reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hej mamusie.
Dawno tu nie zaglądałam... nawet nie wiem, czy jestem w stanie nadrobić to co naskrobałyście w tym czasie? pewnie nie, może ktoś będzie uprzejmy streścić ważne informacje...
Dorotka.1 i karolinkare - mam nadzieję, że Wasze sprawy wyglądają lepiej...

Ja byłam dziś u gina, wszystko jest ok (morfologia i mocz), ciśnienie nadal trupie, waga prawie nie drgnęła ;-) ale lekarz mówi, że jeszcze mam czas i jeśli przytyję ok. 6kg to w ogóle będzie "miodzio" i więcej absolutnie nie trzeba.
Dziś nie miałam USG, za to pierwszy raz słuchałam detektorem tętna serduszka mojego Maleństwa :-D zasuwa jak trzeba, oczywiście się wzruszyłam ;-) a za 2 tygodnie mamy zaplanowane USG połówkowe :-)
Od kilku tygodni mam porośnięty obfitym meszkiem brzuch, widzę lekki zarys linea nigra :tak: (jestem blondynką, więc u mnie to wszystko słabo widać), no i odczuwam już wyraźne i regularne ruchy Dzidziorka - w taki sposób czuję je właściwie od dnia ukończenia 18tc.
Od paru dni zauważyłam też, że coś mi się czasem sączy z sutków (tzn. odnajduję zaschnięte plamki na koszuli nocnej) - a więc zaczęło się ;) i znów mi ok. 2 cm przy było w obwodzie w biuście i chyba muszę się przymierzyć do większego stanika...
Spanie (czy nawet leżenie) na plecach jest już niemożliwe, bo czuję straszny dyskomfort w brzuchu - zostają mi więc tylko dwa boki, ale od niedawna bolą mnie biodra po całej nocy; próbuję spania z poduszką między nogami (wyczytane w książce, ale nie zawsze pomaga).
Nie wspomnę nawet o tym, że zaczynam mieć problemy z takimi sprawami jak pedicure czy nawet zakładaniem/zdejmowaniem skarpetek ;) depilacją tu i ówdzie... strasznie szybko się też męczę, czymkolwiek, mam też zawroty głowy, ale to kwestia ciśnienia.
Za miesiąc czeka mnie glukoza z obciążeniem :baffled: ale cóż, można znieść to wszystko, po to żeby później tulić dzieciątko w ramionach... :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Hej mamusie.

Od kilku tygodni mam porośnięty obfitym meszkiem brzuch, widzę lekki zarys linea nigra :tak: (jestem blondynką, więc u mnie to wszystko słabo widać), no i odczuwam już wyraźne i regularne ruchy Dzidziorka - w taki sposób czuję je właściwie od dnia ukończenia 18tc.
Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Ja własnie tez tak mam "porosniety" brzuchol...z tym ze ja jestem brunetka i widac dosyc, dosyc. Czy to jest normalny stan?

Obawy co do wychowania dziecka , kasy i w ogole czy damy rade mam średnio raz na tydzien :no: i mój mąz ma mnie wtedy dosyc bo marudze okrutnie a on nalezy do tych bardzo duzych optymistów co czasami mnie wkurza a czasami pomaga

A to takie normalne zjawisko , ze brzuszek jest pokryty meszkiem ? bo u mnie tez tak jakos wyszlo i troche się dziwiłam :szok: ale skoro nie jestem jedyna to ok

Spanie w nocy nawet ok poza tym ,że budze sie co dwie trzy godziny i wtedy trzeba odwiedzić toaletę napic sie wody bo sucho w ustach no i gorąco mi w nocy a ja przeciez taki zmarzluch bylam

Tez szybko sie męcze

jej ale dziś cisza na forumku .... ja właśnie przygotowałam do kolacji a mój zadzwonił że będzie za godzinę buuuuuuu juz bym chciała żeby był w domku bo nudno....a głodna jestem ale poczekam bo samemu to jakoś jedzenie mi nie wchodzi :)

ja szperam po necie i szukam ciuszków, bo mamy 1 maja wesele i nie mam koszuli dla małego...no i tak ślęczę i szperam i suzkam. A wolałabym używaną bo kasy brak:sorry::sorry: A może któraś z Was ma po synku coś w tym stylu???

reklama
U mnie również dzień do D!!!!:no::no:..mój mąż miał jutro wracac z Anglii na stałe do mnie i dzidziusia i co?? I wczoraj wybuchł wulkan w Islandii i wszystkie lotniska pozamykane!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...że też nie miał kiedy ehhh..:no:
Mam jeszcze malutką nadzieję, bo loty są odwołane do jutra rana, a mój M. ma wylot o 14-ej..może się jednak jutro zobaczymy..

Ostatnia edycja:
Do góry