reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dorotka ja najchętniej bym coś zrobiła - nie wiem - typu placek, cos ugotowała itp ale na noc nie wchodzę do kuchni po co kusić los a potem bym popróbowała bo co to za kucharz co nie próbuje ;) I żołądek by mi się wywracał.

Dobrze że choć dzieci już jakoś same grzecznie sie położyły to mam czas dla siebie :)
No a z drugiej strony małż do 22 w pracy to też samej mi nudno, tak to zawsze gębę do kogoś otworzę :)

reklama
kochana to twoje pierwsze maleństwo? ja nie czuję nic i chcę juz wizyte bo mam obawy że coś się stało :( ja wiem każdy w innym czasie czuje no ale wszystkim juz sie to zdarzyło a mnie nie :( i dlatego mam momentami czarny scenariusz ....eehhhh ja to jestem głupia :(
Nie przejmuj sie . Ja w pierwszej ciazy poczulam dopiero w 21 tyg.

Jak tak opisujecie to az mysle ze zwariowałam, ale ja naprawde czuje takie gilgotki i uczucie jakby mozarella w woreczku z tym płynem sie tak obracała, hiii, fajne porównanie, co? Wiem ze to nie jelita, bo nie miewalam nigdy takich odczuc przy ruchu jelit. tym bardziej ze zaczyna sie to powtarzac coraz czesciej i coraz bardziej jestem przekonana ze to dzidzia se salta robi ...hiiii
Super porownanie , trafione w 10. A zauwazylam , ze najwiecej rusza sie po zjedzeniu czegos slodkiego tak po 10 minutach od zjedzenia np czekolady, lodow.

Hejka Dziewczyny!

byliśmy w szpitalu na wieczorze informacyjnym dla przyszłych rodziców.

Potem mówił o możliwości zostania dawcą krwi pępowinowej - że u nich w szpitalu dokonują pobrania tej krwi.

Porodówki są w tym szpitalu trzy. Oprócz rodzenia tradycyjnego - na łózku, można też rodzić w wodzie, na linie (na stojąco), na stołku (ale nie bardzo zrozumiałam na czym to polega :confused: ) i na piłce.
Położna mówiła, że znieczulenie z zastrzykiem to ostateczność a najpierw próbują masażu, akupunktury, aromaterapii, okładu z gorącej kawy :confused: a dopiero potem przychodzi czas na leki.
Zaskoczyła mnie trochę stwierdzeniem, że nie wykonują praktycznie u żadnej rodzącej nacięcia krocza bo nie jest to konieczne :shocked2:
No i spodobało mi się to, że do każdej porodówki należy duży prysznic i toaleta więc można, że tak powiem, bez krępacji chodzić sobie nie martwiąc się, że ktoś z zewnątrz nas zobaczy.

Pozdrawiam!
Ja tez uwielbiam te spotkania . Idziesz jeszcze do innego szpitala? A dostalas jakis prezent?
Co do znieczulenia u mnnie tez stosowano aromatoterapie. Porod zaczynalam w wannie , potem na pilce. Krocza tez nie nacinali , bo uwazaja , ze pekniecia sie lepiej lecza.
A krew pepowina tez odemnie pobrano do banku krwi ( ale jak chcesz ja oddac to musisz miec badania na Aids), z tym , ze ona jest przechowywana nie dla mojego syna, tylko anonimowo . Gdybym chciala ja dla mojego dziecka , musialabym placic za przechowanie .

Kasias większości kobietom w ciąży spada hemoglobina, to naturalne, bierz witaminki a lekarz pewnie zapisze ci żelazo albo dietkę bogatą w żelazo. Nie ma się co martwic.

Karolina na gardło tylko Tantum Verde, oczywiście nie mówię o domowych sposobach. Żadnych septolette, cholinex itd. nie można brac i radziłabym się wybrac do lekarza pierwszego kontaktu co by obejrzał gardełko i stwierdził czy to zapalenie czy cos poważniejszego. Ja dostałam od lekarza na gardło Bioparox, miejscowy antybiotyk ale miałam też zapalenie zatok i bez niego pewnie by się nie obyło.

1) Kilka razy dziennie płucz gardło wodą z solą, sodą oczyszczoną lub naparem z szałwii.
2) Liście kapusty sparz gorącą wodą, rozbij tłuczkiem do mięsa, przyłóż do szyi i owiń szalikiem na 20 minut.

