reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dziekuje za odpowiedz... zaczekam jeszcze z 2 dni i jak mi nie przejdzie to zadzwonie do lekarza...

mi też sie ciążowe spodnie nie podobają... ale ja juz nie ukryje brzuszka mam wrazenie ze z tyg na tydz jest coraz wiekszy....

reklama
oj dziewczynki a ja powtórka z rozrywki, znowu mam taką niemoc że nic nie mogę robic. Wczoraj się rozbujałam po kawie, nie chcę jej pic ale chyba nie pozostaje mi nic innego :-( znacie jakieś lepsze sposoby na przypływ energii??!!

Dziewczynki ponawiam pytanko bo sie trosze martwie... dziewczynki mam pytanko od ponad tyg pobolewa mnie brzuch w okolicy pęcherza i tak sie zastanawiam czy to normalne... Wy tez tak macie??
mnie boli często prawa strona w okolicach nerki, pytałam dr to powiedział,że to ciąża uciska, bóle wiązadłowe, wiele kobiet sie uskarża na takie dolegliwości, dodał,że nagroźniejsze są skurcze-wiadomo-ale te trwające 30 sek i więcej.
Tak więc może te bóle wokolicy pęcherza to właśnie takie spowodowane uciskiem, lecz może być to zapalenie pęcherza, tylko to raczej taki ból kłująco-szczypiący.

Witam koleżanki
Ja dziś humorek pierwsza klasa, przed chwilą dzwonłam do mojej jędzowatej dyrki z wiadomością,że szybko do pracy nie wrócę-była taka miła,że do tej pory w szoku jestem-ciąża jest jednak magiczna-zaczarowuje ludzi.
Wczoraj siedziałam pól dnia z moją roczną siostrzenicą, dziś też mnie to czeka, bo u siostrzeńca po świętach (trochę pokasływał)okazało się, że ma zapalenie płuc i zapalenie ucha. Tak więc rodzice siedzą z nim w szpitalu a ja z małą. Ale do czego zmierzam....straszna odpowiedzialność przebywanie z takim małym dzieciaczkiem, jak spała mąż co chwila sprawdzał czy oddycha, co chwila mleko ,herbatka, ciasteczko, pampers-byłam wykończona...i trochę przerazona ja to będzie we wrześniu.Podziwiam wszystkie mamusie będące w ciąży...

monia. gryc jak będzie już twoje to totalnie inaczej jest. Swoje dziecko mama odczytuje błyskawicznie i uczy sie jego i ma inne podejście niż do cudzego. Nie ma sie czego bać. Sama będziesz zdziwiona jak szybko instynkt macierzyński zacznie cie bezbłędnie prowadzić.
Moje kumpele co już urodziły to gadały w ciąży że będą do mnie dzwonić bo ja mam doświadczenie z dziećmi a skończyło sie na tym że dzwonią tylko po to żeby na pare godzin podrzucić bobasa bo coś mają do załatwienia itp.

Ale do czego zmierzam....straszna odpowiedzialność przebywanie z takim małym dzieciaczkiem, jak spała mąż co chwila sprawdzał czy oddycha, co chwila mleko ,herbatka, ciasteczko, pampers-byłam wykończona...i trochę przerazona ja to będzie we wrześniu.Podziwiam wszystkie mamusie będące w ciąży...

Mam 2 swoich dzieciaków i wierz mi jak mam opiekować sie czyimś dzieckiem to też jestem zestresowana bo jednak co swoje to swoje....będzie inaczej zobaczysz:tak:

A tak wogóle:
Cześć dziewczyny porannie i przy śniadaniu. Dzieciaki odwiozłam do przedszkola i mogę chwilę poczytać o czym piszecie.Co do bóli podbrzusza też mam ale takie właśnie jak przy @ więc myślę, ze to standard. Nadal nie mogę jakoś wybrać się do tego chirurga z moją przepuchliną :no:
Na pierwszej wizycie ginka pyta ile waże ja 58kg, ostatnoi każe mi na wagę wejść a tam 58,3 kg ja w spodnie zaczynam niewchodzić...nie wiem co to zjawisko brzucha wcale ale za to biodra oj....:szok:

Ja za to humor taki nijaki, niedobrze mi, ale dziwne że od kiedy wróciłam do pracy to samopoczucie się pogorszyło:dry: Chyba za bardzo się denerwuję

reklama
Do góry