reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Tak ritka całkiem fajny troszkę sie odpręze wkocu ktoś coś zrobi przy mnie ,hahaha
a tak szczerze to sie ciesze ze w kocu sie z domu wyrwę,bo przecież w domu na dłuższa mete idzie zwariować

reklama
Karolina-nie przejmoj sie te pierwsze ruchy takie sa :poczujesz potem kilka dni przerwy i tak przez jakis czas dopiero z tygodnia na tydzien staja sie silniejsze i czestrze:)

no wiesz ja w poprzednich ciazach tak nie miałam jak już wyczułam ruchy to powtrzały sie moze nie kilka razy dziennie ale były przynajmiej raz na dzień,a tu cisza i pustka,ale jak wiadmo każda ciaza jest ina zatem dam sobie troszke luzu i ze spokojem poczekam :) nie wiem dlaczego ale przy tej ciazy jestem wiekszą panikarą ,może dlatego ze sie dosc długo starałam a poprzednie dwie łatwo przyszły,kto wie :)

Karolina84 nie masz się czym martwić generalnie pierwsze ruchy są sporadyczne - tak mówiła ginka - dopiero jak je czujesz codziennie i regularnie to to oznacza datę pierwszych ruchów. W poprzedniej ciąży może nie rozróżniałaś tych pierwszych ruchów delikatnych tylko od razu regularne kopniaczki :) Ja też codzień nie czuję ale czasem jak giczoły wyprostuje to nie mam wątpliwości :)

Witam porannie
Asiek witaj

dobry wieczor

spadam do lozia,rano trza wstac
trzymajcie kciuki,odezwe sie wieczorem
Dorotka kciuki zacisniete.

Witam mamuśki...nie było mnie trochę a to dlatego,ze wczoraj miałam malowanie kuchni i pokoju-bo wyszła mi wilgoć itd...
Dziewczyny martwię sie od wczoraj boli mnie krocze-może to spojenie łonowe....najgorzej to czuję jak wstaję a wczoraj to az się popłakałam-może przemęczyłam się tylko czym bo mi siostra pomagała...Dziś też mnie boli i nie wiem co mam robić:no: przecież w czwartek byłam u lekarza i jest ok...
Wiesz ja tez tak mam jak duzo pochodze albo cos porobie, ale to bedzie coraz bardziej bolec, im ciezszy brzuszek tym bole beda wieksze w pierszej ciazy tez tak mialam. Zo od nacisku macicy, ma sie wrazenie , ze zaraz wszystko wypadnie.

reklama
No ja tez sie jeszcze powstrzymuje z zakupami ale mam obiecane od mojego ,ze po tej wizycie jak sie upewnimy co tam sie kryje to pojdziemy kupic jakies ciuszki bo juz nie wytrzymam hehe :D
Ja mam tak samo, 7 kwietania mam usg,bedzie 18tc i mam nadzieje dowiedzieć się co nosze pod serduchem:-) wtedy już cos kupie, jak na razie to moja mamcia, która mieszka za granicą szaleje na zakupach i w pod koniec lipca jak przyjedzie na 2 miesiące ma mi to przywieść i mamy latać po sklepach:-) ehh hi hi i kupiła mi juz kilka rózowych bodziaków- bo chce wnusie hehe

śliczne ciuszki, życze chłopczyka:) ja mam nadzieje na córeczke, a mój męzuś na synka :-) eheh wiec jest sprzecznośc interesów

na zaparcia mi pomagała ciepła woda z miodem i cytryną pita rano na czczo plus oczywiście Activia śliwkowa:)

Do góry