wiecie co miśka moja chyba ma czkawkę bo czuję co chwila to musi byc pierwsza odczywalna przeze mnie czkawka :-) miłe to bardzo. miłego popołudnia

Potem to będziesz się cieszyć jak ktoś na chwile zajmnie się Twoim maleństwem :-) Widzę że jest mały postęp w pracy... gratuluję

a dziękuję, dziękuję... :-) jutro może wybiorę się na uczelnię po jakieś materiały to może to mnie zmobilizuje.. temat mam ciekawy, więc jest szansa, ze mnie wciągnie.. :-) nikła, bo nikła, ale zawsze... taki leniuszek się ze mnie zrobił, ze szok:szok:
wczoraj mi się łezka w oku zakręciła jak wychodziłam z pracy... pewnie ostatni raz się spotkaliśmy w takim gronie... :-( Boziu jakie to przykre...

Witam się z kawką :tak::tak:

Małe zakupy zrobione bo jutro na urodzinki idziemy :-):-) z czego bardzo sie cieszę

Pogoda taka troche nie pewna tzn o wiele cieplej ale i tak to słoneczko grzeje tak sobie , żeby nie powiedzieć , że w ogóle :-p

Witam słonecznie i gratuluje dobrych wieści i poznania płci :D Ja byłam u fryzjera bo dzis o 15 mam zdjecia probne :D I w gratisie zrobiła mi makijaż :) Jak przyszlam do domku to moj stwierdzil kurcze ale ślicznotka hehe a ja mu mówie zapamietaj bo jutro juz tak nie bedzie :) A on pyta dlaczego czy Patrycja sie obraziła ,że mnie jutro nie umaluje :) I sie uśmiałam tak ,że aż maluszek fikał jak nie wiem :) Kasias ja tez mam wizyte na wtorek więc będziemy razem poznawały płeć :) Powiem wam ,że nawet moja mama już zaczeła mówić w rodzaju męskim do maleństwa :) No ale zobaczymy. Oj kucharz w kuchni siedzi i właśnie robi krem grzybowy na jutro i tak cudnie mi tu pachnie ,że chyba zwariuje zaraz :)

najakiej wysokości odczuwacie swoje pociechy? mi poniżej pępka albo nieraz ciut wyżej uczucie jakby pękał tam balon,nie wiem czy to to ale mam nadzieję że to takie początki :)
Ja różnie raz maluszek jest całkiem nisko raz prawie pod pępkiem mnie kopnie.
Najlepsze jest to że czasem czuję mojego dzidolka pod ręką jako taką twardą kulkę która się przemieszcza a jak ją dotknę to mi sprzedaje mega kopniaka abym miała pewność że to na pewno moje maleństwo.Nawet T. wczoraj poczuł tą twarda kulkę którą nazywamy mango bo takiej wielkosci mniej więcej jest dzidolek :)

Pysia niestety z tym paszportem to nie takie proste, bo nie można nikogo upowaznić do złożenia wniosku, a ze zgodą nie powinno być problemu, nawet jak ojciec bedzie robił jakies problemy to sąd i tak sie zgodzi, przynajmniej u nas tak jest i w sumie ta zgoda na poszport to tylko formalność, a ile te dziecko ma lat? jeśli moge zapytac?
Mała ma 4 latka niecałe
Wniosek siostra złożyła o zgodę na paszport do sądu a że z przyczyn od niej nie zależnych nie mogła czekać na wynik sprawy i sama złożyć wniosek na paszport już z wyrokiem sądu zastępującym zgodę ojca na wyrobienie paszportu ja jestem upoważniona notarialnie do wszelkich działań w jej imieniu zobaczymy co z tego wyjdzie

Wtor ułożył się w pozycji miednicowej (czy jakoś tak) i tak nie wiem co to znaczy ale lekarz powiedział że jak się nie odwróci to będzie CC...
Ja w 1 ciąży też miałam źle ułożonego malucha ale w szkole rodzenia położna poleciła mi kilka ćwiczeń pomagających maluszkowi się obrócić i ten ostatni miesiąc przed porodem dzielnie je wykonywałam i jak przyszło co do czego urodził się główką w dół siłami natury wiec jeszcze masz czas i nadzieję na poród naturalny.
Niestety nie pamiętam już tych ćwiczeń tak bym ci dała wskazówki :(

Gratuluje wam udanych wizyt i poznania płci maluszków.

reklama
Ja w 1 ciąży też miałam źle ułożonego malucha ale w szkole rodzenia położna poleciła mi kilka ćwiczeń pomagających maluszkowi się obrócić i ten ostatni miesiąc przed porodem dzielnie je wykonywałam i jak przyszło co do czego urodził się główką w dół siłami natury wiec jeszcze masz czas i nadzieję na poród naturalny.
Niestety nie pamiętam już tych ćwiczeń tak bym ci dała wskazówki :(

Gratuluje wam udanych wizyt i poznania płci maluszków.

Podobno są jakieś ćwiczenia ale lekarz narazie kazał czekać i nie panikować bo ma jeszcze czas... najważniejsze żeby on był zdrowy

Do góry