reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam ciezaroweczki!!
tez juz bym chciala wiedziec jaka plec skarbeczka mojego jest!ale czuje ze to maly mezczyzna:)zobaczymy za miesiac czy sprawdza sie moje przeczucia...z corcia sie nie pomylilam he:)
Ja juz powoli kolekcjonuje ubranka,ale nie musze duzo kupowac tylko wyprawke do szpitala,bo ubranka mam po siostrze dzieciach wiec tylko poprac i poprasowac a pewnie zrobie to w wakacje bo wole miec wczeniej wszytko naszykowane niz na ostatni momet,z corica juz 3 miesiace przed porodem mialam poprasowane he.
milego dnia!!ide corci zrobic sniadanko!!

reklama
Witam porannie!

karolina84 gratuluję córeczki!

Wczoraj kupilam sobie kawe bezkofeinowa i teraz bede pila dwie kawki dziennie , jedna normala a druga bezkofeinowa, strasznie mi brakowalo drugiej kawusi.
Dlaczego ja na to wcześniej nie wpadłam? Dzisiaj ruszam musowo do sklepu po bezkofeinową bo smaku kawy nic dla mnie nie zastąpi. Dzięki za pomysł!

mammi ja też ostatnio jakiś dziwny nastrój mam. Czuję się jakaś tłusta i niefajna. Denerwuje mnie to, że nie mogę już robić różnych rzeczy w naszym wciąż-remontowanym-domu np. podnosić jakiś ciężarów a energii starcza mi na jakąś jedną rzez dziennie np. na prasowanie a potem to jestem dętka.
No i jakoś chyba .... mam trochę stracha przed przyjściem Bejbika. Boję się, że nie dam rady albo, że będę niecierpliwą mamą i Mały będzie przeze mnie tylko płakał. Taki głupie myśli mam :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

Z tym czasem to dziewczyny macie rację. Ledwo przecież zaczynałyśmy ten wątek a tu już POŁOWA. Ani się odejrzymy i będzie środek lata. A szczerze potem w upale (jeśli będzie takie lato) z wielkim brzuchem to raczej nie będzie nam się uśmiechały codzienne maratony raz po ubranka, potem pampery, środki kosmetyczne itp. To tak oprócz tego że to wszystko kosztuje i najlepiej sobie to rozłożyć w czasie.

mb_1 my jak szukaliśmy kilka lat temu mieszkania to znaleźliśmy nawet fajne i spotkalismy się z właścicielką. Była zima i miałam taką dziwną kurtkę i wyglądałam w niej jakbym była w ciąży i jak ona to zobaczyła to po krótkiej rozmowie zapytała mnie wprost ze skrzywioną miną - czy jestem w ciąży. Podejrzewam, że nie miała ochoty na wynajmowanie mieszkania rodzinie, która wkrótce będzie miała małe płaczące dziecko. :angry:

toshi gatuluję ruchów Bejbika!

Ja nie mam pomysłu na dziś. Na dworze mgła i nic nie widać.

Ja nadal ruchów nie czuję:-( j w pierwszej ciąży coś koło 21 tyg.dopiero poczułam, teraz niby w drugiej szybciej powinnam czuć, a tu nic:cool:niestety sprawa bardzo indywidualna, ale ja też wyczekuję, zawsze to jakies uspokojenie, że Maluch się wierci i że z nim wszystko ok.
Ja wczoraj miałam telefon od mojego gin.prowadzącego, dziś mój M. musi jechać odebrać receptę na Eutyrox:-(niestety wyniki hormonów tarczycowych kiepskie, nie ma naszczęście jeszcze niedoczynności, w poprzedniej ciąży zoorientowaliśmy się dopiero po 24 tyg. gdy zaczełam mocno tyć i bardzo się niepokoiliśmy, dlatego dobrze, że teraz gin. kazał mi kontrolować i teraz kiedy jestem już na granicy dolnej normy włączy mi maleńkie dawki, żeby tym razem nie dopuścić do niedoczynności:sorry:No i progesteron niski wciąż:-(więc nadal luteina dopochwowo:-(przy Jacku w 16 tyg.miałam odstawioną, myślałam, że teraz też, a tu dalej:-(no, ale nic to dla dobra Maluszka;-)
Dziś miałam jechać do szczepienia z Jackiem, ale chyba zaczekam do poniedziałku, bo coś mi nosem pociąga, to jest zaległe szczepienie świnka-odra- różyczka i w sumie pilne, biorąc pod uwagę, że wiosną częściej z dziećmi się spotyka, ale tyle mitów w okół niego krąży, że chcę mieć pewność, że Jacek jest zdrowy, w czasie przyjmowania szczepionki, zobaczymy, czy coś się wykluje do poniedziałku, czy to tylko po nocy, musi nosek oczyścić...

