reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Karolinkare powtórzę za dziewczynami WSZYSTKIE JESTEŚMY Z TOBĄ i cokolwiek się stanie i jaką podejmiecie decyzję, będzie ona wasz i najwłaściwsza.Ale bądźmy dobrej myśli, wyniki i technika to tylko cyferki, teraz cierpliwie czekamy na wyniki amnio. I modlitwa ode mnie za pomyślność i zdrowie dla maluszków.
Karolino, ja także nie dopinam spodni, ale wchodze jeszcze w moje ciasne rurki, jednak czuję się już niewygodnie, i musze je podciągac, bo bez zapięcia opadają ;) Denerwują mnie rownież przyciasne staniki, ale ja bym musiała co tydzien nowy kupowac- chyba wciąż rosną bo okrutnie bolą, a bez stanika chodzić ani spac nie daje rady, bo boli jeszcze bardziej.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę :-) Ja jakoś sie nie boję przed wizytą, ale czuję takie miłe podekscytowanie, że znowu obejrze maluszka, raczej dużą radość :-)
Jesli chodzi o dresiki...to owszem biegam po domu w ładnym, lużnym welurowym - tak najwygodniej, maluję się gdy wychodZę chociażby do sklepu czy spacer z psem, wyjscia, z domu. W domu oszczędzam buzię, mam permanentne kreski na oczkach wiec jakoś ujde bez tapetki ...chyba ;)Zaczęłam smarować buzię i ciało samoopalaczem bo blado-sina juz bylam.
Odrost też chyba z 4 cm...buuu, ale pójdę wreszcie zrobic balejaż bo już się proszą o zmianę. Tylko mój fryzjer ma długie terminy, ale myślę mnie wciśnie gdzieś ;-) Ide polezec, bo czuje ucisk na pachwiny, juz czas na odpoczynek.

reklama
a ja właśnie poukładałam w szafie...ile wyrzuciłam koszulek mojego heh jak to zobaczy to mnie przechrzci hehe...no ale odrazu wiecej miejsca jak zomowe swetry sie wyjęło :) teraz wielko tobołek stoi w przedpokoju i czeka aż moje kochanie wróci i wyniesie do piwnicy :) bo mnie sie nie chce :) leże sobie czekam az mojego A kuzyn będzie leciał to pomacha mi skrzydłami, wyjdę na balkon....kurde miał nas zabrac na mały lot a tu jakoś ani widu ani słychu :(

Witam mamusie:) wczoraj caly dzien nie wlaczylam laptopa..jakos weny nie mialam do niczego..

Karolinka ja tez jestem z Toba i czesto mysle o Tobie:) musi byc dobrze jaka nie podjelabys decyzje.

Dziewczyny ja centralnie nie mam w czym chodzic..bylam na zakupach i nic nie kupilam oprocz legginsow..szok..a tez musze kupowac wszystko w najmniejszych rozmiarach..

i tez jestem ciekawa czy przytylam cos..dowiem sie dopiero 26 kwietnia bo nie waze sie w domu.

zjadlam wlasnie paskudna zupke vifon ale mialam na nia chec hehe

A ja dziewczyny wciągam lane kluski ze strogonowem-mniam, beti ale na to ciasto to też mi ochoty narobiłaś:) kobietki a ile macie już na plusie? Bo ja jak byłam 3 tygodnie temu u lekarza to miałam 3kg na plusie a teraz myśle ze bedzie z jakies 5 :(
ja juz 5 na plusie :)

strasznie mnie wszystko swedzi, nogi plecy pępek. no wszystko dosłownie
jutro ide do arelgologa bo swoich lekow nie moge brac a tak mi alergia teraz dokucza ze szok

karolinka trzymamy kciuki i wszystkiego dobrego

co dp pracy, ja planuje o ile wszystko bedzie ok to do konca lipca, bo juz bedzie w pracy prawie po sezonie i urlopach, wiec nie bedą musieli nigogo na zastępstwo brac

Ostatnia edycja:
Ja tam nic nie tyje jakos :(
Doswiadczone mamusie, jak to jest ze sie wciazy tyje? tzn czy to automatycznie organizm działa czy przez wiekszy apetyt i jedzenie w ogromnych ilosciach? Bo jakos mój organiz dziwnie sie chyba zachowuje, jak pzed ciąża, wszystko wróciło do normy i z apetytem i z jedzeniem.

