reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

kerna a czemu za późno?? nie ma już miejsc?? my podejścia do nocnika zaczęliśmy już z pół roku temu, żeby się przyzwyczajał. I z takim skutkiem jak pisałam (kupę woła, siusiu czasem). Ale taką walkę bez pieluch same majteczki zaczniemy za jakiś miesiąc co już ciepło będzie i będzie mógł chodzic lżej ubrany, co by mniej do prania było ;-):-D:-D
asiaN ja tak czy inaczej na początek chcę malucha posłac do prywatnego przedszkola (a dokładniej do klubu malucha) a do takiego z prawdziwego zdażenia za rok (u nas są zapisy do niepublicznych w styczniu, do publicznych w marcu albo w maju). Kolejki faktycznie są ale tylko do niektórych.

reklama
Kasialle to klub malucha pewnie tylko na parę godzin dziennie:)?to myślę, że spokojnie możesz próbować, niezależnie od pojawienia się we wrześniu drugiego Misiaka:)

No ja tez młoda do przedszkoli dwóch zapisałam ale ciężka sprawa bo ona już do 4 - latków by szła a wiadomo, przechodzą najpierw 3 - latki a jak cos się skapnie to przyjmują inne:-( No zobaczymy.

A mnie dzidzi kopie w pracy, stwierdziłam że chyba mu niewygodnie jak matka cały czas pozycja siedząca i uciskająca brzuch (jak jestem sama to prawie na krześle leżę a tak to często kopie:tak:
Ale małż nie poczuł jeszcze, zabawne jest to, że jak tylko przyłoży rękę to dziecko bezruch ma:-D
No i syn stwierdził, że on to tak ma przeczucie na dziewczynkę - poprzednio go nie myliło, bo powiedział że siostra będzie a ja do porodu nie wiedziałam, bo nie chciała pokazać:-D

asiaN dokładnie, na 4 do 5 h, tak jak pisałam wcześniej. Spróbuję tak czy inaczej, tylko jeszcze muszę pojeździc i wybrac który. Do klubów malucha nie ma problemu z dostaniem się, na szczęście, także jeden stres odchodzi :tak:
gaja ja też jak siedzę wyprostowana to mocniej czuję dzidzię, jakby mi chciała powiedziec, mamo ciasno mi :-)

Ale małż nie poczuł jeszcze, zabawne jest to, że jak tylko przyłoży rękę to dziecko bezruch ma:-D
Jak wcześniej próbowaliśmy to też tak było. Małż stwierdził, że Mały po prostu poczuł kogoś innego i zastygł w bezruchu i oczekiwaniu co ta nowa ręką (zimna ręką) zrobi ciekawego i co mu powie ten niski głos :-D :-D :-D

Znikam na razie. Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Hej ,tez spodziewam sie dzidusia we wrzesniu dokladnie czwartego, ale tak samo mysle ze skonczy sie sierpniem albo i wczesniej pierwszego synka urodzilam miesiac wczesniej,ale trzymajmy kciuki ze skonczy sie terminowo

Ostatnia edycja:
Ja sie właśnie naćwiczyłam. Teraz czekam na ziemniaczki i wciągne sobie z mizerią.
Co do przedszkoli to ja sie napatrzyłam na opieke nad dzieciakami. Przykład : Mój odbierał Hele jak mi sie noga złamała i dopiero po 4 dniach sie połapali że ktoś obcy bierze dziecko, a potem przejeła ją moja przyjaciółka i było jeszcze gorzej bo dopiero po 2 tyg załapali i dzwonili do p. Patrycji że ktoś dziecko bierze i kto to jest.

Witam laski

Ja dziś znowu dzionek z siostrzenicą tym razem 7 letnią, moje dwie siostry mieszkają w tej samej dzielnicy jak się dowiedziały,że jestem na zwolnieniu to mnie wykorzystują (odbiór ze szkoły, basen,taniecitp)ja nie marudzę,przynajmniej mam okazję żeby wyjść, zrobić makijaż,pospacerować, bo tak to nudno tak cały dzionek w domciu...

Wczoraj byłam na ćwiczeniach dla kobiet w ciązy na basenie- rewelacja. Grupa 7 osobowa,ćwiczenia takie raczej intensywne, trwają 30 minut, potem można popływać- zrobiłam 5 basenów,zrelaksowałąm się na maxa. Jak wróciłam to miałam wilczy apetyt i twardy sen.

Jutro jadę z moim M na week do Wrocławia na Armadę( lekarz pozwolił), mam pytanko, czy któraś z was jest z Wrocławia?

saraa nie ma temperatury, ja już sama nie wiem co mam robic, bo wcześniej (tydzień przerwy) dostawał antybiotyk na gardło i wychodziliśmy na dwór na trochę bo przecież po takiej pogodzie nie sposób trzymac dzieciaczka w domu ale niby wyleczony dokładnie 4 dni przerwy i zapalenie ucha :-( Więc teraz już dmucham na zimne i chcę żeby porządnie się wyleczył, więc nie wychodzimy. Nie wiem czy dobrze robię, mam nadzieję że choróbska nas opuszczą bo przecież ile można faszerowac antybiotykami takiego szkraba małego!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No faktycznie zostan jeszcze w domku. Moj maly tez mial przez swieta obustronne zapalenie uszu i do tego jeszcze zapalenie spojowek, ale na szczescie obeszlo sie bez antybiotyku
tosia :-p:-p:-p wstręciuchu Ty;-);-);-)
A ja też mam pełno ciuchów po małym i tak sobie myśle, co to zrobię jak będzie córcia??? Wszsytko od nowa kupować...
A ja nie mam nic ani jednego ciuszka , wszystko sprzedalam i musze kompletowac od nowa.

reklama
Do góry