reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
kerna nie strasz :)) bo my akurat bardzo chcieliśmy córcie :)) mam mnóstwo ciuszków po małej a że jestem zakupoholiczką to z racji ilosc mała nie zdążyła ich zniszczć do tego zabawki... wiec przez najbliższe pare lat nie bedzie wielkieo wydatu z racji 2 dzieci a jak urodziłabym siusiaczka to wszystko trzebabyło by kupywać....
mam tak samo kochana:-)
witaj

Karolinkare daj znac jak cos bedziesz wiedziec

ja dzonilam do warszawki do instytutu o wyniki ,ale powiedziala ze za wszesnie i zebym dzwonila dopiero w poniedzialek kolo 14

spadam niedlugo do pracy
milego dnia
dorotko trzymam kciuki nieustannie
Cześć dziewczynki. Dziękuję bardzo za miłe powitanie:-). Byłam dziś na wizycie u ginka i trochę mi spokojniej, bo powiedział że wszystko w porządku i wyniki też dobre. Zmarzłam okropnie w drodze powrotnej, bo pogoda u nas to dziś bardzo wiele do życzenia pozostawia- leje i wieje mimo, że słoneczko niby świeci....hm...chyba nici ze spacerku.
Już się nie mogę doczekać tego usg, a mam dopiero 6go maja.Chciałabym już wiedzieć czy wszystko ok z maluszkiem, bo ciągle nie czuję ruchów a to już 18 tydzień. Lekarz mówi że jest ok, a ja nie wiem, chciałabym poczuć malucha i wiedzieć że u niego wszystko dobrze czy któraś z was czekała tak długo?
I jeszcze jedno pytanko- bierzecie jakieś witaminki? bo jak zapytałam lekarza to powiedział że nie potrzebuję, bo wyniki dobre ale jak chcę to mogę. No i tak sobie pomyślałam że na tym przednówku to witaminek mało, dzidziuś też potrzebuje, więco może bym cosik brała, tylko co? powiedzcie co dobre...
Witaj myszko na forum, ja tez mialam dobre wyniki, ale po przeziebieniu jednak musialam brac witaminki i teraz biore falvit mama
Ponoć na lewym boku jest najbardziej korzystnie a ja co się w nocy przebudzę to leżę na plecach co jest najmniej dla dzidzi korzystne ehhh.Paranoja jakaś...
No ale przecież nie mam wpływu na to, zasypiam na boku a i tak się przekręcam na plecy we śnie i tak w kółko.
Ja również kupuję Falvit Mama porównałam skład witaminek dla ciężarnych oraz cenę i wole Falvit bo po co przepłacać za inny suplement o podobnych właściwościach a sporo droższy.
własnie teraz też tak mam z tym spaniem, az sie budze jak leże na plecach i mam wyrzuty sumienia, ze mogłam zaszkodzic dzidzi czy cos. ale raczej nie ma co świrować.
Ja też zasypiam na boku a budzę sięna plecach:sorry2: Ale póki co mam tak mały brzuch, że nie przeszkadza mi spanie na plechach...raz obudziłam się na brzuchu:szok::szok: ale to było w tamtym miesiacu:baffled::baffled:
Na pewno jak brzuszek będzie pokaźny to choćby nie wiem co i tak nie będizemy spać na pleckach;-);-)
A mi ginka mowiła, żebym sobie kupiła witaminki, bo teraz nie ma tyle owoców i warzyw. A ja jej powiedziałąm, że na brak nie narzekam no i poczekamy na wyniki krwi. Póki co to po co łykać jak nie wiadomo czy konieczne:-)
hehe tak własnie jest
No wiesz ona mi pwoeidziala ze cisnie tego genetyka co wykonuje badania ale dopiero teraz maja wyniki tych kobiet co czekaja juz 4 tyg........ masakra ja to odbieram jakby oni nie byli swiadomi jak bardzo "czas " w moim przypadku jest najwazniejszy......ehhhhh
no to sie w głowie nie miesci, tyle stresu dla ciezarnej!!!:wściekła/y:
Witam! kurcze nie dam rady nadrobić tylu zaległości, ale postaram się doczytać chociaż ostatnie strony. U mnie wszystko w porządku i praca mgr wreszcie złozona w dziekanacie. Normalnie pękam z dumy. Teraz mogę siedzieć spokojnie na BB :-D
wielkie gratki, jestem dumna z Ciebie Matko-Polko:-)
Witam dziewczyny ja już też po wizycie.
Ja niestety jeszcze nie wiem co to będzie. Nie chciał mówić za wcześnie.
Dalej mam L-4.
Z dzidzią wszystko ok. ale po raz kolejny wychodzi, że jest ciut mniejsza o jakiś tydzień ale to norma. Tak jak ja sama przypuszczałam.
Ale wszystko ok nawet wymiarów nie pamiętam bo tak byłam zakręcona. Za dużo pytań miałam.
Dostałam skierowanie na to toxo i jeszcze i inne badania oprócz standartu mocz, krew, to jeszcze HBS,WSR,HCV.
No ale ze mną nie za bardzo oki. Ciut się zaczęłam bać. Pobolewa mnie brzuch i nie stety przy badania normalnym okazało się, że szyjka jest oki ale plamie. Po usg stwierdził, że dzidziuś niziutko główką odwrócony ale ruchliwy.
Czyli Kerna to tak jak u Ciebie a czy Tobie coś przepisał?
No i ten nieszczęsny mięśniak nie rośnie na szczęście dzidziusiowi nie zagraża ale jest tuż pod łożyskiem i niestety łożysko może się za wcześnie odklejać. Przepisał w razie czego tabletki gdybym zaczęła krwawić. Bardzo dużo leżeć i odpoczywać nic ciężkiego nie nosić.
No i badania penatr. oki. Nastepne badania penat. mam 05.05.
Odpoczywaj kobieto koniecznie:tak:
Witam się :)
kerna me gratulacje :)
Dopiero po łebkach nadrobiłam wasze posty, dobrze że jutro piątek bo już mi wsio siada - nawet nerwy. Wystarczy że w robocie się mnie czepiają a ja od razu ryczec chcę, bo do tej pory powstrzymywałam się i jakoś sie udawało a teraz? To bym rykła jak głupia i zalała się łzami.
Już nawet nie chce mi sie pisac bo bym codzień musiała się wam żalić.
Nawet młoda dziś powiedziała, że ona rozglądnie się jednak za inną pracą bo nie chcę nawabić się tu choroby psychicznej.

