reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dokładnie Olcia :-) Ja podobnie w pierwszej ciąży- około 19 tygodnia, i byłam chudzina. Takie lekkie trzepotanie, inne niz jakiekolwiek odczucia wczesniej- to sie wie, ze to dzidziuś nic innego. Potem kilka dni przerwy i jak sie juz zaczęło, to było w miarę regularnie juz codziennie. Słuchajcie taki dzidziuś waży około 120 gr- więc jak pół kostki masła, do tego pływa w otoczeniu dużej ilości wód, ma dużo miejsca jeszcze, więc nie obija się tak o ścianki macicy, a jeśli...to odczuwjemy to niezwykle subtelnie. Mówi się, że dzieci reagują po słodkim- soczku, cukierku i wtedy warto sie spokojnie położyć w ciszy i wczuć się w siebie, swoje ciało. Ja tak wlasnie odczuwam, w wielkiej ciszy i gdy sie wslu****e w siebie, inaczej to wiem ze to tylko ruchy jelit- nieco leniwe teraz w ciaży i skłonności ciężarnej do wzdęć. Ruchy są jak trzepotanie skrzydeł małego motylka, to nie silne kopniaczki jeszcze i sa one niziutko tuż nad spojeniem łonowym, nieco wyżej, ale pod pępkiem. Bądzmy cierpliwe to juz na dniach spotka nas ta radosc czucia malych kopniaczków.
Na zgagę mleko słodkie, mnie pomagał kisiel i siemię lniane rozklejone. Można ssać Rennie- jest dozwolone, ale pomaga na chwilunię .

muszę wypróbować wieczorkiem z tym słodkim :) może uda mi się coś wyczuć :)

na zgagę siemię lniane, ale dla mnie ratunkiem są migdały... nawet nie wiedziałam, że taką ulgę po nich poczuję.. przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga...
ja właśnie wylałam cały gar oleju z frytek... na spodnie, szafki, podłogę.. i się z tego wszystkiego poryczałam.. M sobie podgrzewa obiad i przy okazji kończy ścierać ten potop... szkoda mi Go, bo wrócił zmęczony, ale ja po tych przebojach nie za bardzo z mopem i szmata powinnam latać...

ojeju biedulko masz szczęście że twój men zajął się sprzątaniem tego oleju :)

a ja dziewczyny prawie 2 godz w samej kuchni sprzątałam a uwierzcie mam małą kuchnię ale wszystkie szafki wymyłam w środku poukładałam,na zewnątrz też pomyte,i nawet małe przemeblowanko zrobiłam na blatach :) i brzuszek troszkę boli jeszcze skoczę wyrzucić śmieci i do sklepu...jutro biore się za sprzątanko dużego pokoju tam tylko kurze do starcia i za łazienkę a sypialnię chyba w piatek :)....dobrze że nie muszę gotowac w piątek jadę z moim menem do mojej mamy po tobołek jedzonka w słoikach...taki świąteczny wypasik heheh a w święta po rodzince jeżdzimy więc luzik :) dzis jestem już taka padnięta że heja...

reklama
Ja mykam zająć się moja niunką potem obejrzymy M jak miłość a jak mała zaśnie będzie K jak kompanko Ł jak łóżko i T jak tulanko, aby T nie czuł się zaniedbywany :)
* K * O * L * O * R * O * W * Y * C * H * * S * N * Ó * W *

Czesc Brzuchatki...... my dzisiaj troszke stresa mamy bo wizyta u samego prof. Presisa o 20 .15 ....... strasznie sie boje tego jak nas podejdzie i jak nas potraktuje... w sumie to jest wizyta prywatna a on wielki specjalista od blizniźniaków... no nic zobaczymy

aha witam nowe mamusie i gratuluje poznanych płci... my to chyba na szarym końcu się dowiemy po wynikach Amnio bo po coz wcześniej jescze bardziej byśmy to przeżywali..............
no a jutro Amnio na 9.20 strasznie sie boje...................

trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i jutrzejsze amnio!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byłam dziś u gin. - ginekologicznie ok.(szyjka się nie skraca, macica rośnie jak należy). Miałam tylko krótkie usg - gin. chciała zobaczyć, czy serduszko puka, jak trzeba. Dostałam żelazo do łykania. Czuję dziś lekki niedosyt po wizycie (gin. spóźniła się godzinę - miała nagły poród swojej pacjentki, a następnie wizyty pacjentek trwały o połowę krócej niż zwykle, bo stwierdziła, że nie chce żeby ją noc zastała w gabinecie) :(((

agamati1 to dobre wieści nam tu przynosisz skoro wszystko dobrze się dzieje.
Oglądam sobie filmik z wczorajszego usg i później chyba wciągne coś na kolację i ide spać.
Dobranoc brzuchatki!

Byłam dziś u gin. - ginekologicznie ok.(szyjka się nie skraca, macica rośnie jak należy). Miałam tylko krótkie usg - gin. chciała zobaczyć, czy serduszko puka, jak trzeba. Dostałam żelazo do łykania. Czuję dziś lekki niedosyt po wizycie (gin. spóźniła się godzinę - miała nagły poród swojej pacjentki, a następnie wizyty pacjentek trwały o połowę krócej niż zwykle, bo stwierdziła, że nie chce żeby ją noc zastała w gabinecie) :(((

kochana najważniejsze że bije serducho i jest ok :) a niedosyt hehehe najlepiej byłoby dla nas jakbysmy miały podgląd na dzieciątko 24h na dobe heheh może wtedy i niedosytu by nie było heheh....ale dziś wieczorkiem cisza na forum :) ja właśnie zjadłam kolację i w 11 obejrze i potem kompu i lulu jutro trzeba dalszą część sprzątanka zaliczyć ....

najlepszy to jest mój gin u niego zawsze spóżnienie że heja najdłużej czekałam 1.5 godz....szok :) ale on ma czas dla pacjentki chocby miał do nocy siedzieć ...nie wypusci kobiety bez dokładnego opisania i zrobienia usg :) jest naprawdę cudownym lekarzem....jak któraś mamcia z trójmiasta poszukuje dobrego gin...to polecam :) pytać...podam namiary :)

Ostatnia edycja:
A ja się jeszcze nie żegnam, jakoś dobrze sie poczułam a pół dnia senna byłam, teraz wciągam jabłuszko i czytam co u was :)
Co do ruchów ja praktycznie codzień czułam a dziś cisza i nic żadnego pukania :/

reklama
Do góry