reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

a ja już mam synka i też nie obraziłabym się z córeczki. Mi ginka wspomniała że może byc dziewczynka w 13 tygodniu także nie bardzo z tej informacji robię sobie nadzieję. A teraz idę na USG we wtorek i będzie to 21tc więc nie dopuszczam informacji że może nie byc widac :-D:-):-D:-)
no wlasnie to juz bedzie czas na nast, wizycie (22tydz.) kiedy ginek musi u mnie cos zobaczyc!!:wściekła/y:i nie bedzie mi sadzil tekstów w stylu: jak sie urodzi to Pani zobaczy:wściekła/y:

reklama
asiek1000 nie dziwię się że tatuś szaleje za swoją córeczką... jest taka słodziutka ale w oczkach widać że to mały łobuziak :-)
no własnie ona bardzo grzeczna jest ma tak od małego więc wszyscy znajomi mówią nam że drugie da popalić :)) niunia ładnie się sama soba zajmuje ja mam na wszystko czas....

Dzien dobry , jak wczoraj wrocilam od lekarza to bylam tak zmeczona , ze padlam jak mucha, wydaje mi sie ze nerwy puscily. Wiec z fasolem wszystko ok, serduszko bije mocno, tygodniowo na 17 tydz. i 6 dzien, nast. wizyta za tydzien i mam kontrolowac cisnienie 3x dziennie, bo mam ciut za wysokie i jezeli bedzie takie dalej to byc moze dostane leki
Dziewczyny czy jak pojde i poprosze w przychodni, to panie beda mi mierzyc cisnienie? bo nie mam cisnieniomierza a z kaska tez nie za bardzo , zeby teraz kupic
tak jak dziewczyny piszą, nie powinno być z tym problemów;-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie... pomogło mi... w nocy spałam może 3 godziny a resztę czasu siedziałam i płakałami myślałam i jak głupia pisałam smsy do męża (chociaż wiedziałam że odczyta dopiero rano). Podjeliśmy decyzje co do przyszłości... dzisiaj jestem w pracy i ledwo siedzę jestem nieprzytona i chyba będę zmuszona wypić kawę ale teraz przynajmniej widzę świateło w tunelu bo przecież nie może być cały czas źle

No Misia dbaj o siebie, rzeczywiście 3 godz. to trochę mało snu. Choć wiem, co czujesz. Jak byłam w pierwszej ciąży mój Mąż wyjechał do pracy tylko na miesiąc, a ja na głowę dostawałam:crazy:jak nie mogłam spać to dobra lekka książka była moim wyciszaczem i działało;-);-);-);-)

Ja spadek kondycji fizycznej, jakoś mnie mdli, może z głodu nie wiem...zaraz mi się ziemniaki ugotują to zjem obiadek i odpocznę trochę;-);-)a poza tym znów lenia dostałam, nic mi się nie chce:sorry:a tu drugi trymestr i teoretyczny przypływ energii..no i gdzież on?:sorry:może to rzeczywiście ciśnienie, ale dzis czuję się jak w pierwszym trymestrze, mimo że noc całą Jacek przespał i obudził się dopiero o 7;20...

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

asiek chodze na wizyty na nfz, ale ta odzywka doktorka to akurat na prywatnej wizycie byla :(. zaraz mu jednak odpalilam, ze to nie sredniowiecze chyba....

Witam, ja dzisiaj w kiepskim humorze, zaczęło się od tego,że śniła mi się kłótnia z partnerką mojego ojca, której niecierpie, a później mama dobiła mnie na skypie:wściekła/y:, normalnie mam dosc, najchętniej przespałabym cały dzisiejszy dzień, bo tylko płakać mi się chce:-(
Przepraszam, że tak się Wam wyżalam....
Nadrobie Wasze posty moze wieczorkiem, jak mi sie humorek poprawi, bo narazie czuje sie beznadziejnie i głupio mi ryczeć, bo wiem ,że dzidzius siedzi w brzuszku i przejmuje mój podły nastrój....:-:)-:)-(

asiek1000 ja tez raczej wolałbym druga córeczkę, sama nie wiem czemu, może jakos łatwiej by sie razem wychowywały? Ale małż bardzo liczy na synka.

to tak jak u mnie ja wole córę mój syna bo coreczkę już ma :) i też juz tak na syna nastawiony,że boję sie jak będzie dziewczynka hehehe ;)

witam piatkowo............ jejeu ale dzisaij dzien... jakis kapec ze mnie woogle spac nie moglam w nocy ....no masakra w wczoraj to mialam jakies dziwne bole brzucha takie klucia ze oj az musialam lezec caly wieczor.......... dzisiaj wizytka u kolejnej Pani dr ciekawe co nam powiem .... specjalista od blizniakow polecony z Warszawy........:)

powodzonka na wizytce :) ja ostatnio chyba dziś w nocy albo wczoraj wieczorem miałam taki dziwny ból podbrzusza że nie wiedziałam co mam zrobić ale tak jak momentalnie przyszło tak szybko przeszło a ja nie wiem od czego...

no troszkę pospałam,powiem wam płucze te gardło rumiankiem i tak mi się wydaje ze coś troszkę czuje ulge nawet usnęłam ale i tak jak oddychałam bunią to obudził mnie ból no ale wole tak niż nie spać całą noc na noc zrobię też szklankę tego rumianku jak mnie weżmie ból to wstane i popuczę bo na moment po płukaniu taka ulga :)
jej u nas tragedia wieje tak że wszystko na budowie im lata masakra rano tak nie było..dobrze ze nie muszę nigdzie iść :)

Betii, na zapalenia wszelkie do płukania gardła, dobra jest tez szałwia ;)
Karolinkare, to powodzenia kochana!
Justyna, głowa do góry, bedzie dobrze!
A ja dzis taka jakas przybita jestem, samopoczucie do duszy normalnie. Tak mnie nosi z nerwów ze az sie pokłóciłam z moim, nim wyszedł do pracy.
Zmierzyłam sobie cisnienie bo cos nie teges sie czuje, no i wyszło 76/57 masakra jakas. Chyba druga kawke sobie walne.

A co do spania w nocy, to tez od kilku dni mam tak ze sie budze czesto i potem zasnac nie moge. Ja zawsze taki susełek byłam, w nocy to mozna było mnie wyniesc i nic , spałam jak zabita. Odkad jestem w ciazy to chodze spac o 24.00 a budze sie skoro świt i potem tylko drzemie, dopóki nie wstane.

Ostatnia edycja:
reklama
Betii, na zapalenia wszelkie do płukania gardła, dobra jest tez szałwia ;)
Karolinkare, to powodzenia kochana!
Justyna, głowa do góry, bedzie dobrze!
A ja dzis taka jakas przybita jestem, samopoczucie do duszy normalnie. Tak mnie nosi z nerwów ze az sie pokłóciłam z moim, nim wyszedł do pracy.
Zmierzyłam sobie cisnienie bo cos nie teges sie czuje, no i wyszło 76/57 masakra jakas. Chyba druga kawke sobie walne.

tak ja wiem ale jak rano byłam w sklepie to kupiłam rumianek bo szłwi nie było a nawet nie wiem czy w normalnym sklepie dostane czy tylko w aptece...no ale widzę że po rumianku powoli jest efekt ięc będę płukać co 2 godz :) i smak lepszy niż woda z solą albo sodą fuj fuj :)

Do góry