reklama
beti14011984
Fanka BB :)
dzien dobry
wielkie dzieki za wszystkie kciuki i kazde slowo,to dziala zbawiennie ,mowie Wam
spadam do pracy
odezwe sie pozniej
a co do rozstepow to wiesz ja smarowalam sie roznymi rzeczami,a i tak w ostatnich 3 tyg przed porodem dostalam na brzuchu
smarowanie to jedno a sklonnosc do nich to drugie
ja mam sklonnosc wiec i bez rozstepow sie nie obylo
a ja powiem Ci nigdy nie miałam rozstępów nawet jak momentalnie zaczęłam tyć no ale ciąża to co innego i pewnie i tak mnie złapią bleeee....boję się tego bardzo dlatego się smaruję ....ale no masz racje to zalezy jakie kto ma skłonności :-)
Dzien dobry, wiecie co ja przyzwyczajona ze bylismy ostatnia pozycja w miesiacach(od dolu) teraz doszedl grudzien i ja z nawyku klikam w ost. pozycje i ciagle laduje na grudniowkach
Ja dzisiaj humor lepszy niz wczoraj , słonce za oknem , ja na usg 3d bede sie umawiala po swietach na poczatek maja (to bedzie okolo 21 tyg. ) i juz zapisałam sie do szkoły rodzenia w Wejherowie(bo tam bede rodziła), zaczynamy 24 maja
zapisz sobie wrześniówkową stronkę w zakładkach :-) ja mam tak zapisaną ;-)
Cześc dziewczyny, u nas pogoda do bani ale co mi tam i tak w pracy siedzę. Ale mam dziś lenia, nic mi się nie chce :-(
Dziś lecę do gina ale dopiero na 16.00...
powodzenia
witam mamusie
u nas pogoda dziś ładna tzn jak narazie świeci słońce ale miało być chyba 8 stopni ale i tak wolę chłodniej a bez deszczu....
niedługo wstane i pojade po sklepach pochodzić trochę ale pewnie mój men ze mna nie pojedzie bo on nie lubi jak stoję i pół godz sie zastanawiam heheh eh z tymi chłopami
miłego dzionka wam życzę i do usłyszonka popłudniu bo w drodze powrotnej wstapie do mamy na obiadek więc tak szybko mnie nie wypuści ;-):-)
She*shu
EEEE, a ja myslałam i slyszalam ze w ciazy paznokcie i wlosy wlasnie sie odnawiaja i polepsza sie ich stan i to bez brania jakis suplementów...
Jest to sprawa indywidualna-ja piszę o sobie. Co do przyswajalności witamin i mikroelementów to własnie suplementy sa tak opracowane by wszystko wchłaniało się jak trzeba. Z wchłanianiem witamin z naturalnych produktów może być problem. Z tego co pamietam to witaminy A, E i C muszą być przyswajane wraz z tłuszczem i tak na przykład jedzenie samych pomidorów mija się z celem jeśli pomidora nie polejemy paroma kroplami oliwy itd. Mój gin zalecił mi łykanie suplementu więc łykam -może późną wiosną i latem, gdy będzie pod dostatkiem zdrowych warzyw i owoców zrobię przerwę (choć z tym różnie bywa-trzebaby miec własną działkę wtedy mamy pewność,że nie łykamy tony dziadostwa przy okazji). Ja nikogo nie zachęcam do łykania-jeśli się dobrze cięzarówka czuje,a ciąża poprawiła wygląd mamci , nie ma się żadnych skurczów w łydkach itd i do tego dwadzieścia pare lat to nie ma widocznie potrzeby-organizm jest silny i sobie radzi dobrze.
A no i przede wszystkim dorotka -ciesze się również,z tego co powiedział Ci lekarz i trzymam kciuki za Was oboje :-)
Ostatnia edycja:
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Witam z rana. Ja tylko na chwilkę! dorotka ciesze się że jest ok! Bo jak usg jest w porządku, to na pewno dzidzia jest zdrowa!!! Będzie dobrze, a Ty możesz w końcu odetchnąć. dostaniesz leki i do września
No to ja lecę bo dzis zabiegany dzień mam. Pozdrowionka:-)
No to ja lecę bo dzis zabiegany dzień mam. Pozdrowionka:-)
Saraa
Witam sie porannie! Wszystko na swieta porobilam, okienka umyte , firany powieszone ufff jestem z siebie dumna
Dorotka - Super wiesci, dzidzia napewno zdrowa, i przynajmniej dzieki amnio poznasz plec na 100%
Kasiona - Gratuluje dwoch chlopczykow
A moja lekarka kaze odstawic na czas przeziebienia i choroby wszystkie witaminy. Poniewaz uwaza , ze witaminy zasilaja nie tylko moj organizma ale takze wirusy i bakterie , przez co staja sie mocniejsze i walka z choroba trwa dluzej. Witaminki dopiero po zakonczeniu choroby!!!Ja biore praktycznie od poczatku feminatal i zelazo bo mam niskie wyniki hemoglobiny dlatego zelazo biore 3 razy dziennie, a feminatal raz bo to taki komplet wszystkich potrzebnych witaminek jest. A mi choroba nie odpuszcza i jutro ide znow do rodzinnego i mam nadzieje ,ze da mi jakies inne leki niz zapowiadany antybiotyk. Normalnie ile mozna sie meczyc. Ja juz uciekam spac wiec kolorowych
Moje tez ma ADHD ale zawsze tak od godz 20,00-21,30. Nie moge normalnie siedziec bo sie strasznie gimnastykuje.Hej Brzuchatki witam kawowo i slonecznie Dzis w nocy obudzila mnie .... Kaska normalnie chyba mam fasolke z ADHD albo nie przestawila sie jeszcze na czs letni czuje juz wyraznie jak to malenstwo sie rozpycha Super uczucie !!! Oh jakbym chciala zeby byl juz wrzesien !!! milego dnia !!
