reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

uuuuufffffffffffffff... ja już po wizycie :-) z Dzidzi wszystko ok, mam się nie denerwować, nie martwić, nie przesilać.. miałam usg, ale nic z niego nie pamiętam taka byłam zdenerwowana a zdjątka tym razem nie dostałam..Mam super lekarkę, rozmawiała wcześniej z tym lekarzem co mnie w szpitalu przyjmował i znała sprawę.. powiedziała, że z łożyskiem wszystko oki itp i nie zna do końca przyczyny tego plamienia... nic, mam odpoczywać i zmniejszać stopniowo dawkę duphastonu.. Ulżyło mi...
Karolinkare co z Wami? odezwij się

no super że wszystko ok :) wiedziałam ze wrócisz szczęśliwa :) i bardzo dobrze :)

ja właśnie wsunęłam kolacyjkę 4 kromki chlebka z serkami topionymi różnymi heheh bo teraz to lubię jem nawet bez chleba :) jedyny nabiał co ostatnio mi smakuje :)
niedługo trzeba myju :) i lulku :)

reklama
tosia1 widzisz wszystko sie dobrze układa. Teraz już przestaniesz sie tak denerwować. Ciesze sie że wszystko jest ok!
Mój jak wrócił z pracy to wkręcił sie w porządki w kuchni i ok 30minut tam siedział. Ugotował ziemniaczki na sałatke i rosół na galerety. Jutro pieczenie mnie czeka a mi sie nie chce. Jakoś to pójdzie mam nadzieje.
Dopadło mnie spanie i chyba jak oglądnę dr. Housa to pójde spać.

ja prawie ;) sie zastosowałam, tak szybciutko tylko podłogi wypastowałam

ja myśle ze na kazdej wizycie usg powinno byc, dla zaspokojenia rodziców i potwierdzenia ze wszystko ok

dziewczyny ja to was podziwiam, jak wy znajdujecie czas jeszcze i na BB, ja nie mam jeszcze dzieci a teraz czasami ledwo na zakrętach wyrabiam, az strach pomyslec co bedzie potem :/

co do porządków to dzieki bogu mąż ma urlop i głównie on tym sie zajmuje
mi wczoraj przypadło prasowanie firanek i za ciepłe żelazko usawiłam i mi jeden panet troche sie skórczył, gdzies o 4 cm, wrrr
Ja cos mam niemoc tworcza , sprzatanie mi nie podchodzi. A prasowania nienawidze. Ja zawsze wieszam firanki na mokro ( tzn na wpolodwirowane) i nie musze ich prasowac.
Tosia super , ze wszystko ok

witajcie. ja jakoś nie mam weny do pisania, całe dnie spędzam z Małym na dworze i tyle się nabiegam za nim, że wieczorem już nawet kompami się nie chce włączyć, tylko padam codziennie o 21. Dziś udalo mi się dłużej wytrzymać, więc nadrabiam wasze posty, ale nim dobrne do konca to już mi się nawet pisać nie chce :-/ leń patentowany ze mnie.

tosia ty leniu:-D:-D:-D:-D ja piec mogę, gotować też ale jak mam czas i chęci. Teraz na świeta chce zrobić serniczek wg. przepisu pysi i kurcze narazie pisze do niej pw co chwile bo nie wiem jaką końcówką miksera to wszystko mieszać:-D:-D:-D taka ze mnie kuchareczka:-):-)
ale powoli już spis potraw mam wymyślony, raczej skromnie bo nas tylko dwójka przecież...ale co by Wam smaka narobić to chcę zrobić gyros, sałatkę jeszcze nei wiem jaką, pieczeń, sernik i pewnie muffinki z bananami, no i coś ekstra na obiadek;-)
Łażę po sklepach i włosy mi dęba staja jak widzę kolejki..ale dziś zostałąm obsłużona poza kolejnością:tak::tak:

