reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Cześc dziewczyny, u nas pogoda do bani ale co mi tam i tak w pracy siedzę. Ale mam dziś lenia, nic mi się nie chce :-(
Dziś lecę do gina ale dopiero na 16.00...

reklama
dzien dobry

wielkie dzieki za wszystkie kciuki i kazde slowo,to dziala zbawiennie ,mowie Wam

spadam do pracy
odezwe sie pozniej

a co do rozstepow to wiesz ja smarowalam sie roznymi rzeczami,a i tak w ostatnich 3 tyg przed porodem dostalam na brzuchu
smarowanie to jedno a sklonnosc do nich to drugie
ja mam sklonnosc wiec i bez rozstepow sie nie obylo

a ja powiem Ci nigdy nie miałam rozstępów nawet jak momentalnie zaczęłam tyć no ale ciąża to co innego i pewnie i tak mnie złapią bleeee....boję się tego bardzo dlatego się smaruję ....ale no masz racje to zalezy jakie kto ma skłonności :-)

Dzien dobry, wiecie co ja przyzwyczajona ze bylismy ostatnia pozycja w miesiacach(od dolu) teraz doszedl grudzien i ja z nawyku klikam w ost. pozycje i ciagle laduje na grudniowkach
Ja dzisiaj humor lepszy niz wczoraj , słonce za oknem , ja na usg 3d bede sie umawiala po swietach na poczatek maja (to bedzie okolo 21 tyg. ) i juz zapisałam sie do szkoły rodzenia w Wejherowie(bo tam bede rodziła), zaczynamy 24 maja

zapisz sobie wrześniówkową stronkę w zakładkach :-) ja mam tak zapisaną ;-)

Cześc dziewczyny, u nas pogoda do bani ale co mi tam i tak w pracy siedzę. Ale mam dziś lenia, nic mi się nie chce :-(
Dziś lecę do gina ale dopiero na 16.00...

powodzenia :tak:

witam mamusie
u nas pogoda dziś ładna tzn jak narazie świeci słońce ale miało być chyba 8 stopni ale i tak wolę chłodniej a bez deszczu....:tak:
niedługo wstane i pojade po sklepach pochodzić trochę ale pewnie mój men ze mna nie pojedzie bo on nie lubi jak stoję i pół godz sie zastanawiam heheh :-D eh z tymi chłopami :szok:

miłego dzionka wam życzę i do usłyszonka popłudniu bo w drodze powrotnej wstapie do mamy na obiadek więc tak szybko mnie nie wypuści :tak:;-):-)

EEEE, a ja myslałam i slyszalam ze w ciazy paznokcie i wlosy wlasnie sie odnawiaja i polepsza sie ich stan i to bez brania jakis suplementów...

Jest to sprawa indywidualna-ja piszę o sobie. Co do przyswajalności witamin i mikroelementów to własnie suplementy sa tak opracowane by wszystko wchłaniało się jak trzeba. Z wchłanianiem witamin z naturalnych produktów może być problem. Z tego co pamietam to witaminy A, E i C muszą być przyswajane wraz z tłuszczem i tak na przykład jedzenie samych pomidorów mija się z celem jeśli pomidora nie polejemy paroma kroplami oliwy itd. Mój gin zalecił mi łykanie suplementu więc łykam -może późną wiosną i latem, gdy będzie pod dostatkiem zdrowych warzyw i owoców zrobię przerwę (choć z tym różnie bywa-trzebaby miec własną działkę wtedy mamy pewność,że nie łykamy tony dziadostwa przy okazji). Ja nikogo nie zachęcam do łykania-jeśli się dobrze cięzarówka czuje,a ciąża poprawiła wygląd mamci , nie ma się żadnych skurczów w łydkach itd i do tego dwadzieścia pare lat to nie ma widocznie potrzeby-organizm jest silny i sobie radzi dobrze.:-p

A no i przede wszystkim dorotka -ciesze się również,z tego co powiedział Ci lekarz i trzymam kciuki za Was oboje :-)

Ostatnia edycja:
Witam z rana. Ja tylko na chwilkę! dorotka ciesze się że jest ok! Bo jak usg jest w porządku, to na pewno dzidzia jest zdrowa!!! Będzie dobrze, a Ty możesz w końcu odetchnąć. dostaniesz leki i do września:tak:
No to ja lecę bo dzis zabiegany dzień mam. Pozdrowionka:-)

