reklama
sylwia781122
Fanka BB :)
Beniaminka super , ze juz po wszystkim i maluszek zdrowy))))Widze ze nas lezacych coraz wiecej, ja juz powoli mam dosc ,jestem lezaca od 6 tyg. ciazy, wiec teraz bedzie i lecial 11 tydzien
Beniaminko co do płci to lekarz powiedział mi to samo że na razie nie chce zgadywać to samo powiedział na penat. że dopiero przy następnej wizycie idzie określić prawie nie omylnie. I też być może na następnej wizycie dopiero powie. Dziś też byłam nie dało mi to spokoju po tej sobocie ale wszystko ok. Też widziałam maleństwo. Więc na razie byle do piątku.
beti14011984
Witam nowe Mamusie, hej Edi :-)
Wróciłam od lekarza, mam już założone to ufo czyli pessar. Doktor podszedł mnie psychologicznie i opowiadał fajne anegdotki o swoim małym synku, żoną późno im się dzidziuś przytrafił, także ciach ciach i założył pierścień, niewiele poczułam, no może to samo dociskanie, ale ja twarda sztuka jestem, mogę powiedzieć że zabieg nie boli :-) Teraz trochę gorzej, bo piecze mnie w środku i boli brzuszek, ale to ma tak być i powinno minąć.
Mam duuuużo odpoczywać, leżąc nie siedząc, o wielkim sprzątaniu na święta mam zapomnieć, ot delikatne ruchy i krótkie spacery.Pessar ma siedzieć do 38 tygodnia, na razie żadnych globulek antybakteryjnych czy przeciwgrzybiczych, w koncu jestem na wizycie co 2 tygodnie, to bedzie mnie obserwować, jakby co.
Maluszek ma dzisiaj ponad 9 cm, i waży 126 gr :-) Ssał paluszek i fikał, zmienił pozycje jak w salcie, zupełnie fiknął do góry nogami, mój TŻ był szczęśliwy.
Jeśli chodzi o płeć, lekarz powiedział że nie będziemy strzelac, bo w tym tyg nie ma jeszcze moszny ani szpary sromowej i nadal narządy są u obu płci podobne, za 2 tyg będziemy zgadywać :-) Nadal jestem tylko/az 2 kg na plusie, ale czuję jak brzuszek rośnie mi w oczach :-)
Miłego wieczorku dziewczyny!
no to dobrze że juz po wszystkim...teraz tylko ddduuuużżżżżzooooooooo odpoczywaj a do sprzatanka wykorzystaj swoich chłopów heheh....i oby do wrzesnia
tosia1
zakochana mama
witam nowe mamusie :-)
Beniaminko bardzo się cieszę, że już jesteś po wszystkim i było w miarę bezboleśnie i bardzo mnie cieszy, że Maluszek rozbawiony w Twoim brzuszku fika :-)
z tym leżeniem to widzę, że troszkę nas się zbiera :-(
dziękuję Wam strasznie za słowa otuchy... jeszcze tylko dwa dni do wizyty i być może wtedy poznam przyczynę tych plamień... Mój M właśnie gary myje a do tego czeka Go mycie podłogi, bo obiecał.. w sobotę co prawda, ale może wreszcie się doczekam..
Beniaminko bardzo się cieszę, że już jesteś po wszystkim i było w miarę bezboleśnie i bardzo mnie cieszy, że Maluszek rozbawiony w Twoim brzuszku fika :-)
z tym leżeniem to widzę, że troszkę nas się zbiera :-(
dziękuję Wam strasznie za słowa otuchy... jeszcze tylko dwa dni do wizyty i być może wtedy poznam przyczynę tych plamień... Mój M właśnie gary myje a do tego czeka Go mycie podłogi, bo obiecał.. w sobotę co prawda, ale może wreszcie się doczekam..
beti14011984
Witam nowe Mamusie, hej Edi :-)
Wróciłam od lekarza, mam już założone to ufo czyli pessar. Doktor podszedł mnie psychologicznie i opowiadał fajne anegdotki o swoim małym synku, żoną późno im się dzidziuś przytrafił, także ciach ciach i założył pierścień, niewiele poczułam, no może to samo dociskanie, ale ja twarda sztuka jestem, mogę powiedzieć że zabieg nie boli :-) Teraz trochę gorzej, bo piecze mnie w środku i boli brzuszek, ale to ma tak być i powinno minąć.