N0o dziewczyny poza tym dzidzia kopie słodko :)
Moje dzieci to istne wulkany energii, po 10 razy im mówić i nie dociera, ja nie wiem jak małe się urodzi bo oni nie potrafią być cicho. Chyba że śpią :/ Ciężko z tym będzie :/
Gaja no nie miesci mi sie to w moim rozumowaniu, odpocznij jesli tylko możesz.
laseczki wpadam pochwalić się że
mamy Córeńkę
jesteśmy mega szczęśliwi
nasza upragniona,wymarzona lalunia:)))
no to płynę w róż Mamuśki:))))

jak tylko ogarnę moich chłopaków
zabieram się za czytanie co u Was

buziaki:-):laugh2::-D:happy:
WSPANIALE:-) GRATULACJE
No ewidentnie macie wszystkie rację z tą mą pracą i ja też to wiem ale człowiek taki głupi że aż boli.
I na macierzyńskim raczej za inną się rozejrzę , chyba że długooo nie będę chciała w ogóle do pracy wracać bo jak to z 3 dzieci i bez autka rozwiązać??? No i kwestia przedszkola bo nadal nie wiem czy Ola sie dostała - prawdopodobnie w maju będę cos wiedzieć.
no widzisz, a jednak jestes zmeczona
będziemy mieli synka Piotrusia waży prawie pół kilograma i 25 cm długi zdrów jak ryba
wspaniale rownież wielkie gratki:-)
gizela rowniez gratuluje syneczka:-)

Pati gratuluję córeczki:-), a Tobie lilula sunusia:-). Fajnie, że już znacie płeć. Ja też chce....No i możecie już buszować po sklepach:tak::tak:

Beti
jeśli chodzi o Twoje pytanko, to nie pomogę, bo ja jeszcze nie czuję maluszka, chociaż bardzo bym chciała.

Kolorowych snów, do juterka

Ostatnia edycja:
Beti to mogą być początki ruchów maleństwa ja na początku czułam tak w podbrzuszu tak po bokach a teraz tak na wysokości pępka zależy gdzie kopnie jeżeli ten balonik się będzie powtarzał codziennie to już możesz być pewna ja poczułam pierwszy raz wieczorem jak się położyłam jakoś ok 18 tygodnia i wtedy było kilka dni ciszy nic się nie ruszało a potem jak już zaczęło to odczuwałam maleństwo codziennie raz mocniej raz słabiej teraz jak kopie to czasami tak mocno że brzuszek się unosi

reklama
Kasialle, mam pytanie do Ciebie, jak długo Twój maluszek tęsknil za smoczkiem. U mnie 3 dzień odwyku i wydaje mi się że przestaje mu go brakować...Mam nadzieję, że szybko zapomni, i tak znosi to bardzo dzielnie, tylko wszyscy wkoło mnie dołują, że znęcam się nad dzieckiem tzn. mama i teściowa, ale ja wiem swoje :-) dobrze, że chociaż mąż popiera moją decyzję..

Olgadom Praktycznie jeden dzień i jedną noc. Potem myślę że już nie tęsknił. Ale on tylko zasypiał ze smokiem i w nocy miał go jako pocieszyciela. Także drugą noc przespał już całą i w podczas dziennej drzemki też już było OK. A mamy i teściowej nie słuchaj to dla jego dobra jest i tyle. Teraz już nie możesz się poddac bo malec będzie zdezorientowany i będzie jeszcze gorzej.

Do góry