reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam z rana, już w pracy po ciastku francuskim :zawstydzona/y::wściekła/y::sorry: Pożywne to moje śniadanie, nie ma co. Ale nie mogłam się oprzec. Na drugie mam twarożek ze szczypiorkiem i bułeczkę graham także nadrobię wartości odżywcze ;-) A ja dziś się obudziłam z takim bólem głowy ale dzidzia przywitała mnie taką serią kopniaczków że o bólu zapomniałam :-) Jeszcze tylko 5 dni i sobie ją pooglądamy :happy::happy::happy:

Kasialle zazdroszczę Ci tych kopniaczków, ja jeszcze nic nie czuję, ale wiem, że mam jeszcze sporo czasu.
Ja też po śniadanku, ale jeszcze nie w pracy.
Anja78 gratuluję córeczki.
Dorotka dobrze, że u Ciebie okej.
Ja mam teraz ciężkie dni, praca i nauka, bo w niedzielę mam egzamin dosyc poważny. Już się boję, żeby go zdac, bo nie wyobrażam sobie miec poprawki, tym bardziej, że egzamin ustny jest...
Życzę miłego dnia wszystkim i dobrego samopoczucia.

kinia ja czuję takie intensywne dopiero od jakiegoś tygodnia, może dwóch (18tc), wcześniej to tak jakby mi się zdawało, a to moja druga ciąża więc powinnam rozpoznawac już wcześniej. Także masz jeszcze czas nic się nie mart, w pierwszej pierwsze ruchy poczułam dopiero po 20tc. Każda ciąża i każda kobieta jest inna. Głowa do góry :tak:
A co do egzaminu to sprawdź czy się odbędzie bo słyszałam że na wielu uczelniach ogłosili godziny rektorskie w niedzielę z racji pogrzebu pary prezydenckiej.

I ja witam się porannie... dziś humor mam trochę lepszy niż wczoraj ale dalej czuję się lekko przybita :-(
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i dobrych wieści. życzę miłego dnia

witam sie również...noc minęła mi spokojnie tylko rano obudził mnie ból gardła ale wzięłam tantum i jem holsy żeby nawilżyć gardło...wczoraj puścił mi stan podgorączkowy tylko po zimnym okładzie i herbacie z malinkami no i chlebkiem z czosnkiem ah jakie zapachy ehheh.... dziś jak narazie mam normalną tempkę no ale wątpie żeby już tak zostało pewnie na wieczór znów mnie weżmie :( męża wyszykowałam i se leże będę dziś odpoczywać bo w sobote chciałabym się ruszyć z domu...u nas pogoda ładna tzn ranek chłodny ale mi to nie przeszkadza :)

Hejka Mamusie :-)

Ja tak na szybciutko, bo znowu wybywam z domu załatwiać urzędy i do fryzjera- nareszcie :-)
Życzę Wam dużo zdrówka a ten pochmurny dzień i uśmiechu na buziach! :-)
Beti kuruj się i wracaj do zdrowych
Onionku przesyłam spóźnione ale nie mniej gorące życzenia urodzinowe, 100 lat i najnajnajlepszego! :-D
Gratuluję udanych wizyt i owocnego odkrywania tajemnicy płci waszych maluszków- moje bejbi nadal nie pokazało skarbów :-) Mieszy już 12.28 cm i ciąża wiek na 18 tc.
Trzymajcie się cieplutko, papa Zajrzę tutaj w wolnej chwili, w weekend też mam zajęcia na uczelni....czekamy na wieści czy się odbędą.

reklama
Witam się porannie przy kawie i sniadanku (już zjedzonym) :-)

Gratuluję Wszystkim udanych wizyt u Ginów, wyników badań, nowej pracy oraz urodzin ;-)

Mamuski z problemami - oszczędzajcie się!!! Chociaż to prawda, że ciągłe leżenie może doprowadzić do szału ale jakoś to przebrniecie...

Ja dzisiaj ekspresowo przejrzałam BB bo o 14.50 mamy autobus do Wrocka i jedziemy na weekend do mojej rodzinki. To ostatni wypad do PL przed narodzinami Bejbika. Muszę nas jeszcze spakować i jakąś wałówę przygotować.

W pracy wszyscy wciąż gapią się na mój brzuch. Nie jest on wielki ale mimo to jak ubiorę bardziej obcisły sweterek to trochę widać. No i trochę mnie te nachalne spojrzenia denerwują... zwłaszcza, że większość tych osób to zupełnie obcy ludzie, który od mojej "szefowej zespołu" (czytaj: wielka papla) dowiedzieli się o mojej ciąży. Cieszę się, że jeszcze tylko do końca czerwca, potem urlopik a potem macierzyński.

Któraś z Was wspominała o wizycie u dentysty w czasie ciąży. Tutaj -w Niemcach - jest to wręcz nakazane. Postepująca próchnica zębów lub stany zapalne mogą mieć zły wpływ na Bejbiki - ale ze mnie mądrala. Od dwóch tygodni zabieram się do umówienia na wizytę :sorry: :sorry: :sorry:

Co do ciąży u mnie zauważyłam, że jak cały dzień coś robię to wieczorem plecy mnie bolą i jak już zlegnę do wyrka to nie mogę się ruszyć. I nogi zaczynają być ciężkie - po rodzince odziedziczyłam skłonności do żylaków i pewnie mnie to teraz nie ominie. Ale na wizycie powiem o tym Gince bo czytałam, że może to być jakaś "zakrzepica" :eek:

No to znikam i zamelduję się pod koniec przyszłego tygodnia. Na pewno spłodzicie miliony postów :-) :-) :-)

Życzę Wszystkim miłego weekendu i spokojnych kolejnych dni ciąży.

Do góry