reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Karolinkare powtórzę za dziewczynami WSZYSTKIE JESTEŚMY Z TOBĄ i cokolwiek się stanie i jaką podejmiecie decyzję, będzie ona wasz i najwłaściwsza.Ale bądźmy dobrej myśli, wyniki i technika to tylko cyferki, teraz cierpliwie czekamy na wyniki amnio. I modlitwa ode mnie za pomyślność i zdrowie dla maluszków.
Karolino, ja także nie dopinam spodni, ale wchodze jeszcze w moje ciasne rurki, jednak czuję się już niewygodnie, i musze je podciągac, bo bez zapięcia opadają ;) Denerwują mnie rownież przyciasne staniki, ale ja bym musiała co tydzien nowy kupowac- chyba wciąż rosną bo okrutnie bolą, a bez stanika chodzić ani spac nie daje rady, bo boli jeszcze bardziej.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę :-) Ja jakoś sie nie boję przed wizytą, ale czuję takie miłe podekscytowanie, że znowu obejrze maluszka, raczej dużą radość :-)
Jesli chodzi o dresiki...to owszem biegam po domu w ładnym, lużnym welurowym - tak najwygodniej, maluję się gdy wychodZę chociażby do sklepu czy spacer z psem, wyjscia, z domu. W domu oszczędzam buzię, mam permanentne kreski na oczkach wiec jakoś ujde bez tapetki ...chyba ;)Zaczęłam smarować buzię i ciało samoopalaczem bo blado-sina juz bylam.
Odrost też chyba z 4 cm...buuu, ale pójdę wreszcie zrobic balejaż bo już się proszą o zmianę. Tylko mój fryzjer ma długie terminy, ale myślę mnie wciśnie gdzieś ;-) Ide polezec, bo czuje ucisk na pachwiny, juz czas na odpoczynek.

reklama
a ja właśnie poukładałam w szafie...ile wyrzuciłam koszulek mojego heh jak to zobaczy to mnie przechrzci hehe...no ale odrazu wiecej miejsca jak zomowe swetry sie wyjęło :) teraz wielko tobołek stoi w przedpokoju i czeka aż moje kochanie wróci i wyniesie do piwnicy :) bo mnie sie nie chce :) leże sobie czekam az mojego A kuzyn będzie leciał to pomacha mi skrzydłami, wyjdę na balkon....kurde miał nas zabrac na mały lot a tu jakoś ani widu ani słychu :(

Witam mamusie:) wczoraj caly dzien nie wlaczylam laptopa..jakos weny nie mialam do niczego..

Karolinka ja tez jestem z Toba i czesto mysle o Tobie:) musi byc dobrze jaka nie podjelabys decyzje.

Dziewczyny ja centralnie nie mam w czym chodzic..bylam na zakupach i nic nie kupilam oprocz legginsow..szok..a tez musze kupowac wszystko w najmniejszych rozmiarach..

i tez jestem ciekawa czy przytylam cos..dowiem sie dopiero 26 kwietnia bo nie waze sie w domu.

zjadlam wlasnie paskudna zupke vifon ale mialam na nia chec hehe

A ja dziewczyny wciągam lane kluski ze strogonowem-mniam, beti ale na to ciasto to też mi ochoty narobiłaś:) kobietki a ile macie już na plusie? Bo ja jak byłam 3 tygodnie temu u lekarza to miałam 3kg na plusie a teraz myśle ze bedzie z jakies 5 :(
ja juz 5 na plusie :)

strasznie mnie wszystko swedzi, nogi plecy pępek. no wszystko dosłownie
jutro ide do arelgologa bo swoich lekow nie moge brac a tak mi alergia teraz dokucza ze szok

karolinka trzymamy kciuki i wszystkiego dobrego

co dp pracy, ja planuje o ile wszystko bedzie ok to do konca lipca, bo juz bedzie w pracy prawie po sezonie i urlopach, wiec nie bedą musieli nigogo na zastępstwo brac

Ostatnia edycja:
Ja tam nic nie tyje jakos :(
Doswiadczone mamusie, jak to jest ze sie wciazy tyje? tzn czy to automatycznie organizm działa czy przez wiekszy apetyt i jedzenie w ogromnych ilosciach? Bo jakos mój organiz dziwnie sie chyba zachowuje, jak pzed ciąża, wszystko wróciło do normy i z apetytem i z jedzeniem.

