reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

lilu02 sprzątać i tak nie mogę przez to plamienie, lubię mieć posprzątane, ale nie za wszelką cenę... i nie sprzątam dla teściowej.. ja też mieszkam z teściami i nigdy, ale to nigdy nie starałam się Im nic udowodnić, jestem jaka jestem choć banał ale na dłuższą metę się opłaca... :-) wiedzieli co dostają a teraz wiedzą co mają :-) głowa do góry i troszkę luzu!!! :-)

reklama
lilu02 sprzątać i tak nie mogę przez to plamienie, lubię mieć posprzątane, ale nie za wszelką cenę... i nie sprzątam dla teściowej.. ja też mieszkam z teściami i nigdy, ale to nigdy nie starałam się Im nic udowodnić, jestem jaka jestem choć banał ale na dłuższą metę się opłaca... :-) wiedzieli co dostają a teraz wiedzą co mają :-) głowa do góry i troszkę luzu!!! :-)

dzieki kochana aż sama na siebie jestem zła za to całe zamieszanie dzisiejsze :( muszę w końcu zacząć myślec o sobie i dzidziusiu, powiem Wam że brzuch mnie dzis boli i boję się czy aby czegoś zlego sobie nie narobiłam....zaraz idę leżeć!!!!

Trixi , Saraa Kurcze to chyba faktycznie to zalezy od lekarzy moze tez od kasy chorych czasami ja jestem w TKK i zawsze bylo super no zobaczymy jak to bedzie bo jak narazie 1 raz mi nie zrobiono USG:dry:

dzieki kochana aż sama na siebie jestem zła za to całe zamieszanie dzisiejsze :( muszę w końcu zacząć myślec o sobie i dzidziusiu, powiem Wam że brzuch mnie dzis boli i boję się czy aby czegoś zlego sobie nie narobiłam....zaraz idę leżeć!!!!

i słusznie!!!!!!

Toshi, ja miałam dwie wizyty planowe, jedna wypadkowa, i miałam tylko 2 usg. Teraz chyba tez nie bede miala usg , bo na wizyte jade tydz. po swietach, a to bedzie poczatek 18 tyg. Kolejne usg pewnie bede miała połówkowe, czyli w 20 tyg.

witam dziewczyny:)
u mnie dzisiaj słoneczko świeci ale za ciepło to nie jest:no: jeszcze kilka dni miałam takiego powera a teraz co znowu mi sie nic nie chce:szok: a świeta tuż tuż, i co ja mam biedna zrobić,siedze tylko przy kompie i ogladam wózki ,łóżeczka i ciuszki normalnie jakaś mania:tak:
a ogólnie samopoczucie lepsze gardło juz mnie nie boli, od wczoraj płucze sokiem z kapusty kiszonej ale takiej kupnej w kartoniku,tak jak mi moja ginka zaleciła i musze wam powiedzieć ze jest juz super ból gardła minął,uff na szczescie:-D

lilu02 daj sobie luza....teściowa ma dzieci? a zainteresowania oprócz sprzątania jakieś ma? A z mężem jeszcze rozmawia? ty masz ważniejsze rzeczy- siebie, dzieci i męża. Wanna czy podłoga nie będą nieszczęśliwe jak im czasu nie poświęcisz..:-D
U mnie porządki ale w stylu wolnym. Niby już wszystko wczoraj było cacy a dzisiaj dzieci mi udowodniły że nie;-) Okna znów zapaćkane, podłogi nadają się do powtórnego mycia...Teraz jadę po Pysia do przedszkola a potem biore chustę i poszalejemy w 3 na bulwarach. Oni będą szczęśliwi i zmęczeni to mniej mi nabałaganią.:-)
A Święta to ma być czas radości i rodziny a nie sprzątania i zdychania co się kończy brakiem cierpliwości i siły dla rodziny i średnią atmosferą.
Miłych luźnych świąt bez ambicji ale z kupą miłości wam życzę!

lilu02 teściową sie nie przejmuj. Ja swojej unikam jak ognia. Jak kiedyś mąż powiedział jej że robie lepsze kotlety i naleśniki od niej to sie tak ofochowała że tydzień im nie gotowała. A teściowej dogadaj spokojnie i z klasą że skoro ona tyle w ciąży robiła to ma kupe szczęścia że przebiegała prawidłowo a ty stosujesz sie do zaleceń lekarza bo chyba mamusia chce żeby wnuk/wnuczka przyszedł/ła o czasie i w pełni zdrowiusieńkie.

A ja sobie właśnie odpoczywam po rehabilitacji a całe sprzątanie Mój zrobi. Czekam na niego aż wróci do domku i sie pośmiejemy ile z zakupów świątecznych zapomniał.

Czesc Dziewczyny! :-)
Mam do Was pytanie troszke z innej beczki:-)
Otoz mialam krwiaka , lezalam wtedy , mialam zakaz wspolzycia - juz 2 tygodnie temu krwiak sie wchlonal , nie ma po nim sladu . Nie wspolzylismy z M do tej pory ale jakos sie ciezko robi :-) i ja mam dzika ochote na przytulanki:-) . Nie bede z taka rzecza przed swietami do lekarki dzwonic , bo mi glupio:-) ale moze wiecie jak to jest ?

reklama
Do góry