magi po prostu pewnie Ty przytyjesz tyle ile bedzie ważyć ciąża:tak: i bardzo dobrze. Wiem, że chciałabys utyć, ale to tez zalezy od skłonności. Ja takie mam i więcej jedzenia to więcej kilogramów. A Ty pewnie będziesz mieć tylko piłeczkę przed sobą:-)

cześć dziewczyny :)
lilu02 - żałuję, że tak mało jest pracodawców, którzy myślą w ten sposób.
Kiedyś pracowałam w pewnym biurze (na szczęście odeszłam po 2 mcach), gdzie na rozmowie kwalifikacyjnej właścicielka w 7 mcu ciąży! powiedziała wprost, że nie toleruje ciężarnych i kobiet z dziećmi. O zwolnieniu lek. w ciąży nie było mowy! A po ciąży nie było powrotu.
Dziewczyny moja zasada jest taka kto jak nie kobiety ma bronić praw kobiet, no kto? Nie rozumiem co w ciążę zachodzić mogą tylko te co mnają pełne konto i pracować nie muszą? Mogę być przykładem, ze i z 2 dzieci można wszędzie pojechać, załatwić i pracować. Wiecie jak szybko można zakonczyć sprawę z dzieckiem w urzędzie....bardzo szybko...wszystko zależy od tego jak głośno wrzeszczy :-D:-D:-D

witam popołudniowo!
ZAKUPY UWIELBIAM!
wŁAŚNIE jade kupić sobie nowy kostium bo dziś zaczynam zajęcia na basenie dla kobiet w ciąży.
Wiecie fajnie tak siedzieć w domciu, snuć się z kąta w kąt, wszystko robić powoli, bez pośpiechu,tylko martwię się ,że łatwo się zaniedbać, zeby myłam o 12 ,chodzę bez makijażu, w dresach...jak sobie z tym radzicie?
Ja codziennie muszę odwieźć dzieciaki do przedszkola, tam istna rywalizacja, która mama w co ubrana i ogólnie wybieg mody. Make-up musi być.Nawet w sobotę też od rana bo wiecznie ktoś w firmowych sprawach przychodzi, tak jak gaja bez makijażu czuję się naga:tak:
Aha póki nie ma dziecka to faktycznie wszystko wolno i bez pośpiechu się robiło, teraz gorzej niż na tokijskiej giełdzie,przynajmniej u mnie,ja robie wszystko szybko szybko żeby zdążyć....
A basenu pozytywnie zazdroszczę...ja nie mam czasu...

Jestem tradycjonalistka w tej kwesti roz dla dziewczynek niebieski dla chlopcow :) Nie chcialabym zeby ktos mi powiedzial o moich chlopcach jakie sliczne panienki :)
:-D:-D:-D DOBRE!!! Córeczki od urodzenia nie ubierałam w róż ale skoro na włoski czekałam 2 lata, przebiłam małej uszy i róż założyłam skończyły się dylematy innych czy to chłopiec czy dziewczynka :tak:
strasznie mnie wszystko swedzi, nogi plecy pępek. no wszystko dosłownie
jutro ide do arelgologa bo swoich lekow nie moge brac a tak mi alergia teraz dokucza ze szok
Moja córka ma alergię skórną teraz najgorszy czas bo i kaszel i drapanie. Myslałam, ze z tego się wyrasta :szok: Od dziecka masz alergię? A jakie leki bierzesz?Pociesz mnie...pliz...:-(

Moja córka ma alergię skórną teraz najgorszy czas bo i kaszel i drapanie. Myslałam, ze z tego się wyrasta :szok: Od dziecka masz alergię? A jakie leki bierzesz?Pociesz mnie...pliz...:-(
mi alergia wyszła jakis 3-4 lata temu, ja mam na kurz, żyto, drożdze, sierść psa i kota. brałam flonidan a jak sie dowiedziałam o ciazy to odstawiłam i wapno piłam ale teraz nie pomaga. a z objawów to psikanie, katar wodnisty i swędzące oczy, a te swędzenie całego ciała to chyba bardziej z ciążą związane niz z alergią

a moja siosta jak była mała to miała dosłownie na wszystko alergie i taką ostrą, az sie dusiła. teraz ma spokój a na mnie chyba cholerstwo sie przeniosło :)

reklama
Witam Ciężarówki :)))
Przebrnęłam przez Wasze posty.....ale tego było ;)
Karolinkare - Trzemam kciuki za pozytywne wyniki amnio!!!!!
Dorotko - bądź dobrej myśli; super, że serduszko kropka wali, jak dzwon. Wierzę, że po amnio wszystko się wyjaśni pozytywnie i nie będziesz się musiała już tak stresować!!! Trzymam za Was kciuki!!!

Jeśli chodzi o pracę, to chciałabym iść na L4 dopiero pod koniec czerwca (koniec roku szkolnego).
Również już prawie w nic nie wchodzę; jutro wybieram się na zakupy do sklepu dla ciężarówek :)

Miłego wieczoru :)

Do góry