reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

dziekuje za odpowiedz... zaczekam jeszcze z 2 dni i jak mi nie przejdzie to zadzwonie do lekarza...

mi też sie ciążowe spodnie nie podobają... ale ja juz nie ukryje brzuszka mam wrazenie ze z tyg na tydz jest coraz wiekszy....

reklama
oj dziewczynki a ja powtórka z rozrywki, znowu mam taką niemoc że nic nie mogę robic. Wczoraj się rozbujałam po kawie, nie chcę jej pic ale chyba nie pozostaje mi nic innego :-( znacie jakieś lepsze sposoby na przypływ energii??!!

Dziewczynki ponawiam pytanko bo sie trosze martwie... dziewczynki mam pytanko od ponad tyg pobolewa mnie brzuch w okolicy pęcherza i tak sie zastanawiam czy to normalne... Wy tez tak macie??
mnie boli często prawa strona w okolicach nerki, pytałam dr to powiedział,że to ciąża uciska, bóle wiązadłowe, wiele kobiet sie uskarża na takie dolegliwości, dodał,że nagroźniejsze są skurcze-wiadomo-ale te trwające 30 sek i więcej.
Tak więc może te bóle wokolicy pęcherza to właśnie takie spowodowane uciskiem, lecz może być to zapalenie pęcherza, tylko to raczej taki ból kłująco-szczypiący.

Witam koleżanki
Ja dziś humorek pierwsza klasa, przed chwilą dzwonłam do mojej jędzowatej dyrki z wiadomością,że szybko do pracy nie wrócę-była taka miła,że do tej pory w szoku jestem-ciąża jest jednak magiczna-zaczarowuje ludzi.
Wczoraj siedziałam pól dnia z moją roczną siostrzenicą, dziś też mnie to czeka, bo u siostrzeńca po świętach (trochę pokasływał)okazało się, że ma zapalenie płuc i zapalenie ucha. Tak więc rodzice siedzą z nim w szpitalu a ja z małą. Ale do czego zmierzam....straszna odpowiedzialność przebywanie z takim małym dzieciaczkiem, jak spała mąż co chwila sprawdzał czy oddycha, co chwila mleko ,herbatka, ciasteczko, pampers-byłam wykończona...i trochę przerazona ja to będzie we wrześniu.Podziwiam wszystkie mamusie będące w ciąży...

monia. gryc jak będzie już twoje to totalnie inaczej jest. Swoje dziecko mama odczytuje błyskawicznie i uczy sie jego i ma inne podejście niż do cudzego. Nie ma sie czego bać. Sama będziesz zdziwiona jak szybko instynkt macierzyński zacznie cie bezbłędnie prowadzić.
Moje kumpele co już urodziły to gadały w ciąży że będą do mnie dzwonić bo ja mam doświadczenie z dziećmi a skończyło sie na tym że dzwonią tylko po to żeby na pare godzin podrzucić bobasa bo coś mają do załatwienia itp.

Ale do czego zmierzam....straszna odpowiedzialność przebywanie z takim małym dzieciaczkiem, jak spała mąż co chwila sprawdzał czy oddycha, co chwila mleko ,herbatka, ciasteczko, pampers-byłam wykończona...i trochę przerazona ja to będzie we wrześniu.Podziwiam wszystkie mamusie będące w ciąży...

Mam 2 swoich dzieciaków i wierz mi jak mam opiekować sie czyimś dzieckiem to też jestem zestresowana bo jednak co swoje to swoje....będzie inaczej zobaczysz:tak:

A tak wogóle:
Cześć dziewczyny porannie i przy śniadaniu. Dzieciaki odwiozłam do przedszkola i mogę chwilę poczytać o czym piszecie.Co do bóli podbrzusza też mam ale takie właśnie jak przy @ więc myślę, ze to standard. Nadal nie mogę jakoś wybrać się do tego chirurga z moją przepuchliną :no:
Na pierwszej wizycie ginka pyta ile waże ja 58kg, ostatnoi każe mi na wagę wejść a tam 58,3 kg ja w spodnie zaczynam niewchodzić...nie wiem co to zjawisko brzucha wcale ale za to biodra oj....:szok:

Ja za to humor taki nijaki, niedobrze mi, ale dziwne że od kiedy wróciłam do pracy to samopoczucie się pogorszyło:dry: Chyba za bardzo się denerwuję

reklama
Do góry