Witam sie porannie! Wszystko na swieta porobilam, okienka umyte , firany powieszone ufff jestem z siebie dumna
Ja biore praktycznie od poczatku feminatal i zelazo bo mam niskie wyniki hemoglobiny dlatego zelazo biore 3 razy dziennie, a feminatal raz bo to taki komplet wszystkich potrzebnych witaminek jest. A mi choroba nie odpuszcza i jutro ide znow do rodzinnego i mam nadzieje ,ze da mi jakies inne leki niz zapowiadany antybiotyk. Normalnie ile mozna sie meczyc. Ja juz uciekam spac wiec kolorowych :)
A moja lekarka kaze odstawic na czas przeziebienia i choroby wszystkie witaminy. Poniewaz uwaza , ze witaminy zasilaja nie tylko moj organizma ale takze wirusy i bakterie , przez co staja sie mocniejsze i walka z choroba trwa dluzej. Witaminki dopiero po zakonczeniu choroby!!!

Hej Brzuchatki witam kawowo i slonecznie :) Dzis w nocy obudzila mnie .... Kaska :) normalnie chyba mam fasolke z ADHD :) albo nie przestawila sie jeszcze na czs letni :) czuje juz wyraznie jak to malenstwo sie rozpycha :) Super uczucie !!! Oh jakbym chciala zeby byl juz wrzesien !!! milego dnia !!
Moje tez ma ADHD ale zawsze tak od godz 20,00-21,30. Nie moge normalnie siedziec bo sie strasznie gimnastykuje.

Dorotka - Super wiesci, dzidzia napewno zdrowa, i przynajmniej dzieki amnio poznasz plec na 100%
Kasiona - Gratuluje dwoch chlopczykow

właśnie się wykąpałam,ogoliłam,wypilingowałam i oliweczka na całe ciałko...i 2 kg mniej na duszy heheh....tylko wszystko się do mnie klei heheh.....

dziewczynki wiem kiedyś ten temat był poruszany ale zbytnio nie chce mi się brmąć tyle postów w tył..chodzi mi o coś na rozstępy...jakis taki bardzo dobry preparat przeciw rozstępom żeby był przez mamuski wypróbowany:)...ja teraz smaruje się oliwką bambino ale niedługo będzie trzeba zmienić na coś lepszego .....i czekam na super propozycje :) i odkryłam straszną rzecz przy kąpieli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nowy żylak :wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok::szok::szok: jeszcze mały ale pewnie taki nie zostanie :no::no:

Oliwka dobra rzecz i chyba tak naprawdę wystarczająca. Tak jak mówiła dorotka zapobieganie jedna rzecz a skłonności druga (obczaj mamcię swoją może ona nie ma to sa duże szanse,że Tobie też się uda). Mnie zrobiło się pare (ale mało) na biodrach bo jestem wąska dość w biodrach i pare wokół brodawek bo mam małe cycuszki ,a w czasie karmienia się powiększyły znacznie,za to na brzuchu ani jednego rozstępu. Dodam,że nie smarowałam się niczym w pierwszej ciązy. Teraz skóra 10 lat starsza i muszę już zapobiegać gorliwiej. Co do oliwki to polecam nasmarowanie ciała zaraz po kąpieli -jeszcze mokrego i dopiero wytarcie się. Znika uczucie kleistości a ciałko jest cudownie elastyczne.

dzień dobry :)
u mnie w sumie początek dnia tragiczny,spać mi sie strasznie chce,pogoda ponura i na dodatek strasznie gardło,wziełam oscilococinum i co dalej???
z chęcia bym sie położyła ale mam pana na ogródku który mi porządkuje (tzw.złotą raczke") i czekam z utesknieniem na listonosza bo ma mi kaske za zwolnienie dostarczyc,wkońcu ZUS sie zlitował po dwóch miesiacach mi wysłał :)

Oliwka dobra rzecz i chyba tak naprawdę wystarczająca. Co do oliwki to polecam nasmarowanie ciała zaraz po kąpieli -jeszcze mokrego i dopiero wytarcie się. Znika uczucie kleistości a ciałko jest cudownie elastyczne.
Ja tez smarowalam tylko oliwka i naszczescie nie mam zadnedo rozstepu choc przytylam 16 kilo. Teraz postaram sie przytyc mniej. Ja zawsze wlewam oliwke do kapieli , bo super rozprowadza sie po calym ciele wraz z woda. Ale na piersi musialam zakupic balsam bo strasznie mi sie skora luszczy

reklama
Witam dziewczynki!
Dorotka bedzie dobrze :) czuje to w kosciach :)

Ja tez smaruje sie oliwka, pani w aptece jak bylam w Polsce polecila mi taka oliwke specjalna na rozstepy jest w formie zelu zobaczymy jak sie sprawdzi :)

Do góry