reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Na Śląsku niemal cały dzień padało, jedynie a małymi przerwami na słonko- albo jedno i drugie na raz, szukałam tęczy ale nie dojrzałam :-)
Wystawa super, wyoglądałam około 50 przedstawicieli mojej ulubionej rasy -cavalier i wiele innych pieknych ras. Moja sunia już pokończyła championaty, teraz już 8 lat to weteranka, nie ma potrzeby wystawiać jej, a zresztą to kosztuje masakra :-/ Ale tęskni mi się za tą adrenalinką na ringu.

Asiek1000, fajnie że znowu jesteś z nami , w kupie raźniej i weselej :-)

Jutro dowiem się czy mam zakładany pessar czy dopiero we wtorek. Brzuszek mnie pobolewa, gdy za długo jestem na nogach, może nie powinnam tyle latać...Ech, ale mam tyle energii i spanie przeszło, to ciężko mi się powstrzymać.

Na zaparcia osobiście polecam szklankę wody przegotowanej temp max 60 C i rozpuścic w niej łyżeczkę- łyżkę miodu- to zrobić wieczorem, a rano wypić to dodając kilka kropli cytryny.
Jak już mnie mocno zakorkuje pomaga barszcz kiszony, można kupić w Biedronce- w takiej samej plastikowej butelce jak żurek.
Pić około szklanki- to naturalny kwas, podobnie jak z kiszonej kapusty, a dla mnie smaczniejszy i zdrowy, mniej słony.Póz niej bulgocze w brzuszku- ale nie boli. Pomaga :-)
I fakt- czopki glicerynowe jak już nic nie działa, są bezpieczne podaje się je także dzieciaczkom.
JolaMi, ale ulga dobrze że minęło.
Dorotka1, trzymam kciuki, wypoczywaj .
Idę wcześniej spać, bo mnie ta zmiana czasu rankiem nieco wybiła z rytmu dnia i jakaś teraz zmęczona jestem.

Witam mamuśki...nie było mnie trochę a to dlatego,ze wczoraj miałam malowanie kuchni i pokoju-bo wyszła mi wilgoć itd...
Dziewczyny martwię sie od wczoraj boli mnie krocze-może to spojenie łonowe....najgorzej to czuję jak wstaję a wczoraj to az się popłakałam-może przemęczyłam się tylko czym bo mi siostra pomagała...Dziś też mnie boli i nie wiem co mam robić:no: przecież w czwartek byłam u lekarza i jest ok...

Skrzat ogolnie w calym factory jest taki bum wiec nie tylko dla malenstwa cos mozna zakupic ale tez dla siebie :) Ja tez juz powoli uciekam bo rano na uczelnie a caly czas mnie ta grypa meczy i lubie pospac teraz. Wiec mamuski , kolorowych i nowego tygodnia bez zadnych bolow,cierpien,plamien i innych nieprzyjemnosci.

A ja sie witam po całym dniu błogiego leistwa,oprócz zrobienia obiadu i lekcji z córką to cały dzień sie wylegiwałam w łóżku:) a jutro z rana uciekam na badania krwi i moczu i mam wielką nadzieje ze wyniki moczu bedą lepsze(oby) ,a potem jade zrobic sobie pazurki i wyregulowac brwi i nałożyc henne,także prawie cały dzień dla siebie:")
pozdrawiam
A JESZCZE JEDNO DZIEWCZYNY ZACZYAM SIE NIEPOKOIĆ,TAK JAK CZUŁAM MALEŃSTWO ,JAKIES DELIKATNE MUŚNIĘCIA CZY KOPNIACZKI TAK TERAZ OD KILKU DNI NIE CZUJE KOMPLETNIE NIC,ZUPELNA CISZA I TAKA PUSTKA, I STRASZNIE SIE DENERWUJE CZY WSZYSTKO JEST OK:(

Ostatnia edycja:
reklama
No proszę! Mnie dopiero przestało mulić internet, a tu wszystkich już wymiotło do łóżka. W takim razie życzę dobrego wypoczynku!
Skrzat - fajne ciuszki nabyłaś!!!! Już jesteś nie źle zaopatrzona! Ja na razie nie mam nic. Na szczęście jest jeszcze trochę czasu! Rozglądałam się tylko za wózeczkiem na allegro. Niektóre są nie złe, ale ceny też!
Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

P.S. Karolina - widzę fajny dzień się zapowiada!

Ostatnia edycja:
Do góry