reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hej mamusie.
Dawno tu nie zaglądałam... nawet nie wiem, czy jestem w stanie nadrobić to co naskrobałyście w tym czasie? pewnie nie, może ktoś będzie uprzejmy streścić ważne informacje...
Dorotka.1 i karolinkare - mam nadzieję, że Wasze sprawy wyglądają lepiej...

Ja byłam dziś u gina, wszystko jest ok (morfologia i mocz), ciśnienie nadal trupie, waga prawie nie drgnęła ;-) ale lekarz mówi, że jeszcze mam czas i jeśli przytyję ok. 6kg to w ogóle będzie "miodzio" i więcej absolutnie nie trzeba.
Dziś nie miałam USG, za to pierwszy raz słuchałam detektorem tętna serduszka mojego Maleństwa :-D zasuwa jak trzeba, oczywiście się wzruszyłam ;-) a za 2 tygodnie mamy zaplanowane USG połówkowe :-)
Od kilku tygodni mam porośnięty obfitym meszkiem brzuch, widzę lekki zarys linea nigra :tak: (jestem blondynką, więc u mnie to wszystko słabo widać), no i odczuwam już wyraźne i regularne ruchy Dzidziorka - w taki sposób czuję je właściwie od dnia ukończenia 18tc.
Od paru dni zauważyłam też, że coś mi się czasem sączy z sutków (tzn. odnajduję zaschnięte plamki na koszuli nocnej) - a więc zaczęło się ;) i znów mi ok. 2 cm przy było w obwodzie w biuście i chyba muszę się przymierzyć do większego stanika...
Spanie (czy nawet leżenie) na plecach jest już niemożliwe, bo czuję straszny dyskomfort w brzuchu - zostają mi więc tylko dwa boki, ale od niedawna bolą mnie biodra po całej nocy; próbuję spania z poduszką między nogami (wyczytane w książce, ale nie zawsze pomaga).
Nie wspomnę nawet o tym, że zaczynam mieć problemy z takimi sprawami jak pedicure czy nawet zakładaniem/zdejmowaniem skarpetek ;) depilacją tu i ówdzie... strasznie szybko się też męczę, czymkolwiek, mam też zawroty głowy, ale to kwestia ciśnienia.
Za miesiąc czeka mnie glukoza z obciążeniem :baffled: ale cóż, można znieść to wszystko, po to żeby później tulić dzieciątko w ramionach... :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Hej mamusie.

Od kilku tygodni mam porośnięty obfitym meszkiem brzuch, widzę lekki zarys linea nigra :tak: (jestem blondynką, więc u mnie to wszystko słabo widać), no i odczuwam już wyraźne i regularne ruchy Dzidziorka - w taki sposób czuję je właściwie od dnia ukończenia 18tc.
Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Ja własnie tez tak mam "porosniety" brzuchol...z tym ze ja jestem brunetka i widac dosyc, dosyc. Czy to jest normalny stan?

Obawy co do wychowania dziecka , kasy i w ogole czy damy rade mam średnio raz na tydzien :no: i mój mąz ma mnie wtedy dosyc bo marudze okrutnie a on nalezy do tych bardzo duzych optymistów co czasami mnie wkurza a czasami pomaga

A to takie normalne zjawisko , ze brzuszek jest pokryty meszkiem ? bo u mnie tez tak jakos wyszlo i troche się dziwiłam :szok: ale skoro nie jestem jedyna to ok

Spanie w nocy nawet ok poza tym ,że budze sie co dwie trzy godziny i wtedy trzeba odwiedzić toaletę napic sie wody bo sucho w ustach no i gorąco mi w nocy a ja przeciez taki zmarzluch bylam

Tez szybko sie męcze

jej ale dziś cisza na forumku .... ja właśnie przygotowałam do kolacji a mój zadzwonił że będzie za godzinę buuuuuuu juz bym chciała żeby był w domku bo nudno....a głodna jestem ale poczekam bo samemu to jakoś jedzenie mi nie wchodzi :)

ja szperam po necie i szukam ciuszków, bo mamy 1 maja wesele i nie mam koszuli dla małego...no i tak ślęczę i szperam i suzkam. A wolałabym używaną bo kasy brak:sorry::sorry: A może któraś z Was ma po synku coś w tym stylu???

reklama
U mnie również dzień do D!!!!:no::no:..mój mąż miał jutro wracac z Anglii na stałe do mnie i dzidziusia i co?? I wczoraj wybuchł wulkan w Islandii i wszystkie lotniska pozamykane!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...że też nie miał kiedy ehhh..:no:
Mam jeszcze malutką nadzieję, bo loty są odwołane do jutra rana, a mój M. ma wylot o 14-ej..może się jednak jutro zobaczymy..

Ostatnia edycja:
Do góry