Dorotka - Super wiesci, dzidzia napewno zdrowa, i przynajmniej dzieki amnio poznasz plec na 100%
Kasiona - Gratuluje dwoch chlopczykow
She*shu
właśnie się wykąpałam,ogoliłam,wypilingowałam i oliweczka na całe ciałko...i 2 kg mniej na duszy heheh....tylko wszystko się do mnie klei heheh.....
dziewczynki wiem kiedyś ten temat był poruszany ale zbytnio nie chce mi się brmąć tyle postów w tył..chodzi mi o coś na rozstępy...jakis taki bardzo dobry preparat przeciw rozstępom żeby był przez mamuski wypróbowany...ja teraz smaruje się oliwką bambino ale niedługo będzie trzeba zmienić na coś lepszego .....i czekam na super propozycje i odkryłam straszną rzecz przy kąpieli nowy żylak jeszcze mały ale pewnie taki nie zostanie
Oliwka dobra rzecz i chyba tak naprawdę wystarczająca. Tak jak mówiła dorotka zapobieganie jedna rzecz a skłonności druga (obczaj mamcię swoją może ona nie ma to sa duże szanse,że Tobie też się uda). Mnie zrobiło się pare (ale mało) na biodrach bo jestem wąska dość w biodrach i pare wokół brodawek bo mam małe cycuszki ,a w czasie karmienia się powiększyły znacznie,za to na brzuchu ani jednego rozstępu. Dodam,że nie smarowałam się niczym w pierwszej ciązy. Teraz skóra 10 lat starsza i muszę już zapobiegać gorliwiej. Co do oliwki to polecam nasmarowanie ciała zaraz po kąpieli -jeszcze mokrego i dopiero wytarcie się. Znika uczucie kleistości a ciałko jest cudownie elastyczne.
KAROLINA84
dzień dobry
u mnie w sumie początek dnia tragiczny,spać mi sie strasznie chce,pogoda ponura i na dodatek strasznie gardło,wziełam oscilococinum i co dalej???
z chęcia bym sie położyła ale mam pana na ogródku który mi porządkuje (tzw.złotą raczke") i czekam z utesknieniem na listonosza bo ma mi kaske za zwolnienie dostarczyc,wkońcu ZUS sie zlitował po dwóch miesiacach mi wysłał
u mnie w sumie początek dnia tragiczny,spać mi sie strasznie chce,pogoda ponura i na dodatek strasznie gardło,wziełam oscilococinum i co dalej???
z chęcia bym sie położyła ale mam pana na ogródku który mi porządkuje (tzw.złotą raczke") i czekam z utesknieniem na listonosza bo ma mi kaske za zwolnienie dostarczyc,wkońcu ZUS sie zlitował po dwóch miesiacach mi wysłał
Saraa
Ja tez smarowalam tylko oliwka i naszczescie nie mam zadnedo rozstepu choc przytylam 16 kilo. Teraz postaram sie przytyc mniej. Ja zawsze wlewam oliwke do kapieli , bo super rozprowadza sie po calym ciele wraz z woda. Ale na piersi musialam zakupic balsam bo strasznie mi sie skora luszczyOliwka dobra rzecz i chyba tak naprawdę wystarczająca. Co do oliwki to polecam nasmarowanie ciała zaraz po kąpieli -jeszcze mokrego i dopiero wytarcie się. Znika uczucie kleistości a ciałko jest cudownie elastyczne.
reklama
Kasiona
Witam dziewczynki!
Dorotka bedzie dobrze czuje to w kosciach
Ja tez smaruje sie oliwka, pani w aptece jak bylam w Polsce polecila mi taka oliwke specjalna na rozstepy jest w formie zelu zobaczymy jak sie sprawdzi
Dorotka bedzie dobrze czuje to w kosciach
Ja tez smaruje sie oliwka, pani w aptece jak bylam w Polsce polecila mi taka oliwke specjalna na rozstepy jest w formie zelu zobaczymy jak sie sprawdzi