reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Sekret Anioła Stróża

Zanim dzieci się urodzą,
w Bożym blasku sobie brodzą,
przykrywają się chmurkami,
rozrabiają z aniołkami...
Święty Piotr się z nimi bawi,
a Bóg Ojciec błogosławi.
Gdy z tęsknoty drży już ziemia,
wołają - do zobaczenia!
I skaczą przez nieba progi.
Hej smyki! Szczęśliwej drogi!
Na każdego anioł czeka,
szepcząc: będę miał...człowieka,
malutkiego, bezradnego...
O! Już jest! Witaj kolego!
Coś wymyślić prędko trzeba,
by nie uciekł mi do nieba,
więc zapomnij mój kochany
tamte łąki i polany.
Zapomniałeś? Znakomicie!
No to teraz - ciesz się życiem!
Gdyby ci się zaś przyśniło
jak tam w górze było miło,
to pamiętaj - ani słowa!
Jak umowa - to umowa...
Po tych słowach Anioł Boży
lekko palec swój położył
na usteczkach niemowlaka.
Jeśli kto się zna na znakach
już rozwiązał sekret cały:
skąd pod nosem dołek mały.

reklama
No to ja też coś pięknego dodam.

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla Ciebie. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie Ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
-Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy Cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie Cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
-Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię Twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU"

witajcie:)
dorotko...dobre wieści,napewno wszystko będzie dobrze:-)

tosia...odpoczywaj,odpoczywaj,odpoczywaj... moja przyjaciółka plamiła długo i brała również duphaston
to się zdarza,nie martw sie niepotrzebnie :-)
głowa do góry-będzie dobrze!

nadrobie wieczorem zaległosci
mam teraz meksyk mały
ruszamy z budową domku i masa załatwiania papierologi

trzymajcie się Mamuśki i pogłaszczcie brzuszki:-))

P.S.
moje maleństwo rozbujało się w brzuszku na całego
czuję codziennie jak fika koziołki-CUDOWNE UCZUCIE:-)

tosia nic się nie martw, łykaj co Ci dali i będzie dobrze:tak::tak::tak:
Pati ale zazdroszczę no:-) Ja chyba ostatnia z Was będę z tymi ruchami. Kurcze no póki co to ciiiiiiiiisza:-)

kerna nic się nie martw, ja też jeszcze nie czuję. Wydawało mi się że to już, a teraz od kilku dni cisza :-:)-( Albo sobie tak myślę że może kruszynka się przekręciła w inną stronę i dlatego jej nie czuję??.. Ale pewnie jeszcze kilka tygodni i będziemy czuły swoje maleństwa non stop ;-) W pierwszej ciąży ale to już później mój synek codziennie miał czkawkę!! Normalnie nie mogłam się skupic na pracy!! Musiałam wstac, przejśc się i wtedy mu przechodziło. Czasem już miałam tego dośc ale i tak to miłe uczucie :-):-):-)

dzięki kochana ! ty jesteś dwa tyg do przodu i też nic?? No to się rozleniwiły te nasze kurdupelki:-D To od teraz czas start, kto pierwszy ten lepszy!!! Nie no żartuję;-)

reklama
Hejka Mamusie :-)

U mnie piękna pogoda, ale nie mam czasu się nią delektowac, znowu biurokartyczne sprawy, ech kiedy to się skonczy.
Dzisiaj o 16 mam wizytę i ...w koncu zakładanie pesaara. Trzymajcie kciuki. :-)
Kasiona gratuluję syneczków !!! :-D
Dorotka1 , całkiem dobre wieści, teraz bedzie juz tylko lepiej!
Tosiu, odpoczywaj, ja pewnie do Ciebie dołącze po założeniu tego kosmiczengo, niebieskiego urządzenia na moją szyjkę. Jak trza to trza ;-)
Życzę Wam pięknego dnia mamusie :-)

Do góry