Kasia88, Kerna- ale fajnie, że czujecie juz kopniaczki !!!
Ja nadal czuje lekkie trzepotania motylka i to nie często, muszę cierpliwie poczekac na solidnego kopniaczka, żebym wiedziała że to na pewno dzidziuś :-) A więc czekam :-)
Bóle głowy także miewam. Ale miałam je równiez przed ciążą, u mnie to mega niskie ciśnienie i dyskopatia w szyjnym, staram się to wymasować w szyji, a jak już nie daję rady to APAP lub Aspiryna C za przyzwoleniem lekarza. Stosuję jak najrzadziej.
Spróbuję z tą wodą mineralną =pić dużo więcej, bo dzisiaj wypijam około litra dziennie plus herbatki i soki, ale widac to może mało?Tyle, że jak wychodze z domu to boję się tyle pić, żeby nie zsiusiać się w majtki :-| Bo mam okropne parcia na pęcherz i jak mnie chwyci muszę do WC natychmiast. Wyniki moczu mam wzorcowe, wciąż powtarzam, także stanu zapalnego niet. Pessar miał mi pomóc w tym nieparciu na mocz, ale widze dalej to samo.
Karolinkare trzymam kciuki za wizytę u lekarza od NT, wiem jak czas się dluży jak czeka się na ważną widomość, ba...życiową wiadomość. Trzymaj się cieplutko ! :-)
Ja również nie przewiduję pobrania krwi pępowinowej- zbyt duże koszty, a dodatkowo w PL mają kłopoty z jej przechowaniem. Niestety, i za co placić?
Tosiu1, nie martw sie o pierwsze dni ciąży i branie leków, bardzo wiele kobiet nie wie o ciąży od razu i żyja jak żyło do tej pory- biorąc leki,pijąc drinki , robiąc badania rtg. Jeśli ciąża przetrwała, znaczy że nie uległa zadnemu uszkodzeniu inaczej jak wiele, naprawde wiele wczesnych ciąż ulega naturalnemu przerwaniu. Tak działa natura.
A inna sprawa , że jedynie silne działanie teratogenne jak promienie rtg czy inne radioaktywne może uszkodzić płód i doprowadzic do przerwania ciąży. Bo to działanie nie przez krew a bezpośrednio przez powłoki brzuszne do zarodka.
Zaś w pierwszych tyg ciąży dzidzi jeszcze nie pobiera składników odżywczych od matki i nie trujemy zarodków swoimi truciznami, chyba ze sa to jakies silne hormony, ktore złuszcza np błonę sluzową macicy wraz z zarodkiem, to owszem. także spokojnie Tosiu :-)
Ja zaszłam w ciąże biorąc tabletki hormonalne antykoncepcyjne i też się martwiłam, ale wszystko Ok , bądźmy dobrej myśli :-)