DZIEWCZYNY DZIĘKUJE WAM BARDZO,KUPIŁAM SOBIE TANUM VERDE I JEST O NIEBO LEPIEJ ,PRZESPAŁAM DZISIAJ CAŁY DZIEŃ TAKŻE NOCKE MAM Z GŁOWY:zawstydzona/y:
CO DO USG O DZISIAJ DZWONIŁAM I UMÓWIŁAM SIE NA 8 KWIETNIA;-) I BARDZO SIE Z TEGO POWODU CIESZE,TAK SIE STĘSKNIŁAM NA WIDOKIEM SWOJEGO MALEŃSTWA

Karolina ty to maratony masz z tym spaniem :)
Mi w ciąży zdarzyło się 4 razy kimnąć w dzień :) W poprzednich ciążach ani razu. Ale ogólnie nigdy nie spałam popołudniami może to dlatego? I zawsze wcześnie spać się kładłam. Normalnie od młodych lat jak staruszka z kurami spać i wstać ;)

dorotka w święta sobie odbijemy na chłopach gadanie aż im uszami wyjdzie :)

Lillu serdecznie Ci gratuluję i zazdroszczę poztywnie, podobnie Dorotce1 ! Ojjj, ja tez śnię o malutkiej dziewuszce :-)
Wiecie , jestem bardzo ciekawa czy nosze w sobie chłopca czy dziewczynkę, według mojego lekarza i lekarza od prenatalnych- w 17 tygodniu jest to już mozliwe w blisko 100 %. Ciekawe ile z nas będzie miało przy porodzie niespodziankę ? :-D Pewnie pisałam Wam, jak niedawno znajomemu ginekologowi z pracy urodziła się córka zamiast synka, którego wypatrzył tatuś wraz z kolegami . Ale i tak chcę wiedzieć..... :-)
Dzięki Beniaminka:) Ja też bardzo chciałam wiedzieć ale nie zdawałam sobie sprawy, że tak szybko można się dowiedzieć. Moja pani doktor sama tak od niechcenia powiedziała, że jej to wygląda na dziewczynkę. Bardzo mnie ta informacja ucieszyła, bo marzę o córeczce jak o niczym innym, pomimo posiadania już jednego egzemplarza :):):) Ale jak tak czytam co dziewczyny piszą to nie powiem trochę przykro mi się zrobiło bo mam wrażenie, ze wszyscy próbują mi powiedzieć, ze w tym tygodniu to tylko pomyłki możliwe, że jeszcze u obu płci narządy takie same itd.Zdaję sobie sprawę, ze moze wszystko jeszcze się zmienić ale skoro niepytana pani doktor decyduje się na przekazanie takiej informacji to coś musiała tam widzieć,tak myślę...:)
Beniaminka życzę Ci z całego serca dziewczynki, naprawdę szczerze Cię rozumiem, ja na punkcie dziewczynki mam prosto mówiąc bzika :)):))

dziewczyny ja też nie czuję jeszcze ruchów pomimo, że to moja trzecia ciąża, wczoraj na usg widzialam jak dzidzia się rusza, przeciaga i fika więc niczym się nie martwię, Wam też radzę :)

A mam pytanie poprzednie dwie ciąże chodziłam do lekarza na Kasę chorych teraz prywatnie, byłam 2 razy i dwa razy usg. Czy prywatnie co wizytę robią USG??

Gaja co do mojego spania to masz całkowitą racje maratony takie ze szok,przed ciąza nigdy popołudniami nie sypiałam ale za to w każdej ciąży potrafiłam spać na okrągło,ale bardzo sie z tego powodu cieszę bo jak wiadomo sen to zdrowie:)

Dziewczyny ja pobiłam rekord w roztargnieniu z zakreceniem w ciaży. Wczoraj zostawiłam otwarte auto pod domem, zeby było mało to drzwi były uchylone tak na szpare.Wieczorem jechalam po mojego i to zauwazyłam. Oczywiscie stanełam i zaczełam sobie przypominac jak to sie stało i se przypomniałam... mojemu nie mówilam bo by mnie chyba udusił hiiii

reklama
Do góry