magi po prostu pewnie Ty przytyjesz tyle ile bedzie ważyć ciąża:tak: i bardzo dobrze. Wiem, że chciałabys utyć, ale to tez zalezy od skłonności. Ja takie mam i więcej jedzenia to więcej kilogramów. A Ty pewnie będziesz mieć tylko piłeczkę przed sobą:-)

cześć dziewczyny :)
lilu02 - żałuję, że tak mało jest pracodawców, którzy myślą w ten sposób.
Kiedyś pracowałam w pewnym biurze (na szczęście odeszłam po 2 mcach), gdzie na rozmowie kwalifikacyjnej właścicielka w 7 mcu ciąży! powiedziała wprost, że nie toleruje ciężarnych i kobiet z dziećmi. O zwolnieniu lek. w ciąży nie było mowy! A po ciąży nie było powrotu.
Dziewczyny moja zasada jest taka kto jak nie kobiety ma bronić praw kobiet, no kto? Nie rozumiem co w ciążę zachodzić mogą tylko te co mnają pełne konto i pracować nie muszą? Mogę być przykładem, ze i z 2 dzieci można wszędzie pojechać, załatwić i pracować. Wiecie jak szybko można zakonczyć sprawę z dzieckiem w urzędzie....bardzo szybko...wszystko zależy od tego jak głośno wrzeszczy :-D:-D:-D

witam popołudniowo!
ZAKUPY UWIELBIAM!
wŁAŚNIE jade kupić sobie nowy kostium bo dziś zaczynam zajęcia na basenie dla kobiet w ciąży.
Wiecie fajnie tak siedzieć w domciu, snuć się z kąta w kąt, wszystko robić powoli, bez pośpiechu,tylko martwię się ,że łatwo się zaniedbać, zeby myłam o 12 ,chodzę bez makijażu, w dresach...jak sobie z tym radzicie?
Ja codziennie muszę odwieźć dzieciaki do przedszkola, tam istna rywalizacja, która mama w co ubrana i ogólnie wybieg mody. Make-up musi być.Nawet w sobotę też od rana bo wiecznie ktoś w firmowych sprawach przychodzi, tak jak gaja bez makijażu czuję się naga:tak:
Aha póki nie ma dziecka to faktycznie wszystko wolno i bez pośpiechu się robiło, teraz gorzej niż na tokijskiej giełdzie,przynajmniej u mnie,ja robie wszystko szybko szybko żeby zdążyć....
A basenu pozytywnie zazdroszczę...ja nie mam czasu...

Jestem tradycjonalistka w tej kwesti roz dla dziewczynek niebieski dla chlopcow :) Nie chcialabym zeby ktos mi powiedzial o moich chlopcach jakie sliczne panienki :)
:-D:-D:-D DOBRE!!! Córeczki od urodzenia nie ubierałam w róż ale skoro na włoski czekałam 2 lata, przebiłam małej uszy i róż założyłam skończyły się dylematy innych czy to chłopiec czy dziewczynka :tak:
strasznie mnie wszystko swedzi, nogi plecy pępek. no wszystko dosłownie
jutro ide do arelgologa bo swoich lekow nie moge brac a tak mi alergia teraz dokucza ze szok
Moja córka ma alergię skórną teraz najgorszy czas bo i kaszel i drapanie. Myslałam, ze z tego się wyrasta :szok: Od dziecka masz alergię? A jakie leki bierzesz?Pociesz mnie...pliz...:-(

Moja córka ma alergię skórną teraz najgorszy czas bo i kaszel i drapanie. Myslałam, ze z tego się wyrasta :szok: Od dziecka masz alergię? A jakie leki bierzesz?Pociesz mnie...pliz...:-(
mi alergia wyszła jakis 3-4 lata temu, ja mam na kurz, żyto, drożdze, sierść psa i kota. brałam flonidan a jak sie dowiedziałam o ciazy to odstawiłam i wapno piłam ale teraz nie pomaga. a z objawów to psikanie, katar wodnisty i swędzące oczy, a te swędzenie całego ciała to chyba bardziej z ciążą związane niz z alergią

a moja siosta jak była mała to miała dosłownie na wszystko alergie i taką ostrą, az sie dusiła. teraz ma spokój a na mnie chyba cholerstwo sie przeniosło :)

reklama
Witam Ciężarówki :)))
Przebrnęłam przez Wasze posty.....ale tego było ;)
Karolinkare - Trzemam kciuki za pozytywne wyniki amnio!!!!!
Dorotko - bądź dobrej myśli; super, że serduszko kropka wali, jak dzwon. Wierzę, że po amnio wszystko się wyjaśni pozytywnie i nie będziesz się musiała już tak stresować!!! Trzymam za Was kciuki!!!

Jeśli chodzi o pracę, to chciałabym iść na L4 dopiero pod koniec czerwca (koniec roku szkolnego).
Również już prawie w nic nie wchodzę; jutro wybieram się na zakupy do sklepu dla ciężarówek :)

Miłego wieczoru :)

Do góry