witam po nadrobieniu 19stron :) Gratuluje udanych wizyt i kolejnych swiadomosci plci :) Ja juz remont zakonczylam w 99% jedna rzecz tylko czeka na przykrecenie do sciany i juz :D Widzialam rozne tematy tipsow,lekarst itd. Dzis na TVN style byl fajny program ogolnie o ciazy i tam byl ginekolog ktory sie wypowiadal ,ze w ciazy mozna brac leki i leczyc sie normalnie farmakologicznie bo jest to mniej niebezpieczne niz powiklania po leczeniu domowymi srodkami ,ktore nie dzialaja. I ze najlepiej z przeziebieniem isc najpierw do ginekologo bo moze sie okazac lepszym internista niz lekarz pierwszego kontaktu w przychodni ,ktory poprostu boi sie przypisac cos kobiecie w ciazy. Ale dlugoby opowiadac o tym co on mowil jak byscie chcialy to program nazywa sie "Między nami rodzicami" :) Aaa powiedzcie mi jak to jest z tymi tipsami w ciazy?! Bo tego nigdzie nie slyszalam ,ze nie mozna ,a tutaj ktoras wlasnie mowila ze szkodliwe to dla malenstwa ,a ja na slub chcialam sobie zrobic i teraz mam dylemat. A co do porzadkow to ja po remoncie i tak systematycznie powoli z mama sprzatalam wiec swieta sie dobrze zgraly w czasie :) Aa i jedyne co do nich to upieklam szynke "myszke" w ciescie :) Przepyszna :D A reszte zostawiam mamusi i mojemu kochanemu :)
Kerna no jak widac brzuszek to wrecz obowiazek maja Cie obsluzyc poza kolejnoscia a ja ostatnio jechalam z mamka tramwajem i szczerze nie widzialam babki ok 60lat to niedosyc ze zakrzakała by sie na smierc bym ja uslyszala i zobaczyla to jeszcze mnie podeptala i "ooo przepraszam bo on tak jezdzi" no to ustapilam wredocie , a ona niedosyc ze jechala jeden przystanek to jeszcze jak wysiadla z tramwaju to my mlode z mama nie moglysmy jej dogonic tak zasuwala ,a tak to wystac nie moze. No ale co tam :)
No ja uciekam bo moze dzis uda mi sie wczesniej isc spac kolorkowych:)

Ostatnia edycja:
tosia ty leniu:-D:-D:-D:-D ja piec mogę, gotować też ale jak mam czas i chęci. Teraz na świeta chce zrobić serniczek wg. przepisu pysi i kurcze narazie pisze do niej pw co chwile bo nie wiem jaką końcówką miksera to wszystko mieszać:-D:-D:-D taka ze mnie kuchareczka:-):-)
ale powoli już spis potraw mam wymyślony, raczej skromnie bo nas tylko dwójka przecież...ale co by Wam smaka narobić to chcę zrobić gyros, sałatkę jeszcze nei wiem jaką, pieczeń, sernik i pewnie muffinki z bananami, no i coś ekstra na obiadek;-)
Łażę po sklepach i włosy mi dęba staja jak widzę kolejki..ale dziś zostałąm obsłużona poza kolejnością:tak::tak:

ej laska nie rób mi ochoty na te dobrocie bo zaraz zrobię napad na lodówkę w poszukiwaniu dobroci hehhe............ja uwielbiam sałatkę gyros...dawno nie robiłam trzeba zrobić :)

ja właśnie wsunęłam kolacyjkę 4 kromki chlebka z serkami topionymi różnymi heheh bo teraz to lubię jem nawet bez chleba :) jedyny nabiał co ostatnio mi smakuje :)
niedługo trzeba myju :) i lulku :)

He he ja mam to samo, serki topione wsuwam najchetniej :)

Tosiu, kochana, no widzisz , teraz bedziesz spokojniejsza;) plamienia sie zdazaja...niekiedy nie mamy na to wplywu..i nie zawsze musi to oznaczac cos groźnego ;)

reklama
Jestem, wreszcie odzyskałam internet..
Dzisiaj miałam wizytę, mialo nie być usg ale widząc moją proszącą minę i wiedząc że mąż czeka za drzwiami tylko na znak żeby zobaczyć dzidzie na monitorze, zrobiła mi tak na szybko :-) z dzidzią wszystko w porządku i będzie...dziewczynka :-D

Do góry