Mam duuuużo odpoczywać, leżąc nie siedząc, o wielkim sprzątaniu na święta mam zapomnieć, ot delikatne ruchy i krótkie spacery.Pessar ma siedzieć do 38 tygodnia, na razie żadnych globulek antybakteryjnych czy przeciwgrzybiczych, w koncu jestem na wizycie co 2 tygodnie, to bedzie mnie obserwować, jakby co.
Maluszek ma dzisiaj ponad 9 cm, i waży 126 gr :-) Ssał paluszek i fikał, zmienił pozycje jak w salcie, zupełnie fiknął do góry nogami, mój TŻ był szczęśliwy.
Jeśli chodzi o płeć, lekarz powiedział że nie będziemy strzelac, bo w tym tyg nie ma jeszcze moszny ani szpary sromowej i nadal narządy są u obu płci podobne, za 2 tyg będziemy zgadywać :-) Nadal jestem tylko/az 2 kg na plusie, ale czuję jak brzuszek rośnie mi w oczach :-)
Miłego wieczorku dziewczyny!
dobrze że juz jest po wszystkim teraz ddddduuuuuużżżżżooooooooo odpoczywaj a do sprzątania wykorzystaj swoich chłopów heheh.........i oby do wrzesnia
Beniaminko to fajnie ze dzidzia ma sie dobrze) ja jak przypomne sobie jak moje fikalo to az buzia sama mi sie smieje
jeju jak ja sie najadlam..i gdyby nie te zaparcia to byloby git..wogole sie nie czuje ze w ciazy jestem..biegam za psem jak mi ucieka..w pracy ciagle albo przy kompie albo ganiam po budynku..i naprawde dziwie sie ze mozna tak fajnie przechodzic ciaze..a Wam bidulki wspolczuje tego lezenia;/
i oczywiscie WITAM nowe mamusie)
jeju jak ja sie najadlam..i gdyby nie te zaparcia to byloby git..wogole sie nie czuje ze w ciazy jestem..biegam za psem jak mi ucieka..w pracy ciagle albo przy kompie albo ganiam po budynku..i naprawde dziwie sie ze mozna tak fajnie przechodzic ciaze..a Wam bidulki wspolczuje tego lezenia;/
i oczywiscie WITAM nowe mamusie)
P
pysia_23
Gość
Jak już pisałam x stron temu dzieci sa w Irlandii u mojego męża pojechały w maju 2009r. na miesiąc a już nie wróciły i ściągam je do Polski przez sąd i to niestety trwa ponoć 14 kwietniaostatnia rozprawa więc dlatego mało pisze o chłopakach bo ich nie ma aktualnie przy mnie prezenty na zajączka na pewno im kupie i wręczę jak tylko wrócą do Polski.pysia23 przepraszam że zadam Ci to pytanie ale czy twoi chłopcy mieszkają z Tobą? Tak z ciekawości bo piszesz o siostrzenicy(chyba dobrze myślę) o prezentach dla dzieci z rodziny a o chłopcach nic - przepraszam za może chamskie dla Ciebie pytanko ale jestem po prostu ciekawa. Jeśli nie chcesz nie musisz odpisywać.
agamati1
Witam wieczorowo
Beniaminko - odpoczywaj i dbaj o siebie!!!
Tosiu - myśl pozytywnie, będzie ok. 3mam kciuki
Popołudnie spędziłam w ogródku - posadziłam bratki, stokrotki i róże (ciekawe, czy się przyjmą).
Jutro po pracy - na 15.40 idę do gin. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze i że będę mogła je podejrzeć na usg.
Miłego wieczoru Brzuchatki ))
Beniaminko - odpoczywaj i dbaj o siebie!!!
Tosiu - myśl pozytywnie, będzie ok. 3mam kciuki
Popołudnie spędziłam w ogródku - posadziłam bratki, stokrotki i róże (ciekawe, czy się przyjmą).
Jutro po pracy - na 15.40 idę do gin. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze i że będę mogła je podejrzeć na usg.
Miłego wieczoru Brzuchatki ))
reklama
pysiu dziękuję za odpowiedź co prawda coś pisałaś ale to było bardzo dawno i nie kojarzyłam wtedy która co pisała.
Generalnie zapewne jest Ci bardzo smutno. Ja bym chyba zwariowała. No ale nie roztrząsam tematu. Dzięki za odpowiedź.
Generalnie zapewne jest Ci bardzo smutno. Ja bym chyba zwariowała. No ale nie roztrząsam tematu. Dzięki za odpowiedź.