reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

a powiedzcie mi, bo ja sierotka jestem i nie wiem... jak to jest z tym połówkowym... każdy gin standardowo je wykonuje??

Kerna ja wszystko wiem, bo właśnie jestem szpiegiem... :-D śmieje się... gdzieś pisałaś na watku... :-)

Ostatnia edycja:
reklama
aga a patrzyłaś na giełde BB?? Bo akurat ostatnio szukałam poscieli dla mojego i moja kumpela wystawiła tutaj śliczny komplecik dla chłopca za śmieszne pieniadze i nie używany, bo ma córcie:-) ja nie kupiłam, bo to jest z tych pościeli dla maluchów. Tam jest baldachim i takie inne gadżety:tak::tak:
A co do przedszkola to ja mojego też myślę wysłąć, ale to pewnie żłobek najpierw, a chyba maluch musi już porzucić pieluchy??? Jak to jest??
kerna a nie patrzyłam na ową giełdę, szczerze powiem przewaznie to allegro.
Co do przedszkola i umiejetności siusiania, to faktycznie Mała już świetnie sobie radziła w toalecie po swoich drugich urodzinach, a do grupy dołączyła tuż po swoich trzecich urodzinach.

A z połówkowym to pewnie standard:tak: ale jak jest w PL to też dla mnie zagadka. Ja i tak mam usg co miesiąc więc dla mnie to bez różnicy:-)

nie no wiadomo że jak już podrośnie to kieckę trzeba będzie kupic :-)
tosia myślę że każdy wykonuje, nawet państwowo, bo u nas obowiązkowe są trzy, 13, 20 i 30 tydzień.

kerna a z tym przedszkolem to jest tak: że do przedszkoli publicznych i niepublicznych to raczej trzeba załatwiac toaletę i przyjmują od ok.3 roku. Do prywatnych nie ma problemu (ale te są dużo droższe). Do złobków to wiadomo że z pieluchami.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
aha to ja muszę się rozpytać o żłobki w takim razie, mam nadzieję że w każdym przedszkolu żłobki też są:eek:
edit
aga a ja połówkowego też nie miałam dokłądnie w 20tc. to był jakoś albo 19 albo 21.

ja też mam usg co wizytę, czyli co jakieś trzy tygodnie, ale o tym połówkowym słyszałam, że to jakieś dłuższe... i dlatego pytam...tak???

kerna nie wiem, u mnie w Bydgoszczy to żłobki są osobną instytucją i nie spotkałam się żeby były razem z przedszkolami. A orientowałam się bo też chcę dac synka do przedszkola, tylko nie wiem jeszcze kiedy. Słyszałam że niedobrym momentem jest moment pojawienia się drugiego malucha bo ten starszy czuję się jeszcze bardziej odrzucony. Tak mówił mój kolega z pracy, który to przerabiał w realu.
sprostowanie, oczywiście te tygodnie to są w przybliżeniu!!!! bo np. pierwsze to jest 12-14 tydzień itd...

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

Kerna no stresik,ja to czasami sie smieje ze zaczne joge cwiczyc
a co do zlobkow to u nas są dwa,jedno panstwowe ,drugie prywatne i zadne nie jest w przedszkolu
ja moja core zapisalam do przedszkola i teraz czekam na wyniki

Kasielle wspolczuje chorobsk malego,duzo zdrowka dla niego,moja tez chorowala tak okolo 1 roku zycia,w sumie przez 5 miesiecy 7 antybiotykow wziela,co wyzdrowiala to nastepne,potem ja zaszczepilam na pneumokoki i wsio przeszlo

spadam do pracy
milego popoludnia

Do góry