Zakupy na razie w zawieszeniu, dużo rzeczy po Jacku..łóżeczko..chyba też, a Jacka do turystycznego z materacem przeniesiemy.Czyli z tego zostaje mi pościel, kołderka, poducha i materac.Fotelik po Jacku,. karuzelka, mata eduk. wszystko jest, a ciuszki też są i czekam do rozpoznania płci, wtedy dokupię sukienusie, bo kurtki, kombinezony etc. raczej kupowałam neutralne, a zresztą niebieska kurteczka dla dziewczynki też jest ok;-)no i kilka tetrowych pieluch trzeba dokupić, bo te zszarzały, spr óbuję je jakoś do porządku doprowadzić, ale kilka wyjściowych trzeba będzie kupić;-)a kosmetyki to już bliżej września;-)
i wiecie marzy mi się fotel bujany, bo jak Jacka na tapczanie na siedząco karmiłam, potem cały dzień nosiłam, bo przylepek był straszliwy to plecy mi pękały z bólu, a tu i po ziuziam i oprę się wygodnie..zobaczymy co da się w tej kwestii zrobić;-)

Witam przy kawusi!
Toshi gratuluje wytęsknionych ruchów maleństwa.
mb_1 szkoda mi was że ty z brzusiem musisz szukać czegoś. Ja sie upewniłam we wtorek że nasza niema nic przeciw dzidzi bo przedłużyła umowe na następny rok. Tylko żal mi że zwierza nie możemy mieć w domu. Możemy wszystkorobić ale nie kupować psa.
Zaraz sobie zrobie śniadanko i wezme te moje leki a potem zabiore sie za pomidorową bo wczoraj za mną chodziła.

Jak tak was niektóre czytam to jakie mam szczęście że mam własne mieszkanko:tak: Ciężko tak wynajmować bo nigdy twoje nie jest:-( Nam się udało dosłownie za grosze pod koniec 2005 roku kupić a zaraz w styczniu mieszkania poszły w górę jak szalone:eek: W sumie nieduże bo 50 m2 ale własne:tak: Kredyt w miarę jak na nasze możliwości także nie narzekamy;-)

Teraz w czerwcu planujemy ściany przemalować i kinkiety powiesic a pod nimi 2 duże czarno - białe zdjęcia dzieci;-) Tak cuś innego

Dzien dobry , nas pogoda taka sobie niby pochmurno ale slonko walczy zeby wyjsc, wczoraj doszlam do wniosk ze moje dziecko nie lubi fast food-ow, zjadlam w mc don.i bolal mnie brzuch kiedys tam tez jadlam w Kfc ito samo bylo , moje dziecko preferje domowe obiadk ,smaczne i zdrowe, dla mnie lepiej

Hejka dziewczyny

Karolina-gratuluje coreczki:)
Ja mam wizyte w Pl na 20tego i mam nadzieje ze tez sie dowiemy:)

Mam prozbe ktoras z was mowila mi zeby na bol brzucha brac magnez 150mg 2 razy na dobe -a co wit B6 czy tez razem z tym a jak tak to ile mg?

Gaja jak ja Ci zazdroszcze własnego mieszkania... My mieliśmy plan żeby kupić coś swojego (nawet 40 metrów by nam starczyło) ale nici z naszego planu i narazie tułamy się to tu to tam... Coś czuję że zbyt długo nie wytrzymam mieszkając u rodziców a nawet nie chcę myśleć co będzie jak nie wynajmniemy mieszkanka przed urodzeniem dzidzi :-:)-:)-( Tylko jakoś i na to się nie zapowiada bo mój M. szuka pracy (a tu jest takie zadupie że znaleźć nie może) a ja jestem na stażu (do końca sierpnia) i dostaję zaledwie 740 zł... a to starcza na opłaty leki i jedzenie :-:)-( (w sumie dobrze że chociaż na to mamy kasę...

Witajcie dziewczynki :)

Mialam dzis piekny sen snilo mi sie ze urodzilam moich chlopakow, i polozyli mi ich na piersiach takich brudnych hehe i jeden byl taki usmiechniety widac ze urwis a drugi taki wstydliwy ale tez usmiechniety obudzilam sie o 3 w nocy i taka bylam zadowolona jak nie wiem co :)

reklama
dzieńdobry dziewczynki.....

No Karolinka gratulki z coreczki :))
Magi78 spodnie sa super fajnie leza ale z tyleczka spadaja bo to biodrowki wiec ja do nich tuniki musze nosic bo mi tylka widac jak krotsza bluzke ubiore :) no nic
mieliśmy wczoraj straszna awanture :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:z tesciem o byle gowno za przeproszeniem... cala sie zestresowalam i poryczalam az moj M chcial mnie do Mamy zawiezc... teraz juz lepiej sie czuj e choiaz brzuszek mnie boli i w lozeczku leze.... czy tesc nie moze zrozumiec ze nam w glowach teraz co innego i ze klotnie nie pomoagaja ehhhhhhhhh:-:)-(
ja nie wiem jak ja dotrwam do kkonca budowy czyli wrzesnia /pazdz z tesciem idiotą

Do góry