reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam porannie :)
Skrzacik kto wie może Cię kiedyś odwiedze :)))

co do ruchów to często na początku przyszłe mamusie mylą je z pracą jelit... naprawde ciężko na początku stwierdzić czy to dzidzia szaleje czy brzusio pracuje.... ja w pierwszej ciązy wyraźne ruchy poczułam równo w 19 tyg teraz jestem w 16 i na razie cisza...

u nas jak narazie pogoda brzydka :(( a liczyłam na spacerek z niunią...

reklama
No ja weny zakupowej w ogóle nie mam :)
A ciuszki musze zakupić bo po moich dzieciach oddałam bratu tam dwójka znosiła i poszły dalej w świat więc trzeba kilka śpiochów kupić :) Ale ja większość w lumpie bo tam naprawdę bardzo dobre gatunkowo można kupić za grosze, kilka nowych i starczy :)

Witam po parodniowej nieobecnosci.
Ja ostatnio ciagle w biegu. Wzielam sie za porzadki przedswiateczne, a poniewaz szybko sie mecze trwa to dosc dlugo (pomimo malenkiego mieszkanka). Poza tym ciagle w pracy, echh juz mi sie marzy piatek i wyjazd na swieta do Polski :-)
Wczoraj bylo u mnie slonecznie, wiec wyciagnelam meza na dlugi spacer. Szkoda tylko, ze bylo tak zimno. Jak tylko wrocilam do domu wskoczylam pod cieply kocyk i tak mi sie oczka przymknely, ze maz caly mecz obejrzal, a ja nawet nie slyszalam:-D
Od paru dni boli mnie zoladek. Jak tylko cos zjem, to boli. Takze apetyt mi zmalal i waga spadla :-(Wczoraj np zjadlam obiad o 14 i do wieczora moglam nic nie jesc, w sumie zmusilam sie zeby zjesc jogurt bo potem sie budzi mnie w nocy burczenie brzucha:-p
Nie wiem czy to co jem, nie smakuje dzidzi, a moze po prostu lezy sobie wygodnie na moim zoladku?

A może po prosty masz zgagę i wzdęcia? Nie masz uczucia przepełnienia po obiedzie jakbyś kamień zjadła? Bo ja tak mam i też mogę nic do rana nie jeść bo mi w gardle stoi ;)

witam się dziś i ja nieśmiało....
długo już nic nie pisałam ale codziennie wieczorem czytam sobie co u was kochane mamuśki...
nie chcę się zbytnio wtrącać bo i tak nigdy nie dostałam na nic odpowiedzi...:(
marietta to nie jest tak,że "nie jesteś przyjeta".....z kobietami jest tak ,że jak się spotka 6 kobiet przy stole to każda gada-bo chce się wygadać , wyrzucić z siebie wszystko naraz i czasem coś umyka uwadze,ale to nie znaczy,że nie zauważają się nawzajem. Faceci rozmawiają by coś ustalić,a kobiety by się wygadać taka jest prawda i czasem przypomina to słowotok :-D

Tosia Twój pierwszy kot to ta sama "rasą" co mój widzę heheh :-D Uwielbiam takie łaciate koty:-)

Cześć wszystkim!

Acha i rodzice już wiedzą, uradowani nie byli, mąż poszedł powiedzieć :) No ale mama stwierdziła że jesteśmy dorośli i to nasz problem i że to my się męczyć będziemy. No miłe to może nie było ale też nie najgorsze. Potem już normalnie gadała, tylko ciągle mi współczują bo co z pracą , kasą itp.
"my się będziemy męczyć?" .... gaja23 współczuję Ci takiego wsparcia :-(

Hej dziewczyny!
No a moja mama mieszkająca w germani, zakupiła mi pare rzeczy dla maleństwa na tym targu, co dziewczyny z niemiec piszą.Buciki ala trampki za 50centów, obłęd :szok: i nowe.Musze wylukac czy u nas blisko frankfurtu tez takowe kiermasze sa.
No, takie bazary to po prostu rewelacja! Można nakupić za grosze całą wyprawkę w bardzo dobrym stanie.

na zaparcia dobre jest siemię lniane i suszone śliwki.. spróbujcie... :-)
Suszone Śliwki to jest TO :tak: na zaparcia!

asiek1000 witaj!
skrzat910 słodkie ciuszki! Muszę w końcu porobić kilka fotek mojej kolekcji i wkleić na BB ale jakoś wciąz nie mogę się za to zabrać...

Skrzat co do ciuszkow to my mamy fajna opcje z Factory ,moja przyjaciółka tam pracuje i tylko jest telefon,że są jeszcze większe promocje niż zwykle i co chcemy :) A Ty masz blisko wiec jak co jakis czas wpadniesz to tez pewniesie obkupisz :)
Dzięki Dziewczyny za tę wskazówkę z Factory... nie miałam pojęcia, że coś takiego jest we Wrocławiu a za dwa tygodnie jadę tam na kilka dni i już wiem gdzie się na pewno udam :tak:

Karolina-nie przejmoj sie te pierwsze ruchy takie sa :poczujesz potem kilka dni przerwy i tak przez jakis czas dopiero z tygodnia na tydzien staja sie silniejsze i czestrze:)
Ja po raz pierwszy poczułam coś jakiś tydzień temu ale nie byłam pewna co to. Już o tym wspomniałam ale teraz wiem, że to ruchy Małego bo codziennie czuję już takie samo "coś". Najbardziej aktywny jest do południa - na przykład teraz :-) a potem to już czasami cały dzień nic. Wczoraj w kościele to dwa razy mnie "smyrnął", że chciało mi się śmiać podczas mszy :-)

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia!

A może po prosty masz zgagę i wzdęcia? Nie masz uczucia przepełnienia po obiedzie jakbyś kamień zjadła? Bo ja tak mam i też mogę nic do rana nie jeść bo mi w gardle stoi ;)

No wlasnie nie. Tylko bol zoladka. Np dzisiaj zjadlam na sniadanie dwie male kanapki i popilam ciepla herbata. Minelo pol godziny i zaczal mnie bolec zoladek :-(

No wlasnie nie. Tylko bol zoladka. Np dzisiaj zjadlam na sniadanie dwie male kanapki i popilam ciepla herbata. Minelo pol godziny i zaczal mnie bolec zoladek :-(

To widać ciężko trawisz, kochana lekkostrawnie staraj się jeść na pewno nie zaszkodzi a może pomóc :)
Ja jak np zjem coś tłustego np coś z sosem albo smażone to mi bebechy wywraca. Dlatego nie jem jasnego pieczywa już, ani nic z sosami, śmietaną kremówką itp.

reklama
Witam wszystkie wrześnióweczki.
Ja mam za sobą nieprzespaną noc dzisiaj... Same koszmary mi się śniły i co godzinę się budziłam. W końcu wstałam po 7, a do pracy dopiero na 14... Brzusio już mi trochę rośnie z czego jestem zadowolona :) Miłego dnia

Do góry