reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam !
Ja zaliczyłam fryzjera, sciełam tyle włsów ze az babki czekajace wzdychały ze szkoda bo takie długie były...hiii Odrosna, tym bardziej ze teraz szybciej rosna.Teraz mam tak krótkie ze ledwo gumka chwyta.
Ale dzisiaj połaziłam po miescie, ładna pogoda choć wieje troche ale czuc w pwietrzu wiosenke.Troche zmeczona jestem a przydałoby sie te cholerne okna umyc, mój obiecał ze mi jutro rano przed swoja praca pomoze ...ale ja wole sama, wiecie jak to chłop, byle jak, ja sie potem bede wkurzała.Powolutku a umyje sama.
Zycze udanych wizyt i witam nową wrzesnióweczke ;)

reklama
pysia_23 a taki na szybciutko chcesz czy coś bardziej wykwintnego. Ja ci polecam szybkie żarełko. Kuraka na słoju. Bierzesz delikwenta nacierasz przyprawami potem w dupke wkladasz słoik wypełniony wodą z przyprawami i w pozycji siedzącej na blasze polanej na ok 1cm wodą wkładasz do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 1,5 godzinki. Kurczaczek sie piecze a ty masz czas na inne zajęcia.
Dzięki za pomysł zrobię wersje light i wrzucę kuraka do kombiwara :)

edi376-witaj:)

Ludzie jak ja sie zle czuje glowa mnie boli,niedobrze mi jest,brzuch boli -mierzylam cisnienie 89/60...
Mi tez głowa boli i brzuszek chwilami rwie ehhh

cześć kochane... nie mam już siły i cholernie się boję... wczoraj już było dobrze, a dziś znów te plamienia.. a przecież wczoraj przeleżałam prawie cały dzień.. wizytę mam w czwartek, więc postaram się przeleżeć w miarę na spokojnie i zobaczymy. Pociesza mnie to co mi lekarz powiedział w szpitalu, ze dopóki nie ma żywej krwi nie jest źle... na dworze szaro, siedzę sama i tylko myślę... Miałam w piątek wrócic do pracy a teraz to wątpię.. ale Dzidzi najważniejsze.. OBY TYLKO BYŁO DOBRZE

Wszystko bedzie dobrze, bardzo dużo ciężarnych niestety plami. Pracą się nie stresuj, dzidziuś najważniejszy, odpoczywaj i będzie dobrze!!

Cześć dziewczyny!
Ja właśnie skończyłam rehabilitacje i zabieram sie za sie za obiad.
Dzisiaj o 18 zobacze maleństwo. Strasznie sie stęskniłam za jego widokiem. Mam nadzieje że sie rozkraczy.

Zatem trzymam kciukasy za dobre wieści!!

Hej,
bardzo miło mi dołączyć do grona Wrześnióweczek:-) Gratuluję wszystkim!
Na tym forum jestem nowa, ale mam nadzieję,że mnie przyjmiecie:tak:
Ja termin mam na 26 września:-)
http://www.suwaczki.com/tickers/v5abs65gibjbt25m.png

Witamy witamy :)))

Zmykam dziewczynki na wizytę, co prawda dopiero na 16.00 ale już nie mogę wysiedziec w pracy. Dam znac wieczorkiem co i jak. Trzymajcie kciukasy ;-)

Czekamy na wieści i kciuki zaciskam - daj znać jak wrócisz!!

pysia_23 a taki na szybciutko chcesz czy coś bardziej wykwintnego. Ja ci polecam szybkie żarełko. Kuraka na słoju. Bierzesz delikwenta nacierasz przyprawami potem w dupke wkladasz słoik wypełniony wodą z przyprawami i w pozycji siedzącej na blasze polanej na ok 1cm wodą wkładasz do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 1,5 godzinki. Kurczaczek sie piecze a ty masz czas na inne zajęcia.
calineczka27 jedne czują łaskotanie inne motylki a ja np. bulgotanie.

No właśnie też widziałam jak ostatnio takiego kurczaka pitrasili na butelce, tyle tylko że tamta była z piwem, podobno dzięki niemu mięsko ma brązowy kolor o chrupie. Musze takiego zmajstrować, to mówisz że mam wylać wodę na blachę??

Witam wszystkich serdecznie! My również mamy termin na wrzesień (28.09.2010) więc chciałam do Was dołączyć:)

Ooo jak miło witamy witamy!!!

Calineczko każdy chyba ma inaczej, ja wyraznie czuję jak położę się na boku takie pukanie od środka lub jak fika fikołki to takie łaskotanie. Pamiętam jak z Hubertem długo nie czułam a potem wszystko kojarzyło mi się z tym i ciągłe pytanie - czy to już to?? Powiem Ci tak.. niedługo będziesz to czuła tak mocno że już będziesz pewna i nawet przez myśl nie przejdzie Ci że to ruchy jelit czy też inne - poprostu będziesz to wiedziała!! A jak już położysz rękę na brzuchu to będziesz czuła że dzidziuś to czuje i wtedy nie będzie się ruszał tak jakby chciał się przytulić do twojej ręki.
Moja koleżanka jest w 9 miesiącu i jak tylko młody rozpycha się co momentami aż boli, ona tez kladzie rękę na brzuchu i cisza.... Taki fajny kontakt następuje ;)

pysia23 przepraszam że zadam Ci to pytanie ale czy twoi chłopcy mieszkają z Tobą? Tak z ciekawości bo piszesz o siostrzenicy(chyba dobrze myślę) o prezentach dla dzieci z rodziny a o chłopcach nic - przepraszam za może chamskie dla Ciebie pytanko ale jestem po prostu ciekawa. Jeśli nie chcesz nie musisz odpisywać.

reklama
Witam nowe Mamusie, hej Edi :-)
Wróciłam od lekarza, mam już założone to ufo czyli pessar. Doktor podszedł mnie psychologicznie i opowiadał fajne anegdotki o swoim małym synku, żoną późno im się dzidziuś przytrafił, także ciach ciach i założył pierścień, niewiele poczułam, no może to samo dociskanie, ale ja twarda sztuka jestem, mogę powiedzieć że zabieg nie boli :-) Teraz trochę gorzej, bo piecze mnie w środku i boli brzuszek, ale to ma tak być i powinno minąć.
Mam duuuużo odpoczywać, leżąc nie siedząc, o wielkim sprzątaniu na święta mam zapomnieć, ot delikatne ruchy i krótkie spacery.Pessar ma siedzieć do 38 tygodnia, na razie żadnych globulek antybakteryjnych czy przeciwgrzybiczych, w koncu jestem na wizycie co 2 tygodnie, to bedzie mnie obserwować, jakby co.
Maluszek ma dzisiaj ponad 9 cm, i waży 126 gr :-) Ssał paluszek i fikał, zmienił pozycje jak w salcie, zupełnie fiknął do góry nogami, mój TŻ był szczęśliwy.
Jeśli chodzi o płeć, lekarz powiedział że nie będziemy strzelac, bo w tym tyg nie ma jeszcze moszny ani szpary sromowej i nadal narządy są u obu płci podobne, za 2 tyg będziemy zgadywać :-) Nadal jestem tylko/az 2 kg na plusie, ale czuję jak brzuszek rośnie mi w oczach :-)
Miłego wieczorku dziewczyny!

Do góry