reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej Dziewczyny
gratuluję udanych wizyt...
Dorotko-teraz będzie już tylko lepiej

A u mnie jakiś głupi dzień, pokłóciłam się z M o byle co wiadomo, ale jednak, ruchów dalej nie czuję, a wy dziewczyny to w którym miejscu czujecie te kopniaczki?u góry brzuszka ,na dole ,po bokach?bo ja może czuję a nie wiem ,że to TO.

Jak patrzę na wasze brzuszki to jestem w szoku , moją ciąże bez trudu mogę ukryć pod luźniejszą bluzką. A czy kupujecie jakieś gazetki o tematyce ciążowej? Bo ja wpadłam wszał:-D

reklama
Na początek gratuluje udanych wizyt!
Dorotko trzymam kciuki i wierze mocno że wszystko jest ok.
Właśnie wróciłam z wyprawy na miasto i do Swarzędza. Kupiłam rożek dla dzidzi. No to teraz od tego łażenia prawa noga odmówiła mi współpracy i boli jak diabli. Więc kochane moje ja sie kłade żeby to wszystko sobie odpoczeło. Co do wątku zamkniętego to przyłączam sie do większości.
Dobranoc brzuszki.

Ach jak ja doskonale cię rozumiem o pierwzej ciąży wiedzieli wszyscy w 5 tyg (poroniłam) o tej już niemal 5 miesięcznej wiedzą nieliczni, boję się cieszyć , kupować ciuszk itd.
Ritka Monia , ja tez was doskonale rozumiem ja tez nikomu jeszcze o ciazy nie powiedzialam, bo caly czas jest ten strach , ze po nastepnej wizycie u Ginki okaze sie , ze to juz koniec.

Hej Dziewczyny
ruchów dalej nie czuję, a wy dziewczyny to w którym miejscu czujecie te kopniaczki?u góry brzuszka ,na dole ,po bokach?bo ja może czuję a nie wiem ,że to TO.

Jak patrzę na wasze brzuszki to jestem w szoku , moją ciąże bez trudu mogę ukryć pod luźniejszą bluzką. A czy kupujecie jakieś gazetki o tematyce ciążowej? Bo ja wpadłam wszał:-D
Te kopniaczki to mam tak po bokach od pepka w jedna i w druga strone. Gazetki ciazowe tez z ochota czytam.

witam kochaniutkie:)
ja własnie przebrnęłam
przez wasze wszystkie posty od wczoraj:-)

co do kopniaczków to ja czuje na dole juz codziennie o stałych porach a najbardziej o 23 :-)
DOROTKO dobrze ze masz już to badanie za sobą,byłas dzielna.
a mnie dzisiaj strasznie boli podbrzusze ,mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej,,,
pozdrawiam

monia ja w 1 ciazy ruchy poczulam 19 tyg, od razu były to kopniaczki czyli zakładam że tych bulgotań nie wyczuwałam ... pierwsze ruchy pojawiaja sie poniżej pępka... nie martw sie masz jeszcze czas jestes dopiero w 17 tyg

Hej Dziewczyny

A u mnie jakiś głupi dzień, pokłóciłam się z M o byle co wiadomo, ale jednak, ruchów dalej nie czuję, a wy dziewczyny to w którym miejscu czujecie te kopniaczki?u góry brzuszka ,na dole ,po bokach?bo ja może czuję a nie wiem ,że to TO.

20/21 tc wiec spokojnie Monia, marze by moje dziecko dosc spokojne do 23tc usiedzialo teraz chocby na 5min :))))) nie ma czasu na odpoczynek

zjedz cos slodkiego np czekolade i poloz sie na plecach,gleboko oddychaj,zrelazuj sie, wlcz jakoas mila muzyczke reke przyloz ponizej pepka.....moze cos sie zdarzy

ja kupowalam gazetki teraz juz nie bo info sie powtarzja a i tak nie mialbym czasu czytac,relaxuj sie,czytaj,upajaj tymi chwilami...za jkiss czas malpka bedzie ci rozsadzala brzuch pupa i nogami :)

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczyny
Dawno mnie nie bylo jakos czasu brak na bb, ale napisze ze dzisiejsza wizyta super. Widzielismy siusiaczka, wiec bedzie Iwo ;)
Wg usg 17 tydzien i wymiary BPD 3,7cm
AC 11,7 cm
FL 2,2 cm
Wg doktorki wszystkie wymiary dobre ;) Niestety mam jakies lekkie "zapalenie" i dostalam gynalgin i ecovag dowcipnie. Na uotce jest napisane ze nie mozna brac w ciazy. Doktorka powiedziala ze tak jest na ulotce, ale ze przepisuja od "zawsze" i ze niczemu nie szkodza te globulki. Czy ktoras z Was brala moze te leki?
Pozdrawiam

Hej Dziewczyny

ja mam manię kupowania gazetek i kilka dostałam od koleżanki i każdy nowy miesięcznik kupuję :) ruchów nie czuję więc nie wypowiem się :(

dorotka kochana teraz juz musi być tylko lepiej trzymaj się :)

ja juz powoli zmykam do spania wykąpałam sie i oglądam film na tvn bo nic nie ma....
zyczę miłej nocki :)

20/21 tc wiec spokojnie Monia, marze by moje dziecko dosc spokojne do 23tc usiedzialo teraz chocby na 5min :))))) nie ma czasu na odpoczynek

zjedz cos slodkiego np czekolade i poloz sie na plecach,gleboko oddychaj,zrelazuj sie, wlcz jakoas mila muzyczke reke przyloz ponizej pepka.....moze cos sie zdarzy

ja kupowalam gazetki teraz juz nie bo info sie powtarzja a i tak nie mialbym czasu czytac,relaxuj sie,czytaj,upajaj tymi chwilami...za jkiss czas malpka bedzie ci rozsadzala brzuch pupa i nogami :)
jutro to zastosuję,bo nie będę czekolady jadła na noc, a tak swoją drogą to już chyba głupieję...

reklama
Witam Dziewczyny
Dawno mnie nie bylo jakos czasu brak na bb, ale napisze ze dzisiejsza wizyta super. Widzielismy siusiaczka, wiec bedzie Iwo ;)
Wg usg 17 tydzien i wymiary BPD 3,7cm
AC 11,7 cm
FL 2,2 cm
Wg doktorki wszystkie wymiary dobre ;) Niestety mam jakies lekkie "zapalenie" i dostalam gynalgin i ecovag dowcipnie. Na uotce jest napisane ze nie mozna brac w ciazy. Doktorka powiedziala ze tak jest na ulotce, ale ze przepisuja od "zawsze" i ze niczemu nie szkodza te globulki. Czy ktoras z Was brala moze te leki?
Pozdrawiam

gratki udanej wizyty i zdrowego maleństwa :) ja miałam małego grzybka ale powiem Ci nie pamietam jakie brałam dowcipki,najpierw czopki za 30zł które mi nie pomogły a potem dał mi tabletki tez dowcipne za 2.50 :szok: i z grzybka ani śladu :tak: i na moich też pisało że nie brać w ciąży ehehhe no ale lekarz przecież wie co robi :tak::tak:

Do góry