reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Ja jestem 3 kg na plusie od początku ciąży,ale zaczynałam juz z 3 kg na plusie w stosunku do mojej optymalnej wagi także muszę się pilnować :zawstydzona/y: Na szczęście nie mam jakiś zachcianek, apetyt w normie taki jak przed ciążą,ale te święta chyba zrobiły swoje :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczynki ponawiam pytanko bo sie trosze martwie... dziewczynki mam pytanko od ponad tyg pobolewa mnie brzuch w okolicy pęcherza i tak sie zastanawiam czy to normalne... Wy tez tak macie??

Ja mam bardzo czesto takie bole ,moze nie w pecherzu ale w pochwie i twardnienie brzucha-ja nie wiem tu mi mowia ze to jest ok,ale 19tego ide w Pl do lekarza zeby sprawdzic

Kinia1-nic sie nie martw tylko ciesz -ja tak mialam w pierwszej ciazy:)

A tak wlasciwie to dziendobry wszystkim

Jak tak was czytam to ja mam dobrze. Byłam nianią i z pracą nie miałam problemu bo akurat sie tak zgrało że kiedy ja chciałam odejść to oni sie już zdążyli wyprowadzić do nowego domu prawie pod Gniezno. Teraz sie spotykamy tylko na kawki i obiadki. A tak ogólnie jak już siedze w domu kaske zarabiam nadal, bo w średniej nauczyli mnie grafiki komputerowej i tak wpadł technik w papiery a znajomi przysyłają mi zdjęcia i inne sprawy do przeróbki. No to wpada pare groszy. Taki ze mnie wolny strzelec na rencie.

ja zaraz mykam na kawke i na 1 jest program o mamach chyba o 10.30 lubie go wiec przyjemnosc 2w1, oczywiscie w domku sama(z kotem) moj Sebo wrocil wczoraj o 23 i poszedl dzisiaj na 4 rano, mam juz dosyc jego pracy, myslimy nad zmiana bo co go dziecko bedzie widzialo jak sie urodzi?

oooooo a teraz leci na tvn style o mamach

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mi też sie ciążowe spodnie nie podobają... ale ja juz nie ukryje brzuszka mam wrazenie ze z tyg na tydz jest coraz wiekszy....
Co do spodni ciążowych to kupiłam sobie wczoraj świetne dzinsowe rurki i suwaczkami na dole na nogawkach firmy TALLY WEIJL za 89,90, bardzo niskie biodrówki z gumką na górze, mówię Wam, świetne na ciążę, normalnie tak się cieszę... :-), w poprzedniej ciąży wszędzie szukałam dzinsowych rurek z gumką lub jakichkolwiek innych, oby nie z golfem, fee, a nigdzie nie było. Teraz widziałam też takie w HOUSIE, ale nie wiem ile kosztowały. Moda teraz sprzyja kobietom w ciąży, he he :-)

Dziewczyny starsznie mi przykro, że nie możecie pójść na zwolnienie tak bezstresowo i sprawnie.
ja to miałam szczęście.. dyrektor szkoły jak dowiedział się w czerwcu ze jestem w ciąży to powiedział, żebym od września załatwiała sobie zwolnienie i się nie męczyła w pracy, i tak też zrobilam :-)
Tyle, zeu mnie sytuacja była troszkę inna, bo ja od września miałam rezygnować z pracy z powodu wyprowadzki, ale wszystkim życzę takich szefów jak mój były :-).

