reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam wieczorowo :)

Beniaminko - odpoczywaj i dbaj o siebie!!!

Tosiu - myśl pozytywnie, będzie ok. 3mam kciuki:)

Popołudnie spędziłam w ogródku - posadziłam bratki, stokrotki i róże (ciekawe, czy się przyjmą).
Jutro po pracy - na 15.40 idę do gin. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze i że będę mogła je podejrzeć na usg.
Miłego wieczoru Brzuchatki :)))

powodzonka na wizycie :)

Bardzo dziękuję za miłe przywitanie:) Chciałabym w tym miejscu wyrazić wyrazy współczucia dla tych, które mają w ciąży jakieś utrapienia. Ja również od początku miałam problemy (odklejała mi się kosmówka i miałam krwiaka) i w sumie jest juz dobrze, ale cały czas o tym myślę... Mam tylko nadzieję, że teraz będzie juz tylko lepiej:) Pozdrawiam serdecznie

nie pamiętam czy witałam mamusie nową .... jak nie to witam teraz :)

ja się objadłam mniam całą wielką michę rosołu i padam heheh....też ogądam m jak miłośc a potem kompu i lulku :) jutro jadę z menem do leroya bo trzeba powoli wziąć się za odmalowanie sypialki....no i jutro mamy wielki dzień sprzątania...mój ma już wyznaczone zadania do roboty heheh i jestem w wielkim szoku bo nawet nie protestuje hehehe :)

reklama
czytam, że wy już po kąpielach więc i ja zmykam :-)
Kasialle piszesz,że czujesz niedosyt po wizycie, u mnie kazda wizyta wygląda jak ta, którą opisałaś :-) jedynie usg to jakaś przyjemność :-)

No ja nawet nie znam daty następnej wizyty mam zadzwonić ale zapewne koniec kwietnia i też nie wiem czy połówkowe już zrobi, chciałabym bo zawsze człowiek spokojniejszy jak wsio sprawdzi :)
A ja miałam plany że po wypłacie już coś dla maluszka kupię a tu kosiarkę musiamy kupić :/ Co miesiąc coś, teraz trzeba było ubezpieczenie samochodu i tak się ciągnie a w maju rower na urodziny dla Miłosza. Może w czerwcu hehe.

Dorotka - Super wiesci, dzidzia napewno zdrowa, i przynajmniej dzieki amnio poznasz plec na 100%
Kasiona - Gratuluje dwoch chlopczykow

na 100% to napewno,ale dzis tata zalatwil mi usg u swojego kolegi,dzidzia zdrowa,rusza sie strasznie,no i chyba raczej kolejna kobita w domu mi sie szykuje

cześć kochane... nie mam już siły i cholernie się boję... wczoraj już było dobrze, a dziś znów te plamienia.. a przecież wczoraj przeleżałam prawie cały dzień.. wizytę mam w czwartek, więc postaram się przeleżeć w miarę na spokojnie i zobaczymy. Pociesza mnie to co mi lekarz powiedział w szpitalu, ze dopóki nie ma żywej krwi nie jest źle... na dworze szaro, siedzę sama i tylko myślę... Miałam w piątek wrócic do pracy a teraz to wątpię.. ale Dzidzi najważniejsze.. OBY TYLKO BYŁO DOBRZE

Tosia odpoczywaj duzo i nie stersuj sie za bardzo

beniaminka no to wracaj do nas już z tym dziwadłem w środku:-D:-D niech Ci go w końcu założą no..:sorry2: dobrze, że to tylko chwilka i po sprawie:tak:kciuki&&&&&&&&&&&
ufo,nie moge

Dziewczyny czy te pierwsze ruchy to takie łaskotanie od środka???

u mnie to wygladalo podobnie

Zapomniałam witam nowe wrześnióweczki...

ja rowniez witam nowe wrzesniowki

Witam nowe Mamusie, hej Edi :-)
Wróciłam od lekarza, mam już założone to ufo czyli pessar. Doktor podszedł mnie psychologicznie i opowiadał fajne anegdotki o swoim małym synku, żoną późno im się dzidziuś przytrafił, także ciach ciach i założył pierścień, niewiele poczułam, no może to samo dociskanie, ale ja twarda sztuka jestem, mogę powiedzieć że zabieg nie boli :-) Teraz trochę gorzej, bo piecze mnie w środku i boli brzuszek, ale to ma tak być i powinno minąć.
Mam duuuużo odpoczywać, leżąc nie siedząc, o wielkim sprzątaniu na święta mam zapomnieć, ot delikatne ruchy i krótkie spacery.Pessar ma siedzieć do 38 tygodnia, na razie żadnych globulek antybakteryjnych czy przeciwgrzybiczych, w koncu jestem na wizycie co 2 tygodnie, to bedzie mnie obserwować, jakby co.
Maluszek ma dzisiaj ponad 9 cm, i waży 126 gr :-) Ssał paluszek i fikał, zmienił pozycje jak w salcie, zupełnie fiknął do góry nogami, mój TŻ był szczęśliwy.
Jeśli chodzi o płeć, lekarz powiedział że nie będziemy strzelac, bo w tym tyg nie ma jeszcze moszny ani szpary sromowej i nadal narządy są u obu płci podobne, za 2 tyg będziemy zgadywać :-) Nadal jestem tylko/az 2 kg na plusie, ale czuję jak brzuszek rośnie mi w oczach :-)
Miłego wieczorku dziewczyny!

