reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny po świetach!!!!!!!! Nie było mnie aż 4 dni i jeszcze nie zdążyłam nadrobić zaległości.
Co do pozycji spania...mam bratową, która obecnie jest w 30 tc i od samego początku ciażu jak się naczytała o tym, ze na plecach spać nie można, śpi na bokach. Biodra jej wysiadają, noce ma nieprzespane budzi się non stop i wstaje baaaaaaaardzo wcześnie bo wylezeć nie może. Jak dla mnie to paranoja!!!!!!!!! Nic a nic nie idzie jej powiedzieć bo ona wie swoje....
A ja nadal śpię na brzuchu bo brzucha brak :-D

reklama
Na plecach niedobrze leżeć, ale wiem że to dotyczy juz wyższej ciąży, chodzi o ucisk na główne naczynia brzuszne(żyła wrotna (wątrobowa) i aorta) Dlatego leżenie wskazane jest na boku, najlepiej lewym, ale i prawy może być dla odmiany ;-)
Zaś ja mam zalecenie jeszcze wciąż polegiwać na brzuszku, nie stale ale jednak- chodzi o tyłozgięcie macicy ze skracającą się szyjką. Ale już niedługo.
Jeśli chodzi o sieci komórkowe- to wszystkie maja podobne de facto warunki, tylke niektore zmienne się różnią, ale firmy wychodza zawsze na swoje.
Jedynie play nie jest w komitywie z innymi sieciami ( jest po czesci w udziale panstwa) i kontakt do tej sieci jest droższy niz do pozostałych, natomiast komunikacja w samej sieci Play jest w tej chwili najkorzystniejsza.
Ja przeszłam wraz z firmą rodzinna 4 lata temu z plusa do orange, bez fajerwerkó ale warunki są OK. Karte w orange ma mój syn i jest zadowolony- duzo promocji.

dziewczyny a moja kruszynka tak się rozbrykała od wczoraj że co chwilka czuję kopniaki!!!! wczoraj wieczorem już w łóżku nawet mojemu wężowi udało się ją złapać, super, chyba się solidnie odkręciła przez te święta bo czuję ją zupełnie na dole, a wcześniej to tak raczej w prawym boku ;)

dziewczyny a moja kruszynka tak się rozbrykała od wczoraj że co chwilka czuję kopniaki!!!! wczoraj wieczorem już w łóżku nawet mojemu wężowi udało się ją złapać, super, chyba się solidnie odkręciła przez te święta bo czuję ją zupełnie na dole, a wcześniej to tak raczej w prawym boku ;)

ja mam górkę rano jak leże właśnie też na prawym boku :):):) ale na ruchy muszę chyba jeszcze poczekać. Ale super,że ty już czujesz swoje maleństwo:):):)

Ja też tak chce. Szkoda że musze jeszcze czekać. Tylko bulbanie mam a na kopniaki trzeba czekać.

Cześć dziewczyny baaaardzo długo mnie nie było ale jestem już na zwolnieniu i będę mogła częściej zaglądać . Mój maluszek już mnie kopie tak wyraźnie od kilku dni ma już nawet stałe pory kiedy wiem że wstaje i sobie fika. Jeśli chodzi o święta to mi go aż szkoda było bo my w domu sami z mężem mieszkamy i zawsze cisza spokój a tu u mamusiek całe rodziny i mnóstwo gwaru aż maleństwo cały czas piruety robiło i długo w nocy zasnąć nie mogło :-(
Pozdrawiam Was wszystkie i zabieram się do czytania zaległości a trochę tego jest :tak:

Beniaminka ja tez mam tyłozgięcie i choć lekarz mi nie zalecał to śpię na brzuszku z podkurczoną jedna nogą-niedługo chyba poduszkę sobie będe podkładała dla wygody. Uwielbiam spac na brzuchu i będzie mi tego brakowało za jakiś czas. Ze spaniem na plecach słyszałam podobnie,że to tak w bardziej zaawansowanej ciąży nalezy unikać-narazie jeśli nam wrześnióweczką się przytrafi to nic takiego;-)

Ja tez tyłozgięcie miałam ale na ostatnim badaniu wyszło że macica ładnie się "naprostowała" :-)
Co do ruchów to tez czuję codziennie:tak: Ale jak się czymś zajmę to nawet się nie skupiam na nich bardziej wieczorem:tak:

Moje Maleństwo też już daje o sobie znać zwłaszcza jak jestem w kościele i grają organy i wszyscy śpiewają :-) Za pierwszym razem byłam bardzo zdziwiona że akurat wtedy... może mu się muzyka podobała ;-)

reklama
Witam wszystkie wrzesnioweczki. Dobrze , ze to juz po swiatach, ale gosci mam nadal.
HEY
Ja już po wizycie, dzidzia zdrowa,ładna i duża,ruchów mam prawo nie czuć,jestem szczęśliwa bo miałam stress przed wizytą, ....
Gratulacjie
No u nas też po świętach.
Miałam trochę przebojów- okropnie mnie bolał brzuch, wylądowałam w szpitalu.
Niby wszystko ok, dzidzia w porządku, RACZEJ NIE CHLOPAK.
No nic mam jeszcze iść na badania, dzisiaj już prawie nie boli.
Przynajmniej nie przytyłam :p
Kurcze z tym bolem brzucha ja tez czesto mam.
Super , ze to prawdopodobnie dziewczynka.

A ja sie pakuje bo jutro jade na wycieczke do Amsterdamu. Mam nadzieje , ze sie bede dobrze czula.

Do góry