Natomiast co do wagi, to u mnie super, tylko 0,5 kg na plusie, a w pierwszej ciąży na tym etapie miałam juz plus 4,5 :-) jednak siedzenie w domu robilo swoje, dupcia szybko rosła, teraz też siedzę w domu,ale dzieciątko nie za bardzo daje mi usiąść, no i minimum 3 km spaceru z wózkiem codziennie.. obiecałam sobie, że nie dopuszczę się do takiej wagi jak w pierwszej ciąży

Gaja idz Ty na zwolnienie . Co Cie obchodzi kto przyuczy dziewczyne - myslisz ,ze jak Ty mialabys teraz przyjsc do pracy to inna osoba ,by czekala ? Ja jestem tez na L4 chociaz u mnie akurat jest inna sytuacja, bo ja w domu dziecka pracuje - uwielbiam ta prace i akurat ubolewam nad tym,ze musze byc na L4 - ale tez mi kazdy mowi zebym na nic nie patrzyla , ze i tak orderu za prace nie dostane - pozniej nikt tego nie doceni jak wrocisz do pracy juz majac dzidzie - nikt nie wysle Cie wczesniej do domu zebys odpoczela.

dziewczynki, podczytuje was ale nie mam czasu ani weny na pisanie,jestem totalnie pochlonieta remontem-wiec teraz bardziej bob budowniczy niz matka polka ;)

Witam dziewczynki! pogoda dzisiaj piekna, ani jednej chmurki, normalnie aż żyć się chce :-D ja mam w planach na ten weekend jakieś zakupki dla maleństwa zrobić i sobie chyba też muszę jakieś spodnie sprawić, bo mam tylko jedne dzinsy ciążowe :zawstydzona/y:a normalne już wszystkie mnie cisną jak siedzę :-(

A ja rozumiem gaje. Chce sie wywiazac ze swoich obowiazkow i miec choc troszke spokojna glowe o to co bedzie, kiedy skonczy sie macierzynski. Przeciez wtedy trzeba gdzies wrocic, a niestety dobra prace nie tak latwo znalezc. Z drugiej strony macie racje, ze jak sie kiepsko czuje to powinna isc na L4. Dzidzia jest najwazniejsza.
Ja tylko nie rozumiem dziewczyn, ktore to L4 troche za bardzo wykorzystuje. Czuja sie bardzo dobrze, a uciekaja na zwolnienia. Bo wlasnie przez takie zachowania pracodawcy maja bardzo ograniczone zaufanie to mlodych pracownic.
Ja na szczescie mam w pracy mam super atmosfere, szef kazal skupic mi sie na sobie. Jesli mam gorszy dzien, moge wyjsc wczesniej. Zreszta w Austrii kobieta pracuje nie do samego konca tylko do 32 tygodnia ciazy. Takze jeszcze tylko 15 tygodni i odpoczne :-D

reklama
Hejka Dziewczyny :-)

Pisałyście o kawie. W poprzedniej ciąży na sam zapach kawy wymiotowałam, teraz...smakuje i przy moim niskim ciśnieniu wypijam 2 filiżanki z dużą ilością mleka(taka latte)- ale tylko rozpuszczalną.Herbatki tylko owocowe, i tez sporo tego spijam. Tylko martwie się słodzeniem, bo lubię słodką. Więc miód i zmniejszam cukier.
Ja też miewam silne bóle podbrzusza, często tylko po jednej stronie, czasami w okolicy pęcherza, ale pęcherz mam OK, mocz czyściutki w badaniach.
Pewnie te więzadła i szyjka u mnie.
Z siusianiem tez masakra, non stop mi się chce, średnio co 20 minut, nad ranem tez zdarzyło mi się nie dobiec do WC i kilka razy popuściłam w majtki.
Troche to krępujące, ale mój lekarz mówi, że to nic nienormalnego w ciąży i mam ćwiczyć dalej mięśnie Kegla, co robię już dawno, jeszcze przed ciążą.
Gaja, nie siedz za długo w pracy- czerwiec to zbyt długo i to po 8 h dziennie, jeszcze przyuczysz dziewczyne, ktora wdrozona szybko moze zająć Twoje miejsce. Nie jest dobrze zdradzać wszystkie tajniki swojej wypracowanej wiedzy, nie warto. Trzeba się cenić, co nie znaczy że masz nic nie wyjaśniać, ale jak trochę sama poćwiczy i ponawala(normalne) to szefostwo bardziej doceni Ciebie jako pracownika, uwierz- tak to działa.
Ja na wadze wciąż + 2 kg.
Pięknego dnia Mamusie :-)

Do góry