reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Cześć dziewczyny:) Witam Was i jeśli można to chętnie się do Was przyłącze:) Podczytuję Was od dłuższego czasu, ale brak mi odwagi, by coś napisać. Termin wg OM mam na 24 września. Pozdrawiam
Witamy i zapraszamy do pisania i pisania i pisania......:tak:

Skrzacik my nie myślimy o pobieraniu krwi pępowinowej bo nas na to nie stać :(( za duzy wydatek...

Liliu fajniusie te pieluchy... ale ja wole kupic 10 zwykłych białych tetrowych i z 3 falnelowe..

My też już nie rozważamy pobierania krwi pepowinowej w poprzedniej ciąży myśleliśmy o tym
ale jakoś bezskutkowo :) bo to naprawdę spory wydatek;-)

Co do pieluch ja zwykłe też mam w zamiarze kupić ale te są takie fajne wiecie potem do wózka, do przytulania przez dzidzię takie inne:-D:-D:-D ach ach ach....no i różowe:-D

reklama
Kasia88, Kerna- ale fajnie, że czujecie juz kopniaczki !!! :-D Ja nadal czuje lekkie trzepotania motylka i to nie często, muszę cierpliwie poczekac na solidnego kopniaczka, żebym wiedziała że to na pewno dzidziuś :-) A więc czekam :-)

Bóle głowy także miewam. Ale miałam je równiez przed ciążą, u mnie to mega niskie ciśnienie i dyskopatia w szyjnym, staram się to wymasować w szyji, a jak już nie daję rady to APAP lub Aspiryna C za przyzwoleniem lekarza. Stosuję jak najrzadziej.
Spróbuję z tą wodą mineralną =pić dużo więcej, bo dzisiaj wypijam około litra dziennie plus herbatki i soki, ale widac to może mało?Tyle, że jak wychodze z domu to boję się tyle pić, żeby nie zsiusiać się w majtki :-| Bo mam okropne parcia na pęcherz i jak mnie chwyci muszę do WC natychmiast. Wyniki moczu mam wzorcowe, wciąż powtarzam, także stanu zapalnego niet. Pessar miał mi pomóc w tym nieparciu na mocz, ale widze dalej to samo.

Karolinkare trzymam kciuki za wizytę u lekarza od NT, wiem jak czas się dluży jak czeka się na ważną widomość, ba...życiową wiadomość. Trzymaj się cieplutko ! :-)
Ja również nie przewiduję pobrania krwi pępowinowej- zbyt duże koszty, a dodatkowo w PL mają kłopoty z jej przechowaniem. Niestety, i za co placić?
Tosiu1, nie martw sie o pierwsze dni ciąży i branie leków, bardzo wiele kobiet nie wie o ciąży od razu i żyja jak żyło do tej pory- biorąc leki,pijąc drinki , robiąc badania rtg. Jeśli ciąża przetrwała, znaczy że nie uległa zadnemu uszkodzeniu inaczej jak wiele, naprawde wiele wczesnych ciąż ulega naturalnemu przerwaniu. Tak działa natura.
A inna sprawa , że jedynie silne działanie teratogenne jak promienie rtg czy inne radioaktywne może uszkodzić płód i doprowadzic do przerwania ciąży. Bo to działanie nie przez krew a bezpośrednio przez powłoki brzuszne do zarodka.
Zaś w pierwszych tyg ciąży dzidzi jeszcze nie pobiera składników odżywczych od matki i nie trujemy zarodków swoimi truciznami, chyba ze sa to jakies silne hormony, ktore złuszcza np błonę sluzową macicy wraz z zarodkiem, to owszem. także spokojnie Tosiu :-)
Ja zaszłam w ciąże biorąc tabletki hormonalne antykoncepcyjne i też się martwiłam, ale wszystko Ok , bądźmy dobrej myśli :-)

kochana nie martw sie :) moja jedna koleznka do 7 tyg ciazy brala bardzo silne leki depresyjne... wiesz jak później sie zamartwiała... jednak 16 stycznia urodziła sliczną i zdrowa Laure :)) inna moja znajoma w 6 tyg robiła prześwietlenie klatki piersiowej i tez urodzila zdrowa córcie , wiec głowa do góry... ;))

dziękuję!!!