moja kropka 264,cm nie pamietam ile,ale tygodniami odpowiada 18tc

dobry wieczor

Kasialle ma nadzieje ze urosept pomoze

Hejka!
Właśnie wróciłam do domu. Byliśmy na usg i maluszek piękny jest duuuży, ruchliwy i zdrowiusieńki. Ziewał i mlaskał. Pokazał wszystko oprócz tego co ma miedzy nóżkami. Lekarz nie chciał zgadywać i powiedział że za 4 tygodnie jak sie zobaczymy to spróbujemy. Ciesze sie bardzo że wszystko jest ok.
Dobranoc brzuchatki!

na 100% to napewno,ale dzis tata zalatwil mi usg u swojego kolegi,dzidzia zdrowa,rusza sie strasznie,no i chyba raczej kolejna kobita w domu mi sie szykuje

no to cichutko gratuluje CORECZKI:tak::-)

przecudnie,dziewczynki sa z natury silnejsze i na pewno malutka nie da sie paskudnemu toxo;-)

ja zaczynam sie zastanwiac co bedzie u mnie...ale to jeszcze troszke:dry:

Hejka!
Właśnie wróciłam do domu. Byliśmy na usg i maluszek piękny jest duuuży, ruchliwy i zdrowiusieńki. Ziewał i mlaskał. Pokazał wszystko oprócz tego co ma miedzy nóżkami. Lekarz nie chciał zgadywać i powiedział że za 4 tygodnie jak sie zobaczymy to spróbujemy. Ciesze sie bardzo że wszystko jest ok.
Dobranoc brzuchatki!

super grattuluję :)

a ja się zegnam dobrej nocki brzucholki :)

Tosia zapomnij teraz o pracy .Dobrze by bylo gdybys mogla przyspieszyc wizyte u lekarza , bo jednak to jeszcze dwa dni , a Ty sie wykonczysz tym zamartwianiem - wiem jak to jest , bo mialam miesiac temu krwiaka - jak juz wiedzialam co mi jest bylam duzo spokojniejsza . Ja mialam zywa krew i to byl krwiak malutki - dostalam leki i lezenie i krwiak szybko sie wchlonal takze akurat na ta barwe plamienia az tak nie zwracaj uwagi . Jak masz jak idz szybciej do lekarza . I lez , lez , lez. Bedzie dobrze:-)

cześć kochane... nie mam już siły i cholernie się boję... wczoraj już było dobrze, a dziś znów te plamienia.. a przecież wczoraj przeleżałam prawie cały dzień.. wizytę mam w czwartek, więc postaram się przeleżeć w miarę na spokojnie i zobaczymy. Pociesza mnie to co mi lekarz powiedział w szpitalu, ze dopóki nie ma żywej krwi nie jest źle... na dworze szaro, siedzę sama i tylko myślę... Miałam w piątek wrócic do pracy a teraz to wątpię.. ale Dzidzi najważniejsze.. OBY TYLKO BYŁO DOBRZE

reklama
HEJ DZIEWCZYNKI
SOry,że mnie tak dawno nie było, ale co dzień jakieś rzeczy mi wypadają,ale jutro idę ostatni dzień do pracy (raczej do końca) tak więc będę miała dla was czas.
Dorotko gratuluję córeczki i optymistycznych wiadomości.
Tosiu bądź dzielna, plamienie też miałam,raz było, raz nie ale minęło
Witam wszystkie nowe mamusie wrześniowe.

Byłam dziś na zakupach ciążowych, okazuje się,że teraz wszystkie ciuchy są dla kobiet w ciąży...same tuniki, lużne koszule, długie t-shirty itd.
Tak więc raj zakupowy , obłowiłam się, kaasy wydałam,ale brzuszka to nie bardzo widać, kurcze myślałam kiedyś ,że jak będę w 4 m-cu to brzuchol będę miała jak słoń a tu nic.
Spadam, się wykąpać, jutro mam jajeczko w pracy i chcę ładnie wyglądać więc planuję nałożyć samoopalacz nie wiem czy w ciąży można?

Do góry