reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam porannie i śniadankowo :)) Jak wczoraj poczytałam o waszych apetytach to stwierdzam, że ja jakaś inna chyba jestem... Jak na razie żadnych apetytów ani zachcianek nie mam, innych dolegliwości ciążowych też nie miałam takich jak nudności, humory (z tego się cieszę).
Co do kilogramów to ja będę w poniedziałek wiedziała ile dokładnie, ale boję się, że z 5 mi wyjdzie, choć moje racje żywieniowe obecnie są takie jak przed ciążą, czyli nie przejadam się i staram się jeść rzeczy wartościowe, a nie puste kalorie...
Miłego dnia życzę

reklama
Witam porannie i poswiatecznie. Widze, ze przez te pare dni nieobecnosci znow mam sporo do nadrobienia.
Ja dzis pierwszy dzien w pracy i pierwszy po pobycie w Polsce. Echh dziewczyny tak mi sie nie chcialo wracac. Bylo mi tak dobrze u mamy:-D Droge w samochodzie jakos przezylam. Choc musze przyznac, ze bylam zmeczona. Doszlismy do wniosku, ze nasz urlop musimy przesunac na wczesniejszy termin. Skoro mnie juz meczy taka dluga jazda samochodem, to w 8 miesiacu tym bardziej bedzie mi trudno wytrzymac:zawstydzona/y:
Zmykam kochane do pracy. Zycze milego dnia.

dzien dobry ja dzisiaj nastroj ponury, za to musze sie pochwalic ze chyba poczulam rchy mojego dziecka , pisze chyba bo czekalam na motylki i delikatne musniecia a dostalam kopniaczka)))) mysle ze to bylo to bo znam dobrze swoje cialo i nigdy czegos takiego nie mialam, chyba ze jelita dostaly rece lb nogi do czturchania mnie)))

Witam wszystkie Mamuśki :-) i życzę miłego dnia

Co do spania, to ja zawsze spałam na boku, z tym ze teraz i na boku cos mi nie wygodnie bo brzusio zwisa tak jak worek. Czsami sobie reke podkładam, ale tez niewygodnie bo zaczyna mnie gnieść. Kłade sie w tak zwanej pozycji bezpiecznej.Na brzuchu wogóle nie moge spać bo mi bulgocze i dzidek daje znac ze, nie nie nie.Na plecach tez nie bo strasznie mnie boli kość ogonowa a wtedy nie moge sie nawet obrócic taki ból. A tak wogóle z tą kościa ogonową to nie wiem czy to normalne, bo w dzien jak se leze tez musze w pozycji prawie siedzacej , bo inaczej ruszyc sie nie moge.Jak troche porobie cos w domu czy długo stoje to samo.

Ja mam bardzo podobnie tylko nie boli mnie kość ogonowa a prawe biodro :-(czasami boli tak bardzo że nie mogę przewrócić się z boku na bok i musi mi w tym ktoś pomóc

Korba za małe dzidzi na brzuszek? ja miałam już w 13 tyg. usg przez brzuszek :tak:
Zresztą ginka pewnie nie chce za często maleństwa usg męczyć ;-)

ja jeszcze w 14 tc miałam usg dopochwowe

A ja dziewczyny wciągam lane kluski ze strogonowem-mniam, beti ale na to ciasto to też mi ochoty narobiłaś:) kobietki a ile macie już na plusie? Bo ja jak byłam 3 tygodnie temu u lekarza to miałam 3kg na plusie a teraz myśle ze bedzie z jakies 5 :(

to ja chyba jestem ewenementem :-( po pierwszym trymestrze miałam 1,4 kg na minusie a po następnych 3 tyg. prawie pięć kilo na plusie

cze mamusie!!
wlasnie po sniadanku jestem !
jak czujecie juz ruchy?
ja czuje jak dzidzi plywa w brzuszku)a zwlaszcza wiecorem !!
narazie kopniaka nie dostalam ale juz czuc ze mam lokatora w brzuszku he!!
Milego dnia ide corci sniadanko zrobic bo wstala!!

Dziewczynki ponawiam pytanko bo sie trosze martwie... dziewczynki mam pytanko od ponad tyg pobolewa mnie brzuch w okolicy pęcherza i tak sie zastanawiam czy to normalne... Wy tez tak macie??

Witam przy kawci!
Ruchy to jeszcze nie ale juz pewnie za chwile poczuje. Narazie bulbanie a mąż jak sie przytuli do brzucha to mówi że jest taki odgłos jakby sie ktoś w wannie przewracał. A każda z nas czuje totalnie inaczej.
Ładny dzień sie zapowiada. Może rusze gdzieś dupke.
asiek1000 a ten ból jaki jest konkretnie? Kłujący, piękący, czy jakby sie coś rozciągało (podobny do miesiączki)?

Dziewczynki ponawiam pytanko bo sie trosze martwie... dziewczynki mam pytanko od ponad tyg pobolewa mnie brzuch w okolicy pęcherza i tak sie zastanawiam czy to normalne... Wy tez tak macie??
Mnie tez brzuch pobolewa. Tylko, ze pod lewym zebrem. Najlepiej zapytac lekarza, ale sadze ze to normalne, przeciez wszystko musi nam sie ulozyc.
korba ja mialam w 12 tygodniu pierwsze usg przez brzuszek. W przyszlym tygodniu czeka mnie nastepne. Juz sie nie moge doczekac :-)
karolina84 ja + 2,5 kg. Wszyscy dopytuja, kiedy zacznie byc widac brzuszek, bo poki co nic nie widac. Tzn ja i maz widzimy roznice, ale reszta nie. Ja czuje juz brak miejsca w spodniach, a zadne ciazowe mi sie nie podobaja :-(

asiek1000 jeżeli chodzi o Twoje bóle to zależy jakie one są. Ja na przykład od jakiegoś czasu odczuwam wzmożone parcie na pęcherz (muszę biegać do ubikacji co 20 min, a dzisiaj w nocy nie zdążyłam dobiec do łazienki i zesikałam się w majtki). Jeżeli ból bardzo Cię niepokoi to idz z tym do lekarza i to szybko- taka jest moja rada. Może też tak być że za bardzo ściskasz ten pęcherz np. za ciasnymi spodniami

mb_1 ja jeszcze mieszczę się w spodnie sprzed ciąży ale już dawno nie dopina mi się guzik dlatego kupiłam sobie pas ciążowy i tego guzika nie widać ;-) ale takie rozwiązanie długo mi nie posłuży i już teraz od czasu do czasu wskakuje w spodnie ciążowe z pasem (fajnie uszyte nic nie uciska i ciepło w brzuszek) a kupiłam je na allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Co do wagi ja się nie wypowiadam zbytnio bo mojej ginki waży o 2 kg więcej niż moja a moja dobrze waży bo wszyscy to potwierdzają:-p Ja może z 1 kg na plus będę miała - oby, ważę się w piątki co by w paranoję nie popaść;-) Zwłąszcza że tez jem tak jak przed ciążą, nie mam zwiększonego apetytu ale w poprzedniej ciąży od samego patrzenia na jedzenie tyłam:baffled:

Do góry