Beniaminka i co ja bym bez Was zrobiła????? :-) dziękuję

Ostatnia edycja:
Helol

Naczytalam sie postow jeszcze z wczoraj.. i musze przyznac, ze ja nie czuje zeby tu ktos kogos urazil. Wymiana zdan i tyle :-) Znamy sie co raz bardziej, kazda z nas pewnie czuje sie juz swobodniej. Ja juz kiedys pisalam, ze naleze do osob kore na "dzien dobry" nie porafia rozprawiac o swoim zyciu osobistym i czuje, ze wiekszosc z nas tak ma. Dlatego moze na poczatku wiecej bylo tematow kulinarnych, zeby sie poznac, rozluznic atmosfere - jak to w zyciu. Albo tak jak to Magi slusznie zauwazyla - w 1 trysmetrze ciagle chcialo nam sie cos do jedzenia hehe..Jestesmy ze soba juz kilka miesiecy - niech kazda z nas pisze, o czym tylko zapragnie (oczywiscie nie urazajac nikogo - bo to swego czasu tez sie zdarzalo).
Zgadzam się :-)

osobiście uważam również że nie wszystkie sprawy nadają się na wątek otwarty
możemy stworzyc wątek zamknięty do którego będziemy miały dostęp tylko my-wrześniówki
i tam będziemy mogły pisać nasze bardziej osobiste sprawy

Ostatnia edycja:
Zgadzam się :-)
osobiście uważam również że nie wszystkie sprawy nadają się na wątek otwarty
możemy stworzyc wątek zamknięty do którego będziemy miały dostęp tylko my-wrześniówki
i tam będziemy mogły pisać nasze bardziej osobiste sprawy
i to by było najlepsze rozwiazanie... tam tez mogłybysmy wklejac fotki i nikt nieproszony by ich nie widzial :)

prosze Ciebie nie strasz mnie :) bo ja juz wiecej dzieci nie chce miec... :))

Hihihi :-) Wiesz, bo j tak w głębi duszy to chciałam tego dzidziusia, ale nie byłam pewna czy już, niedawno sie rozwiodłam, chciałam z moim nowym partnerem troche nacieszyć się wolnością, życiem....a Bóg mnie wysłuchał i spodziewam się dzidziusia- mówię, że to jak wygrana w totka, dar Boży :-)
Ale na pocieszenie powiem Ci, że wczesniej kilka lat brałam hormony w małżeństwie, ale ...nie chciałam z mężem mieć już dzieci, poprzestałam na jedynaku i teraz oto prosze niespodzianka , i to jaka ! :-) Lata brałam pigułki i nic ;)
Ja dostosuję się do większości - jeśli będzie zamknięty to Ok :-)

Kasiek-witaj:)

Beniaminko -ja tez jeszcze czuje motylka (fakt ze dopiero 3 razy ale co tam)

Tez zabiore sie za picie wiekszej ilosci wody

A nam w pierwszej ciazyw PL w 19tc powiedzieli ze bedzie dziewczynka,a w 20tc w Uk ze chlopak i mamy synka:)

a co do zamknietego -mysle ze to dobry pomysl

Ostatnia edycja:
reklama
Tosia ja brałam też jak ty mocne leki tyle że przeciwbólowe na tramalu i odstawiłam je jak tylko testy pokazały 2 krechy. Lekarz powiedział że przez jakiś czas dzieciątko jest w takiej bańce ochronnej i te leki nic mu nie zrobiły. Teraz zostały mi tylko sterydy ale na małej dawce i mówią że nie przechodzi przez łożysko taka dawka. Na usg też nie widać żeby były jakieś zmiany więc staram sie myśleć pozytywnie póki maluszek rośnie jak na drożdżach.

Do góry