reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

gaja a ja myślałam że Ty już do końca ciąży na chorobowym będziesz, nie macie jeszcze tej dziewczyny na zastępstwo?? bo u mnie szykują dziewczynę jednak, co prawda była na rozmowach już z miesiąc temu i nic, przed świętami prezes chciała ze mną pogadac, pewnie o tym ale na razie cisza więc pewnie zarząd ma ważniejsze sprawy. Mi to akurat nie przeszkadza ale trochę się zestresowałam, teraz cisza więc jest luz.

No i co piję tę kawkę bo tak mnie muliło i głowa pękała! Dziewczyny a wy pijecie kawę prawdziwą? Bo ja w pierwszej ciąży nie piłam wcale, tylko bezkofeinową, a teraz pozwalam sobie na jedną dziennie i mam z tego powodu małe wyrzuty.

A tak na marginesie oglądałyście może wczoraj "Klub szalonych dziewic"?? Biedna ta laska nie??!!
PYtałam wczoraj doktorka o tę kawę bo tez zaczęłam pić niemal codziennie, on się skrzywił i powiedział,że skoro muszę to jedną na dwa trzy dni i to bardzo słabą.Tak więc odpuszczam na razie sobie kawke, podnosi ciśnienie i utrudnia wchłanianie żelaza, a ja mam go i tak za mało.

Film oglądałam, przezywałam, gdyż ja również poroniłam pierwszą ciążę, może nie tak traumatycznie(poronienie zatrzymane)ale to ogromne przeżycie, chyba najgorsze doświadczenie w moim 30 letnim życiu.

reklama
dzień dobry Mamusie :-)
Gaja, ja Cie rozumiem, chcesz mieć spokojną głowę i czyste sumienie... i jeśli taka postawa sprawia, że czujesz się lepiej to najważniejsze.. ale nie bądź "siłaczką" i nic za wszelką cenę.. już kiedys pisałam na ten temat... pisałaś, że po 8 godzinach przed kompem padasz.. w prawie pracy jest zapis, że kobieta w ciąży przed komputerem może spędzać 4 godziny... na pozostałe 4 pracodawca ma Ci zapewnić inna prace a jeśli takowej nie ma może Cię zwolnić z obowiązku jej świadczenia, oczywiści za wynagrodzeniem... więc jeśli jestes bardzo zmęczona skorzystaj z tego a myślę, że na szkolenie nowej tyle czasu dziennie w zupełności wystarczy...
co do ciuszków... Ja dostałam od koleżanki spodnie ciążowe... są ekstra.. jeansy, jedyne które mi się podobają jak na razie są w H&M, ale oczywiście jak byłam ostatnio stwierdziłam, ze jeszcze nie potrzebuję a teraz żałuje.. bo najbliższy taki sklep jest 60 km dalej... :no:... znalazłam fajne ciuszki na necie.. zerknijcie sobie.. Spodnie - Sklep internetowy firmy 9fashion - odzież ciążowa, moda ciążowa

Hej babeczki:)

ja sie miewacie/??/

U mnie dobrze;)

dzidziolki sie miewaja super a ja razem z nimi..
Kornelka tez sie miewa dobrze...

jestem na etapie szukana wozka...dla dzidziolkow

Dzidzia jest najwazniejsza.
Ja tylko nie rozumiem dziewczyn, ktore to L4 troche za bardzo wykorzystuje. Czuja sie bardzo dobrze, a uciekaja na zwolnienia. Bo wlasnie przez takie zachowania pracodawcy maja bardzo ograniczone zaufanie to mlodych pracownic.
Bardzo mądre słowa właśnie takie zachowanie sprawia, ze pracodawcy są jakoś okoniem nastawieni na zatrudnianie młodych kobiet a szkoda bo przecież jest w nas tyle energi do działania, świeżych pomysłów itd.

Hejka Dziewczyny :-)
Z siusianiem tez masakra, non stop mi się chce, średnio co 20 minut, nad ranem tez zdarzyło mi się nie dobiec do WC i kilka razy popuściłam w majtki.
Troche to krępujące, ale mój lekarz mówi, że to nic nienormalnego w ciąży i mam ćwiczyć dalej mięśnie Kegla, co robię już dawno, jeszcze przed ciążą.

U mnie też wiecznia potrzeba siusiania wczoraj w nocy rekord wstwałam 4 razy na siku!!! Masakra :wściekła/y: Jeszcze 2 tygodnie temu mogłam nie iść przez całą noc a teraz....jak długo nie idę to aż mnie brzuch boli, czy teraz już tak będzie do samego końca???:confused:

U mnie cudowna pogoda, słoneczko i wszystko wokoło się zieleni CUUUUUUDOWNIE!!!!
Olgadom podziwiam te 3 km wow dla mnie to mega wyczyn, do sklepu mam 300 m a jade samochodem, aż wstyd:zawstydzona/y:;-)

Witaj jaga! a wózki dla bliźniaków to pewnie droższe? brzuszkiem się pochwal, bo pewnie przy bliźniakach masz już czym :tak:
Ja kawę piję, ale ostatnio po wypiciu kawy pojechalismy do babci, kręciło mi się w głowie, więc zmierzyłam ciśnienie a tu: 97/70 :szok: i to po kawie. Także z kawy przynajmniej jednej dziennie nie zrezygnuję raczej

podziwiam te 3 km wow dla mnie to mega wyczyn, do sklepu mam 300 m a jade samochodem, aż wstyd:zawstydzona/y:;-)

no właśnie wstyd wstyd dla dobra naszego i maleństwa ważny jest ruch i spacery. Słyszałam że przy porodzie jest lżej jak kobieta przez ciąże była aktywna ale nie wiem czy to akurat jest prawda- wartoby poznać opinie kobiet które już rodziły

Mi lekarz powiedział że jak mi smakuje i ciśnienie mam w normie to moge jedną słabą z mleczkiem. No a dla mnie ranek bez kawy to cały dzień jestem nieprzytomna.
Calineczko mam podwyższony puls tak ok 110 ale nic mi nie dał na zbicie.

Ostatnia edycja:
ja puls zawsze miałam wyższy to cięzko mi powiedzieć
Też słyszałam że leiej się ruszać, zapobiega to obrzękom, żylakom, oczywiście bez przeciążania się

reklama
Witam dziewczyny w końcu i ja:-)
Coś poczytałam, ale głowy nie mam:dry:
Beniaminka wyczytałam dziwną rzecz, że zalecone masz leżeć na brzuchu przez tyłozgięcie:szok: pierwsze słyszę, że na to są jakies specjalne pozycje:baffled: Ja też mam tyłozgięcie przy tej ciąży, szyjka mi się prostowała, a teraz to już w ogóle nie wiadomo jak wyglada;-) Ale o takiej pozycji nic mi moja gin nie mówiła. Jak się ma Twój pessar???? Bo nawet nie wiem:zawstydzona/y:
A ja byłam dzis zakupić większy biustonosz, bo moje 70F nie mieściło tego co powinno. No i póki co kupiłam 75G:-:)-(jestem przerażona, bo większego już nie ma:no: A jak jeszcze przyjdzie mi pokarm to gdzie ja znajdę stanik:sorry2: Wasz biusty też się tak powiększają? Fakt, że są jędrne i nie wiszą jak dwa naleśniki ale co z tego:dry::dry:
Co do ciśnienia, to nic nie napiszę bo się nie znam:no:

Do góry